Gummibaum pflegen und vermehren: Ein Klassiker unter Zimmerpflanzen

Behoud en vermenigvuldig rubberen boom: een klassieker onder huishoudelijke planten

Al in de jaren 1950 en 60 werd de rubberen boom beschojed als een van de meest geliefde kamerplanten. Niemand wilde het zonder. Daarna werd hij korte tijd vergeten, maar nu wil hij de appartementen opnieje versieren met zijn opvallende bladeren. In dit artikel willen we je laten zien hoe je het beste voor je rubberen boom kunt zorgen en hoe je deze zorgeloos kunt vergroten, zodat je ook veel kleine klassieke planten in je koninkrijk hebt naast je grote rubberen boom.

de tropische oorsprong van de ficus elastica

Oorspronkelijk komt de rubberen boom uit verre Azië. Myanmar, Java en Nepal is zijn natuurlijke thuisgebied. Daar kan het zelfs tot 40 m hoger groeien en de stam kan een diameter van 2m bereiken. Omdat de lichtomstandigheden in deze gebieden optimaal zijn voor de rubberen boom, groeit deze tot een plantgigant.

In de 19e eeje slaagde hij uiteindelijk in Europa en werd hij een van de bekendste kamerplanten. Hij is zijn naam te danken aan zijn gebruik als rubbermateriaal. Het ingehouden natuurlijke rubber wordt gebruikt voor rubberproductie in Azië.

The Ficus Family

Naast de bekendste variëteit ficus elastica , zijn er ook andere plantensoorten die worden gebruikt als een kamerplant:

  • ficus robusta
  • ficus tricolor
  • ficus DoDeri
  • ficus variegata

Alle vier soorten verschillen in hun bladverkleuring. Alles is inbegrepen: van licht tot grijze vlekken op het donkergroene blad, de rubberen boom toont zijn zeer diverse kleurvariatie in vlekken.

uiterlijk van de rubberen boom < /Span>

De rubberen boom scoort met zijn eenvoudige klassieke look. Dit kan zich aanpassen aan de verscheidenheid aan appartementen. Afhankelijk van de soort kan de hoogte variëren, maar natuurlijk zal het niet zo hoog worden als in de natuur. De onregelmatige stam is goed verankerd in de grond door ribachtige wortels. Dit is wat zijn onderscheidende donkergroene bladeren groeien, die tot 40 cm kunnen groeien. Het speciale ding over de bladeren: de bovenkant van het blad schijnt in een sterk groen, terwijl de onderkant van het blad gedeeltelijk is gekleurd.

De rubberen bumbloem

De rubberen boom als kamerplant droeg helaas zelden bloemen. Het kan alleen worden bestrooid door de vijgen -wesp, die echter meer in tropische gebieden verschijnt. Dit vormt zaden en er is een witachtig gele bloem. Als de rubberen boom fruit vormt, zijn ze klein, geelachtig groen en ovaal. Deze zijn echter oneetbaar onder de Fig.

zeker je rubberen boom correct < /span>

Zelfs als je geen groene duim hebt, is de rubberen boom de perfecte plantengenoot voor jou. Het is erg robuust en gemakkelijk om voor te zorgen. Als je al overtuigd bent dat je deze groene schoonheid bij je thuis wilt hebben, ga dan gewoon naar onze winkel En bestel ze comfortabel thuis.

de juiste locatie

Om je rubberen boom te kunnen behouden, heeft deze eerst de juiste locatie nodig. Het is het beste om het op de helderste locatie in je appartement te plaatsen, dan is hij volledig tevreden. Net als in zijn tropische thuisland krijgt hij genoeg licht. Vanwege zijn oorsprong kan hij ook goed met warme temperaturen opschieten. Om deze reden mag de kamertemperatuur nooit onder de 18 graden dalen. Maar zorg ervoor dat de rubberen boom nooit wordt blootgesteld aan de hete middagwarmte. Hij houdt ook van droge verwarmingslucht in de winter.

belangrijk : De lichtomstandigheden moeten optimaal zijn voor de rubberboom, anders gaat deze binnen.

 Number Rubber Tree

giet

Net als alle kamerplanten moet de rubberen boom ook regelmatig worden bewaterd. Het volgende is ook van toepassing: niet te veel en niet te weinig! Het juiste watergedrag loopt af van de rubberen boomverzorging.

tip : De rubberen boom verdraagt ​​helemaal geen wateroverlast. Giet daarom alleen je rubberen boom wanneer de bovenste laag op aarde is opgedroogd. U kunt eenvoudig controleren of je gietgedrag correct is: kijk of water zich verzamelt in de kust. Zo ja, dan heb je te veel gegoten.

