Haben Pflanzen Gefühle?-Botanicly

Hebben planten gevoelens?

Je hebt je altijd afgevraagd of planten het opmerken wanneer je ze aanraakt. Of ze pijn voelt als je het terugsneed. Kunnen planten misschien ook liefde voelen, dus hebben planten gevoelens? En wat zijn champignons, eerder dieren of planten? Er zijn veel vragen in je hoofd, maar maak je geen zorgen. We hebben de juiste antwoorden op al je vragen.

Kan planten geluk voelen?

Niemand weet dat precies nog, natuurlijk hangt het altijd af van wat iedereen geluk noemt. We weten zeker één ding, planten reageren op bepaalde stimuli. U kunt er negatief en positief op reageren.

Zoals planten muziek?

De wetenschapper Monica Gagliano ontdekte dat planten daadwerkelijk kunnen "horen". In een experiment presenteerde ze erwtenplanten om te groeien in de richting van het stromende water of in de richting van droge grond. De plant besloot het geluid van het water.

Een ander bewijs dat planten op tonen reageren, is het veld- en feestmuurplant. Het kan onderscheid maken tussen het geluid van een eetkant en de trilling van de wind.

Maar het meest interessante voor jou: ja, planten reageren op muziek en je kunt aannemen dat ze de voorkeur geven aan klassieke muziek. In één poging waren wijnstokken gedurende 10 jaar, 24 uur bij Mozart en Co. klinkt.

Het resultaat: de wijnbladeren werden groter en de druiven waren meer aromatisch. Bepaalde geluidsgolven openen de poriën van de planten andere cranks, op hun beurt zorgen anderen zich zorgen over sterven. De muziek van Mozart is het meest waarschijnlijk geaccepteerd door de planten.

Mogen planten worden aangeraakt?

of planten gevoelens hebben, kunnen worden gezien of ze willen dat het wordt aangeraakt. Ongeveer 10 jaar geleden ontdekten Amerikaanse onderzoekers de contactgenen op planten. Deze aanraakgenen zorgen ervoor dat de plant zijn groeirichting verandert. Een experiment toonde aan dat planten die minstens 4x dagelijks werden aangeraakt, meer in de breedte groeiden dan de plant die niet werd aangeraakt. Of planten het leuk vinden als je ze aanraakt, is twijfelachtig.

Sommige wetenschappers ontdekten dat de planten eerder proberen te vermijden. Geen van de planten wil in de schadje van anderen zijn, dus de plant probeert de andere te vermijden en de optimale lichtomstandigheden te krijgen. Dus de plant denkt dat de aanraking van ons planten of objecten is die moeten worden vermeden tijdens het groeien. Dus als je ze altijd op de bovenste bladeren aanraakt, probeert ze het te vermijden en wil liever tot breedte groeien.

 =

Voel planten pijn?

planten kunnen verschillende omgevingsinvloeden waarnemen, zoals licht, wind, temperatuur, vocht of bodemstructuur. Ze reageren ook op veranderingen in het gebied, kan dit een teken zijn dat planten gevoelens hebben?

planten hebben geen zenjestelsel, maar een zenjelijn. Deze zenjelijn is echter erg onderontwikkeld. De signaaltransmissie vindt daarom zeer langzaam plaats. Met zenjelijnen alleen, kun je echter geen pijn voelen, dus pijnreceptoren zouden belangrijk zijn. Deze zouden de signalen naar de hersenen leiden en de plant kan pijn voelen. De plant heeft echter ook geen hersenen die de pijnimpulsen kunnen omzetten. Dit soort gevoelens in planten kan dus niet worden gedetecteerd.

sarah-sosiak-2.- unplash-3

De liefdesleven van de planten

Of de communicatie van de planten of de plant en hun bestuivers liefde kan worden genoemd, is aan jou. De plant kan zich op zijn minst presenteren of het een bepaalde geur of een prachtige bloem is.

