Giftige Zimmerpflanzen vs. ungiftiges Grün

Giftige kamerplanten versus niet-giftige groenten

Welke kamerplanten zijn giftig voor katten en honden?

Als je kamerplanten in huis hebt, heb je je waarschijnlijk vaak afgevraagd welke van hen eigenlijk giftig zijn. In dit artikel laten we je kennismaken met giftige kamerplanten voor katten en honden. Zo leer je giftige en niet-giftige planten kennen die perfect passen bij je huis en de mensen om je heen.

Wat maakt sommige kamerplanten giftig?

Sommige kamerplanten, zoals planten in de natuur, zijn giftig voor ons mensen, maar ook voor onze huisdieren, vooral honden en katten. Ze kunnen gifstoffen in hun bladeren of romp dragen. Door de plant te consumeren, worden de gifstoffen in ons lichaam opgenomen.

Symptomen zijn bijvoorbeeld maag-darmklachten zoals diarree en braken of ook tekenen van verlamming. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.

Giftige planten voor katten:

Sommige planten zijn giftig en kunnen gevaarlijk zijn voor uw huisdieren, vooral katten. Hier presenteren we 2 voorbeelden die je eventueel buiten het bereik van de viervoeters moet zetten of, als je huisdieren in huis hebt, je de planten helemaal moet doen.

Plantvoorbeeld 1: Senecio Aquarine

De Senecio Aquarine trekt ieders aandacht met zijn prominente grijsblauw glinsterende bladeren. Hij wordt lang, bossig en rechtopstaand, terwijl zijn wasachtige laag lijkt te gloeien in het zonlicht.

In de lente maanden groeien de bloemen, die in een lichtgele tint verschijnen, tussen de grijsblauwe bladeren. Dit maakt de Senecio Aquarine nog meer een eyecatcher in huis. Maar wees voorzichtig: ook al zijn het blikvangers, het zijn giftige kamerplanten voor katten.

Plantvoorbeeld 2: Begonia Albopicta

De zilverwit gevlekte Begonia Albopicta groeit typisch in tropische regenwouden. Het kan zelfs gedijen op hoogtes tot 4000 meter. Met de juiste zorg kan hij in je huis een hoogte van meer dan een meter bereiken en roze of witte bloemen produceren.

Het leuke aan het plaatsen van deze plant in je huis is dat er geen speciale zorg aan wordt gevraagd. Een keer per week een slokje water op een plaats met weinig tot matig licht is genoeg voor haar.

Die Begonia Gold ist eine giftige Zimmerpflanze

Katten: niet-giftige kamerplanten

Nu laten we u niet-giftige kamerplanten zien die geen gevaar vormen voor uw kat. Deze planten kun je zonder aarzelen in huis houden als je een trouwe viervoeter hebt.

Plantvoorbeeld 1: ginkgo

De ginkgo, ook wel de waaierboom genoemd, is een echt fossiel onder kamerplanten en leeft al meer dan 250 miljoen jaar op onze planeet. De oorspronkelijk uit China afkomstige plant is zeer zuinig op watervoorziening. Het hoeft slechts ongeveer één keer per week water te krijgen.

Een raam op het zuiden met veel zon is ideaal voor de ginkgo. Het is ook bestand tegen insecten en milieuschade.

Der Ginkgo ist eine ungiftige Zimmerpflanze

Plantvoorbeeld 2: Ufo-plant

De UFO-plant dankt zijn naam aan zijn ongewone uiterlijk. De bladeren groeien op dunne bladstelen en hebben de vorm van een vliegend object zoals uit een ander sterrenstelsel. Door de dunne stelen lijkt het alsof de bladeren in de ruimte zweven. Deze bladeren, die eruitzien als vliegende schotels, maken ze uniek onder kamerplanten.

Die Ufopflanze ist eine ungiftige Zimmerpflanze

Honden: giftige kamerplanten

Er zijn niet alleen giftige kamerplanten voor katten maar ook voor honden. We laten je kort kennismaken met drie planten die je liever buiten het bereik van je hond zet.

Plantvoorbeeld 1: rubberboom

Het bijzondere van de rubberboom zijn de grote, rechtopstaande bladeren, die aan de onderzijde een iets zilverachtige kleur krijgen en de bovenzijde van de bladeren straalt in een sterk groen. Met zijn eenvoudige, klassieke uitstraling is het nu een van de meest populaire kamerplanten en kan het zich aanpassen aan de verscheidenheid aan appartementen. Op een zonnige plek hoef je hem maar één keer per week water te geven.

Plantvoorbeeld 2: Monstera

Als een van de meest succesvolle kamerplanten betovert de monstera de appartementen met zijn unieke uitstraling in een tropische sfeer. Haar urban look is allang een motief geworden op textiel, behang en meubelen. Vooral de imposante hartvormige bladeren met hun opvallende barsten trekken ieders aandacht.

Ze laten de monstera in indrukwekkende vormen verschijnen. Toch zijn dit giftige kamerplanten. Bescherm uw plant tegen direct zonlicht op een vrij schaduwrijke plek. Als je haar twee keer per week water geeft, is ze helemaal gelukkig.

Die Monstera wirkt bei Hunden giftig

Honden: niet-giftige kamerplanten

Je kunt deze kamerplanten met een gerust hart in huis houden als je een hond hebt. In tegenstelling tot de vorige kamerplanten zijn ze niet gevaarlijk voor je trouwe viervoeter.

Plantvoorbeeld 1: Maranta leuconeura

In de tropische regenwouden ritselt de Maranta leuconeura zachtjes in het kreupelhout. De witte tot lichtroze bloemen verschijnen in de lente en de zomermaanden. Als je ze op een gedeeltelijk beschaduwde plek in je slaapkamer zet, heb je het gevoel alsof je in de natuur slaapt.

U dient ze twee keer per week te voorzien van regenwater of gedestilleerd water. Net als de meeste andere kamerplanten met weinig licht, moet je ze in de zomer één keer per maand bemesten.

Hier kom je bij onze Maranten.

Die Marante ist eine ungiftige Zimmerpflanze bei Hunden

Plantvoorbeeld 2: eucalyptus

Je kunt de eucalyptusplant niet alleen in je tuin houden, maar ook in huis. Naast een lichte standplaats heeft de boom maar één keer per week een slokje water nodig. De plant is een van de vrij gemakkelijk te verzorgen kamerplanten. Bij de juiste verzorging toont de eucalyptus na drie tot vijf jaar zijn crèmekleurige bloemen.

Der Eukalyptus als ungiftige Pflanze bei Hunden

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.