Het is het beste om je plant te gieten met oud -warm water, wat zeer welkom betekent.

Cut

Cut

U kunt je rubberen boom op elk gewenst moment knippen als deze te groot voor je wordt. Je kunt hier niet fout gaan omdat de plant erg gesneden is. Het voordeel van de snede stengels: je kunt ze perfect gebruiken voor verder gebruik als snijden.

Verhoog je rubberen boom

Om je rubberen bolet te kunnen behouden en te vermenigvuldigen, zijn er twee verschillende methoden om niejee kleine kleine planten in je appartement te trekken. We willen je dit nu laten zien:

1. Methode: trek je stekken

Deze methode is het meest geschikt voor de lente. Laat het sap goed aflopen van de gescheiden schijven. Sluit het snijden aan in een waterglas. Meestal vormt het zijn wortels na 2-3 maanden. Als er voldoende wortels zijn gegroeid, kunt je de plant in een geschikte steelpan transplanteren.

2. Methode: zaden zijn de basis

Met deze methode is het belangrijk om het zaaien voor de zaden te gebruiken, omdat er minder voedingsstoffen op deze aarde zijn, die de rubberboom liever liever heeft. Strooi gewoon de zaden in de grond. Je bedekt ze met een dunne laag aarde. Je moet de zaden regelmatig water geven, zodat hun groei wordt aangedreven. Zodra de eerste bladeren laten zien, kunnen de planten worden getransplanteerd in hun eigen pot.

Is mijn rubberen boom giftig voor honden of katten? < Span class = "ez-toc sectie-end">

Aangezien de rubberen boom zwak is, moet je voorzichtig zijn om je hond of kat niet aan de groene bladeren te knabbelen. Dit kan leiden tot diarree, braken en mucosale infecties in het geval van overmatig verbruik.

tip : Plaats eenvoudig je rubberen boom uit het bereik van je huisdieren. Als ze aan hem knabelt en je zich zorgen maakt over de gezondheid van je dier, zie dan een dierenarts.

gummaum onderhoud

plaag

Je rubberen boom heeft niet langer zijn prachtige sappige grote bladeren, maar integendeel, het verliest ze? In plaats van de groene kleur worden de bladeren geelachtig? Dan is er iets zeker waar, omdat het onderhouden van je rubberen boom ook betekent dat je deze moet onderzoeken op plaagplaag. Door onjuiste zorg of een ongunstige locatie kan het gemakkelijk worden beïnvloed door ziekten. Hier zijn de meest voorkomende ziekten:

(rood) Spin Mites

Spinning mijten ontwikkelen zich wanneer de plant is blootgesteld aan een zeer lange droge fase. De bekendste hier is de rode spider mijt, die vaak wordt verhoogd op de rubberen boom. Je kunt de mijt heel goed zien door de fijne spinnenwebben tussen de tak en bladvorken.

tip : Door je plant van tijd tot tijd met limoenvrij water te spuiten, kunt je voorkomen dat je de spinning -mijten heel goed knipt. Als je al spinnenmijten hebt ontdekt, moet je de plant zorgvuldig douchen met laje water. Reinig de onderste en bovenkant van de bladeren grondig.

Wool Lice

Helaas wordt je rubberen boom vaak geraakt door de wollen sice van 0,5 cm. Als dit het geval is, drogen de bladeren van de plant zeer snel op en worden ze ook enigszins geel.

tip : spuit je rubberen boom met neemolie. Deze speciale olie wordt verkregen uit de zaden van de Neema Tree en helpt de wollen luizen te bestrijden.

de rubberen boom thuis

Als je nu hebt besloten om een ​​rubberen boom te kopen, dan schaadt een beetje meer zorg hem ook niet. Als de bladeren bedekt zijn met stof, is het het beste om regelmatig af te vegen met een vochtige doek. De rubberen boom bedankt je met een heerlijk donkergroene blad sieraden. Als alternatief kunt je het ook in de badkuip plaatsen en het zorgvuldig douchen. U hoeft dus geen "groene duim" te hebben om deze eenvoudige schoonheid bij je thuis te hebben. Je hoeft nu maar één ding te doen: breng de plant naar je huis! We hopen dat deze kleine instructies en tips je zullen helpen je rubberen boom te onderhouden en te vermenigvuldigen.

retroblc3a4tter-min-min-1 width =


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.