Bloeiende planten werden onverslaanbaar oogopvangers voor insecten in de loop van de evolutie. Gebruik niet alleen speciale organen om bestuivers aan te trekken, maar gebruiken ook de nectar om insecten en vogels te regelen. In de wilde tabaksplant is de nectar zo slim samen gemengd dat de gewenste bestuivers worden aangetrokken, maar nectaire overvallers worden verkocht. 35 aroma -stoffen zorgen ervoor dat mieren en colibris wegblijven van de bloei.

Een bijzonder kleurrijke gebeurtenis kan worden waargenomen in de Lantana (converteerbare roosjes), die groeit in de bossen van Brazilië. Op de eerste dag van de bloem heeft ze een gele kleur, een sinaasappel op de tweede en een violette kleur op de derde dag. Deze plant wordt goed bezocht door vlinders.

De verschillende kleuren is een voordeel voor plant en vlinder. Planten die van kleur kunnen veranderen, bieden veel nectar als ze jong zijn. Als de bloem ouder wordt, verandert deze van kleur in violet. Deze paarse bloemen worden niet eens aangeraakt door de bestuivers, dus besparen ze veel energie.

andere interessante feiten over planten en communicatie tussen hen en U kunt hier insecten lezen.

Danilo-batista-549-un-un-2

Hebben planten een geheugen?

Dat kun je zeggen. Onderzoekers ontdekten dat planten een manier hebben ontwikkeld om eerdere stress te onthouden. Ze herinneren zich bijvoorbeeld zeer hoge zoutwaarden in de bodem, wat aankomende plantengeneraties aanzienlijk resistenter is. Vermindert echter het zoutgehalte van het zout, planten kunnen het opnieje "vergeten".

Sommige planten moeten een koude periode hebben overleefd zodat ze in het voorjaar kunnen bloeien. Maar waar wist ze dat de winter voorbij is? Een gen wordt geëlimineerd in de winter, die verantwoordelijk is voor de bloei. Dit gen begint pas opnieje als het weer warmer wordt.

onderzoekers ontdekten ook dat plantencellen kunnen onthouden welke functie ze vóór de winter hadden. U kunt ook omgaan in andere celtypen om de functie van anderen over te nemen.

wat de plant onderscheidt van mensen

planten hebben geen zenjeen zoals jij, maar ze hebben vergelijkbare structuren. Planten gebruiken elektrische signalen, maar deze zijn veel langzamer dan menselijke zenjepaden. Plantberichten wandelen bijvoorbeeld ongeveer 1 cm per seconde, maar in het menselijk lichaam gaat alles 1.000x sneller.

Zijn champignons planten of dieren?

Paddestoelen zijn noch planten noch dieren, ze vormen hun eigen rijk en koloniseren bijna alle habitats. Paddestoelen kunnen zich vermenigvuldigen door poriën. Deze spannende levende wezens winnen hun voedsel gemaakt van biologisch materiaal. Dode levende wezens, dood hout, bladeren en uitwerpselen worden door hen afgebroken. Dit ontbonden organische materiaal is het belangrijkste voor onze planten, voedingsstof -rijke grond of humus.

Er is ook een zeer speciale verbinding tussen de paddestoel en de plant, waarin beide kunnen profiteren. De champignons stomen op de wortels van de plant en vormen daar een vertakt netwerk. De plant heeft dus een vergroot wortelsysteem en ontvangt daarom ook meer voedingsstoffen (vooral stikstof) en water. ( Hier kun je meer leren over de voedingsstoffen levering van de planten )

De champignons krijgen daarentegen koolhydraten in de vorm van suiker uit de planten. Deze buitengewone verbinding wordt ook Mycorrhiza genoemd, wat zoiets betekent als "paddenstoelenwortels".

Mushrooms 3670937_1920-2

planten zijn ongelooflijk fascinerende organismen. Ze hebben een soort intelligentie die nergens anders is. Het is nog steeds onduidelijk of planten gevoelens hebben. En zo ja, dan een beetje anders dan jij. Ze reageren positief of negatief op bepaalde stimuli en verwerken ze. Probeer het zelf uit en speel Mozart voor je planten.

Als je nog steeds op zoek bent naar de juiste plant voor je kamer, kijk dan naar ons en word geïnspireerd .


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.