Herbstspaziergang: Diesen Pflanzen solltest Du besondere Beachtung schenken

Autoriteit Walk: je moet speciale aandacht aan deze planten besteden

Wat gebeurt er in de herfst en winter?

We geven je een reden om van de herfst in Berlijn te genieten met al zijn kleuren en misschien ook bijzondere aandacht te besteden aan de ene of de andere plant. Ongeacht of je een urberliner bent of gewoon Berlijn wilt bezoeken: we nemen je mee op een herfstwandeling door de natuur.

Waarom draaien de bladeren in de herfst en vallen dan van de boom en waarom kunnen sommige planten alleen in de herfst groeien? We geven je een kijkje achter de schermen van je herfstwandeling en leg je gewoon uit wat de natuur dacht.

Waarom draaien de bladeren?

Chlorofyl zorgt voor de sterke groene kleur in de bladeren. Als het kouder en donkerder wordt, slaat de boom het chlorofyl op uit de bladeren in de wortels, takken en in de stam. De originele pigmenten van de bladeren verschijnen nu. De rode, oranje of geel is de werkelijke kleur van de bladeren en wordt in de zomer bedekt door het chlorofyl.

Waarom vallen de bladeren van de boom?

Zodra het chlorofyl in de rest van de boom is opgeslagen, begint het de "waterpijp" te dichten. De boom verdampt het grootste deel van zijn water over de bladeren. Vanwege het koude seizoen krijgen de wortels steeds minder water. Dus de boom vormt een scheidend weefsel tussen de tak en de bladstiel, hij stootte aan en uiteindelijk valt het blad uit de boom.

Hoe weet de boom dat de herfst begint?

Groene bladeren vormen vitale voedingsstoffen voor de boom in de zomer met behulp van zonlicht. Als de zon in de herfst minder is, worden er minder voedingsstoffen verstrekt en weet de boom onmiddellijk: het is herfst. Dit creëert de kleurrijke bladeren.

je moet speciale aandacht aan deze planten besteden:

noch dier noch plant: de paddestoel

Met een mooie herfstwandeling mogen de champignons natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel mooie recepten, of het nu een romige soep is en net gebakken, ze zijn bijzonder heerlijk.

Waar vind je paddenstoelen het beste?

Paddestoelen zoals vocht en warmte. Na een paar dagen regen en milde temperaturen zijn de kansen op een goed gevulde mand beter dan tijdens lange droogheid. In vochtig, bemoste troggen en hellingen of op boomstronken, is de kans op succes groter dan op droge bosbodem.

Tip: soms is het de moeite waard om na een paar dagen en weken terug te keren naar dezelfde plaats. Meestal zijn er al niejee paddenstoelen gevormd.

Gebruik voor bos en man

Paddestoelen zijn erg belangrijk voor het bos. Ze breken dode wortels, bladeren, naalden en hout naar voedingsstoffen -rijke grond. Ze zorgen ervoor dat voedingsstoffen en mineralen terugkeren naar de materiaalcyclus van de natuur. Na verloop van tijd ontbinden paddenstoelen ook papier, textiel en elke biomae met behulp van hun speciale enzymen.

champignons zijn echter ook een belangrijke voedselbron voor veel dieren zoals muizen, herten, dassen, eekhoorns, slakken en insecten.

De champignons zijn ook van groot belang voor ons mensen. We kunnen ze niet alleen eten, ze dienen ook als een remedie en zelfs als een natuurlijk pesticide.

Mycorrhiz -schimmels spelen een belangrijke rol in de landboje. Ze gaan een symbiose binnen met de planten. De plant krijgt meer voedingsstoffen en water uit de champignons. In ruil daarvoor vereisen de champignons alleen koolhydraten in de vorm van suiker.

verrassingen die gemakkelijk over het hoofd worden gezien

Als je door de heide of door het bos rent, kunnen verschillende ongelooflijk mooie planten ontsnappen. We hebben hier 3 planten vermeld die je gemakkelijk kunt herkennen.

Die Besenheide

De Bessenheide of Heather genoemd, je kunt niet alleen in de bloemenwinkel kopen. Het groeit ook op natuurlijke wijze naar zonnige naar lichte locaties. Je kunt ze herkennen op droge weiden, in je grond meestal limoenvrij en zandig.

 Autumn Walks the Besenheide

The Goldenrod

In grote koloniën groeit het op grind en paden en laat de wereld geel schijnen wanneer de bloemen van de Midsummer lang geleden zijn vervaagd. Het speciale van de plant: je kunt een genezende thee uit zijn bloemen brojeen. De Goldenrod helpt tegen winderigheid, reuma en insectenbeten.

Autumn Walks the Goldenrod

The Autumn Timeless

De huishoudelijke knolfabriek groeit op vochtige, voedingsstof -rijke weiden en in lichte bossen. De bladeren bereiken een lengte van ongeveer 25 centimeter en lijken op tulpenbladeren. Van augustus tot oktober komen de knollen uit de Rosa Purple Flowers.

Let op: De planten zijn hoog voor paarden, vee en voor ons mensen.

 herfst walks

3 tips voor een herfstwandeling in Berlijn

In Berlijn heb je veel manieren om een ​​prachtige herfstwandeling te maken om naar de . Het is het meest mooi wanneer de bladeren langzaam gekleurd zijn en de zon ondanks de kou warm aan de huid aanvoelt.

The Grunewald

De Grunewald met zijn 22 km² is het grootste bosgebied in het westen van Berlijn. Hier heb je de mogelijkheid om veel wandelpaden te betwisten voor je herfstwandeling, zoals langs de Havel Bank en kun je ook je bontneus meenemen.

Een hoogtepunt van de Grunewald is de Teufelsberg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Berlijn en toon je de koude schouder aan het stressvolle dagelijkse leven.

De pfaueninsel behoort ook tot de Grunewald. PFOWS wonen hier het hele jaar door, vandaar de naam. Het eiland ligt erg ver van Berlijn en je kunt hier echt je geest laten dwalen.

Een prachtige herfstwandeling in de Grunewald staat niets in de weg. Vanuit het treinstation van Grunewald kun je de Grunewald in een paar minuut bereiken.

Schlosspark Charlottenburg

Het park bestaat sinds 1699. Hij was een geschenk van kiezer Friedrich III aan zijn vroje Sophie Charlotte von Hanover, waarna het district ook wordt genoemd. Je kunt eenden en zwanen kijken op het eigen meer van het park. De wandelpaden in het kasteelpark leiden, deels langs het water, naar de aangrenzende districten van Spandau en Wedding.

Tip: komen het beste tijdens de week naar een herfstwandeling, dan reizen minder mensen en je kunt beter ontspannen. Gastronomische aanbiedingen zoals koffie en cake zijn hier ook te vinden.

The Plänterwald

Een populaire bestemming voor een herfstwandeling is de 72 hectare plänterwald met zijn oude bomen. Het werd gemaakt in 1876 en was vroeger een pretpark. Hier kunt je gevallen plastic dinosaurussen onderzoeken die het verroeste reuzenrad en zwanenboten verroest. Hier kun je bovenal zien hoe de natuur terugkrijgt wat het ooit hoorde.

De beste manier om naar het Plänterwald te komen, is via het Treptower Park S-Bahnhof. Je kunt comfortabel langs het water lopen en het dok van het schip passeren. Je kunt rondjagen in de Plänterwald, ravotten met je hond of een mooie herfstwandeling maken.

Autumn Walks

je bent nog steeds op zoek naar verdere decoratie die van je huis een oasis maken? Kijk dan op onze pagina en laat je geïnspireerd worden .


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.