Forest Bathing: neuer Trend aus Japan

Forest Bathing: nieuwe trend uit Japan

In de verte hoor je vogels zingen, de zon kietelt je in het gezicht en als je diep ademt, kun je het natte mos ruiken. Ben je ooit bewust het bos in gegaan en ben ik helemaal vrij van je dagelijkse leven en stress? We hebben de niejeste trend "Forest Bathing" voor jou en hoe ongelooflijk genezing het kan zijn.

Wat is "bosbaden"? Strong> << Span class = "ez-toc sectie-end">

Forest Bathing, een niejee trend uit Japan wordt Shinrin Yoku of Waldbaden genoemd, is niet in de werkelijke zin. Je wordt niet nat, noch hoeft je je zorgen te maken over een perfecte zwemoutfit. Het "bosbaden" gaat over zwemmen in het bos. Je duikt weg en geniet van pure natuur en frisse lucht. De stille tonen van de natuur hebben een ontspannen effect op u. Je kunt het dagelijks leven volledig loslaten en jezelf in de green van de bossen laten gaan.

steven-kamenar-kamen-2

Waar komt deze trend vandaan?

De trend "bosbaden" komt uit Japan. Er zijn hier tal van wetenschappers die met het onderwerp omgaan en overtuigd zijn van het positieve effect. In Japan is 'bosbaden' ook een erkende methode voor stressmanagement geworden en wordt gefinancierd door het Japanse gezondheidszorgsysteem.

"Bosbaden" in Japan is sinds de jaren tachtig teruggevonden uit het ministerie van Bosboje. De aandacht wordt getrokken door de geluiden van het bos, op de aardse geur en hoe de adem loopt. Dit moet ervoor zorgen dat de deelnemers in het bos aankomen.

Sinds 2012 is er een afzonderlijke onderzoekstak aan Japanse universiteiten. Het verblijf in het bos wordt zelfs voorgeschreven, en sommige bosgebieden zijn benoemd tot bosherapiecentra.

Hoe doet "Bosbaden" beïnvloeden het lichaam?

vanuit het perspectief van mensen

Mensen die een bos betreden, spreken van een ongelooflijk gevoel. Ze zien er meer ontspannen uit en laten al hun zorgen achter. Vogelszang en het geluid van de bomen heeft een kalmerend effect. De natuur wordt bewuster waargenomen door de geur van vochtige bladeren en mos, samen met de geluiden van het bos, voor een aangenaam gevoel.

dat zegt wetenschap

Door de essentiële oliën in te ademen die de bomen in de lucht afgeven, wordt je immuunsysteem versterkt. De boslucht bevat zo -geroepen terpenen. Deze helpen je lichaam meer moordenaarscellen te produceren die tegen kanker werken. Studies hebben ook aangetoond dat het verblijf in het bos afneemt, depressie en woede, het verminderen van stresshormonen en de vitaliteit neemt toe.

bomen produceren fytoniciides, deze hebben een ontspannend effect op mensen en worden ook gebruikt in natuurgeneeskundige. Volgens de kleurenpsychologie moeten de green van de bomen ook de zenjeen kalmeren en het immuunsysteem stimuleren.

De hele atmosfeer van het bos activeert ook de rustende auto, de zo -aangedane parasympathische. Hij is verantwoordelijk voor ontspanning, metabolisme en de structuur van de eigen reserves van het lichaam. In het bos zorgt het ervoor dat je stresshormonen worden verlaagd en je bloeddruk daalt.

tips voor "bosbaden" in Duitsland

"Bosbaden" wordt steeds meer een trend voor ons. We hebben een paar tips voor u, hoe en waar je naar het bos gaat zwemmen en wat je moet overwegen.

cursussen en rondleidingen in en rond Berlijn

Afgestudeerde psycholoog Birgit Cornelia Braun biedt geweldige cursussen in en rond Berlijn. De focus ligt op het bevorderen van goeden en gezondheid. Met een aantal lichte activiteiten ondersteunt mevroje Braun je om je zintuigen te openen. Het helpt je om de schoonheid van het bos op een speelse manier te verkennen en de elementen in al zijn facetten te ervaren.

De wandelingen in de groep vinden meestal plaats op zaterdag of zondag en nemen ongeveer 2-3 uur aan, afhankelijk van het weer en het seizoen. U kunt kiezen tussen een gemengde groep voor volwassenen of een groep alleen voor vrojeen. Mevroje Braun neemt een vergoeding van 20 euro/15 min.

Apparatuuraanbeveling voor je tournee: robuuste, weerbestendige kleding, massieve schoenen, regenponcho of grote paraplu, waterfles, mogelijk snack.

janus-clemmensen-52724-un-un-2

alleen: in de hoofdstad

De belangrijkste regel in het "bosbaden" is: er zijn geen regels! Vrij je zintuigen, laat gewoon los en probeer zoveel mogelijk waar te nemen. Concentreer je op je adem en probeer bewust elke lichaamsbeweging waar te nemen. Neem een ​​pauze als je er zin in hebt. Raak de bomen en hun schors aan. Er is geen check-uplijst, het is belangrijk dat je zich comfortabel voelt en geen tijdsdruk hebt.

Wat dacht je van een mooie wandeling in de grunewald . Nadat je aan het begin van het pad bent ontsnapt aan het begin van het pad, kun je je ziel laten dwalen in de grote en mooie Grunewald. Bij de Barssee of Pechsee kun je een kleine pauze nemen en genieten van je snacks die je hebt meegenomen.

Een heel mooi bos is de Düppeler Formst . Het bevindt zich direct op de Wannsee en is nog groter en uitgebreider dan de Grunewald. Hier ontmoet je nog minder mensen en kan je één worden met de natuur.

tip: Als je je bontneus mee wilt nemen, is dat geen probleem, de Düppeler Forst en de Grunewald biedt een prachtig hondenrungebied.

valeriy-andrushko-446754-Unsplash-2

Samenvattend kunnen we zeggen dat "bosbaden" goed is voor de gezondheid en je kan helpen aan je dagelijkse stress te ontsnappen. Probeer het gewoon uit en laat je zich meeslepen door de geur van het bos.

Het lukt je niet altijd om naar het volgende bos te gaan en verander je huis dan in je eigen kleine bos. Met een paar tips en trucs helpen we je om de perfecte planten te vinden die bij je en je huis passen .


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.