Haben Pflanzen Gefühle? Das sagt die Wissenschaft!

Hebben planten gevoelens? Dat zegt wetenschap!

>

kan voelen, zien en horen?.

je bent op de vensterbank, op de plank of de keukentafel. Sommigen waren een geschenk van familieleden of je hebt alleen gekocht voor decoratieve doeleinden. Je geeft ze niet zoveel aandacht als je hond en kat, omdat je denkt dat ze een object zijn.

Maar denk je dat planten ook gevoelens kunnen hebben? We laten je zien waarom je met een ander perspectief naar je planten moet kijken en waarom het zo belangrijk is om planten in je appartement te hebben.

De groene wezens verrijken je en natuurlijk ook je huis. Planten zijn momenteel weer erg trendy. Waarschijnlijk de meest interessante interieur meubilishing idee is is de stedelijke jungle. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit waarom je je eigen jungle in het appartement bojet.

Je moet een beslissing nemen: of je nu staat, hangen of zweven, er zijn veel manieren om je planten naar voren te brengen. De urban-jungle heeft niet veel moeite nodig, afhankelijk van de combinatie van je planten moet je meer en soms minder gieten en bemesten.

in onze winkel Je zult veel prachtige kamerplanten ontdekken voor je stedelijke jungle en ook geschikte combinaties vinden. Met de plantenadviseur kunt je testen welke fabriek bij je en je appartement past, Maar één keer!

 Hebben planten gevoelens?

Hebben planten plantengevoelens? - Veel meer dan alleen decoratie

huisplanten zijn niet alleen decoratie, ze kunnen ook een positief effect op je hebben. Planten kunnen de filter lucht in je appartement En geef je een betere slaap.

Op het werk kunnen planten je helpen zich beter te concentreren en zelfs creativiteit te bevorderen. In elk geval kunnen planten alleen een positief effect op je hebben. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook erg nuttig.

 voelen planten?

de sensorische organen van de plant

neurobiologen onderzoeken al enige tijd neurobiologie op planten. Ondanks het ontbreken van neuronen, kunnen planten communiceren, reageren op omgevingsinvloeden en het oplossen van problemen. Dus je bent eigenlijk echt intelligente organismen, maar heb ook plantengevoelens?

Misschien kent je het boek "The Secret Life of the Plants", hier worden planten getoond als bovennatuurlijke wezens. Sommige onderwerpen zijn nog steeds vrij controversieel, maar hebben ook interessante waarheden.

 Do Plants Feel?

Kunnen planten met elkaar spreken?

Er is dus gemaakt dat bomen ondergronds spreken via het verreikende wortelsysteem. Ze communiceren via champignons die door de hele vloer trekken als een soort glasvezelnetwerk. Via hun fijne wortelsysteem kunnen bomen en planten contact opnemen met deze mycorrhiza.

verschillende Bomen worden door hen samengebonden in een netwerk. Op deze manier kan informatie worden doorgestuurd van boom naar boom. Mycorrhiza -paddestoelen kunnen alleen bestaan ​​met planten. Je krijgt de vereiste koolhydraten uit de plant en geeft het water en voedingsstoffen van de grond.

Het geurvermogen

echter, planten kunnen echter ook met elkaar communiceren via geuren. De wilde tabaksplant kan je andere tabaksplantenvrienden informeren over geuren dat gemeenschappelijke roofdieren in de buurt zijn. Zodra het alarm wordt verhoogd, produceren ze steeds meer het zenjevergiftiging nicotine, dat hun vijanden zou moeten afschrikken. Is dit een indicatie dat planten gevoelens hebben?

Verdere fascinerende kennis op het gebied van het planten van communicatie is te vinden in dit artikel.

het sense orgel oor

planten zoals muziek, dat is geen mythe. Ze worden sterker en fruit worden aromatisch als ze worden gesoniceerd door klassieke muziek zoals Mozart.

de aanraking van de aanraking

bomen en planten kunnen reageren op bepaalde stimuli in hun omgeving en ook problemen oplossen. Planten hebben echter geen hersenen, geen pijnreceptoren en geen zenjestelsel en kunnen daarom niet voelen of reageren op pijn.

planten merken het op wanneer je ze aanraakt. Onderzoekers ontdekten dat ze aanraakgenen hadden. De plant denkt echter dat de aanraking van ons planten of objecten zijn die moeten worden vermeden tijdens het groeien.

planten doen dit omdat ze niet in de schadje van een andere plant of een object willen staan. Dus als je ze altijd op de bovenste bladeren aanraakt, probeert ze het te vermijden en wil liever tot breedte groeien.

Kunnen planten iets zien?

planten hebben geen ogen, iedereen weet dat. Planten kunnen nog steeds iets zien, ze zijn zelfs echte meesters erin. Je moet je voorstellen dat de plant niet alleen ogen heeft, het is een groot oog, maar niet alleen zoals we hebben met visuele cellen. Planten reageren op lichtomstandigheden, omdat om te groeien, planten het licht moeten begrijpen en optimaal moeten groeien.

planten hebben 11 verschillende lichtsensoren, 7 meer dan wij mensen hebben. De Amerikaanse botanicus David Chamovitz ontdekte de afgelopen jaren dat genen van dieren en mensen die verantwoordelijk zijn voor de lichtregulatie vergelijkbaar zijn met de genen van planten.

Zijn planten intelligent?

De mimosische plant is een zeer goed voorbeeld van intelligentie in planten. De mimosa reageert op lichtintensiteit. Bij daglicht zijn de bladeren volledig open en vallen ze op van de verenstralen.

In het donker vojeen de kleine bladeren samen en hangt het hele vel omlaag. Deze speciale kamerplant kan echter alleen opklappen omdat het 3 gewrichten heeft.

De botanicus Monica Gagliano van de Universiteit van West-Australië ontdekte dat jonge mimosa-planten snel wennen aan schokkerige bewegingen als ze merken dat het geschokt geen slechte gevolgen heeft.

De intelligentie tussen mensen en planten kan echter niet worden vergeleken. En wat betekent het eigenlijk om intelligent te zijn? Wij bij botanisch denken dat planten heel bijzonder zijn.

echter, menselijke gevoelens zijn heel anders dan planten. Niettemin zou je kunnen zeggen dat planten gevoelens hebben.

 Do Plants Feel?

Men kan zeggen dat planten meer levende wezens zijn dan alleen een eenvoudig interieurobject. Ze kunnen de lucht schoonmaken, je helpen zich te concentreren en kunnen zelfs met elkaar communiceren. Planten zijn echt fascinerende wezens en op de een of andere manier hebben planten gevoelens en zijn ook mooi.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.