Goldfruchtpalme Pflege: Alles zu Gießen, Standort, Überwintern

Gouden fruitpalmverzorging: alles water, locatie, winterslaap water geven

De goudfruitpalmverzorging is gemakkelijk gemaakt

De goudfruitpalm is een van de meest populaire kamerplanten. Het is erg decoratief en kan je appartement transformeren in een stedelijke jungle. De goudfruitpalmzorg is heel gemakkelijk. We laten je zien waar je precies op moet letten.

Kenmerken en oorsprong

De goudfruitpalm of dypsis lutescens komt oorspronkelijk uit de tropische Madagascar. Daar kan het tot 10 meter hoog worden en is het helaas erg bedreigd. De cultuur van de goudfruitpalm wordt in grote hoeveelheden geproduceerd en is daarom de meest verkochte kamerpalm ter wereld.

In je appartement, De gouden fruitpalm worden tot 4 meter hoog. Het bereikt deze grootte echter pas na enkele jaren omdat het heel langzaam groeit. U kunt echter ook de goudfruitpalm klein houden, dus het is ook goed voor kleinere appartementen.

tip : In Duitse tuincentra vindt je ook de goudfruitpalm onder de naam "Areca Lutescens" of "Areca Palme".

ALTH

De rechter goudfruitpalmlocatie

De goudfruitpalm groeit in Madagascar in vochtige bossen en aan de oevers van de rivieren. Hoewel het wordt gebruikt om het hoge lichtniveau van Madagascar te gebruiken, groeit het meestal in de schadje van andere planten. Daarom is de goudfruitpalmzorg ook mogelijk op onze breedtegraden. Een warme, heldere locatie bij het raam zou de perfecte plek zijn voor je gouden fruitpalm.

Na de winter moet je ze echter niet rechtstreeks in de zon stoppen. Na de Dark Winter Quarters moet de goudfruitpalm weer wennen aan de zonnestralen.

Van Madagascar wordt de goudfruitpalm gebruikt om gemiddelde temperaturen van ongeveer 28 ° C te gemiddelde en zou ook graag vrij warm worden gehouden.

ALT =

Welke aarde moet je kopen en hoe vaak moet je bemesten?

U kunt hier normale kamerplantenbodem gebruiken. Het verdraagt ​​enigszins zure aarde dan de aarde met een hoge pH en een hoog limoengehalte.

Als je Je gouden fruitpalm wil iets goeds doen tijdens de groeifase en vervolgens om de 14 dagen bemesten. U kunt speciale palmmeststof of vloeibare meststof gebruiken die vergelijkbare NPK -waarden heeft.

De aanbevolen NPK -verhouding is: 3: 1: 3 (15% n = stikstof, 5% p = fosfaat, 15% k = kalium)

Waarom heeft de Gold Fruit Palm NPK NPK nodig en hoe kunt je gemakkelijk zelf kunstmest maken? We hebben het perfecte artikel voor jou .

Je zou dit moeten overwegen bij het water geven

De bal van de aarde in de emmer moet altijd nat zijn, maar nooit in een voorzichtig vocht zijn. Als de bovenste aarde echter iets droog is en overtollig water uit giet.

De gouden fruitpalm houdt van een hoge luchtvochtigheid, zodat je het vaker met limage water kunt spuiten in droge kamerlucht. Dus je kunt gemakkelijk zorgen voor de goudfruitpalmverzorging.

Tip: U kunt ook je goudfruitpalm even goed houden als hydrocultuur. Zorg er echter voor dat het al een jonge plant is die in hydrocultuur is getekend. De daaropvolgende conversie naar hydrocultuur gaat vaak fout door de gevoelige wortels.

De herpot van je gouden fruitpalm

De herpot is een van de belangrijkste stappen in goudfruitpalmzorg. Het is het beste om ze direct na de aankoop te doden. Omdat een pot van 24 cm niet genoeg is voor een palmboom met een hoogte van 1,20 meter. Plaats het als een pot die minstens twee keer zo groot is.

Ervaring heeft aangetoond dat je je palm elke 2-3 jaar in een grotere container moet stoppen.

Kijk hier als je meer wilt weten over het herpot van je planten .

Moet je je goudfruitpalm snijden?

De goudfruitpalm kan tot 4 m in het appartement groeien. Je hebt echter een klein appartement en je kunt het niet zoveel ruimte bieden, dan kun je het terugsnijden.

Je moet te ver rechtop wegsnijden, bladeren heel dicht bij de kofferbak. U moet echter een ca. 5 cm lang stuk van de stengel op de stam achterlaten. U kunt gedroogde bladeren of bruine bladeren op dezelfde manier verwijderen.

Wat moet je overwegen tijdens de wintermaanden?

De gouden fruitpalm kan alleen buiten in de tropen buiten de winter, dus je moet ze in de winter in je appartement laten. De temperatuur moet tussen de 15 en 20 graden zijn bij overwinteren. Tussen december en februari rust de palm. Hier moet je ze minder schenken en niet bemesten.

ALTEN

zodat je je goudfruitpalm kunt vermenigvuldigen

U kunt je gouden fruitpalm gemakkelijk vermenigvuldigen met uitloper. De plant vormt meestal bodemaandrijvingen, die in het voorjaar kunnen worden gescheiden van de moederplant. Bodemaandrijvingen met een hoogte van 30 cm hebben meestal al hun eigen wortels. Je kunt ze dan gemakkelijk in een kleine steelpan doen.

De veiligste manier om het grootbrengen te maken wanneer je een transparante film met ventilatiegaten over de pot zet. Je plaatst de pot dan op een warme en heldere plaats zonder direct zonlicht.

Na ongeveer 4-6 weken moeten niejee bladeren naar buiten rijden, dan kunt je de film verwijderen. U kunt je niejee plant na ongeveer 4 maanden bemesten.

Is de goudfruitpalm giftig voor katten?

De goudfruitpalm is niet -toxisch voor katten. In het bijzonder moeten echter worden verhinderd om de bladeren te eten. Het kan erg scherp zijn en verwondingen veroorzaken in de slokdarm of in het spijsverteringskanaal. De bladeren kunnen ook in de maag verzamelen tot dikke gags, waar het dier alleen vanaf kan komen door te braken.

De juiste kamer voor je gouden fruitpalm

Omdat de goudfruitpalm vrij groot kan worden, moet deze in een kamer zijn door voldoende ruimte te hebben. Het moet ook warm en helder zijn. Dus hoe zit het met de woonkamer? De goudfruitpalm houdt ook van een hoge luchtvochtigheid.

Dus heb je een groot licht badkamer Dan kunt je hier ook staan. < /P>

Tips voor problemen met de golfpalm

In de winter mist de goudfruitpalm vaak weerstand. Daarom is er vaak een besmetting van spinmijten, schaal insecten, wollen luizen en witte vliegen gedurende de wintermaanden. Dus controleer je palm altijd goed, zodat je het beste een slechte uitbraak kunt voorkomen.

hebben al ontdekt dat een besmetting slechts één ding helpt: de plant van anderen scheiden en het ongedierte mechanisch bestrijden. Dat betekent verzamelen, douchen, poetsen, herpotten in niejee aarde.

U hebt voornamelijk problemen met wollen luizen, dan hebben we 5 huismiddeltjes voor je klaar voor je .

ALT =

De goudfruitpalmverzorging is echt heel eenvoudig. Je moet bijzondere aandacht besteden aan een vochtige wortelbalen en voorzichtig zijn tijdens de wintermaanden dat het ongedierte niet uit de hand loopt.

Take a look at our shop where many other interesting ones Waiting Planten die door je worden ontdekt. ​​


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.