Flamingoblume Pflege: Alles über Standort, Pflege und Giftigkeit

Anthuriumverzorging: Alles over locatie, verzorging en toxiciteit

De flamingobloem is een zeer bijzondere kamerplant. Hun eigenlijke bloem is een lange aar die zich in het midden van de prachtige en kleurrijke schutbladen bevindt. De flamingobloem is erg trendy als kamerplant en ideaal voor plantenliefhebbers die van tropisch houden. Meer weten over dit natuurwonder? in het volgende artikel kom je alles te weten over de verzorging van de flamingobloem.

Het verhaal van de flamingobloem

De flamingobloem, ook wel anthurium genoemd, komt oorspronkelijk uit de regenwouden van zuid- en midden-amerika. Deze kamerplant heeft een ontzettend mooie bloem en wordt daarom steeds populairder. Strikt genomen zijn de kamerplanten echter anthuriumhybriden, die in het wild nooit zouden voorkomen. Deze hybriden zijn veelal gekweekt uit de soorten Anthurium andreanum(grote anthurium) en Anthurium scherzerianum(kleine anthurium).

De verschillende variëteiten van de flamingobloem

Anthurium andreanum: Deze anthuriumsoort heeft een indrukwekkend formaat. Helaas heeft het niet veel, maar zeer grote en prachtige schutbladen. De bladeren hebben een leerachtige structuur en kunnen tot veertig centimeter lang worden. De eigenlijke bloemen bevinden zich in het midden van de schutbladen of schutbladen. Jij bent

Groen, zalmwit, roze of donkerrood. Vanwege zijn grootte wordt dit ras zeer zelden als kamerplant gehouden. De bloemen zijn echter perfect voor op de vaas, omdat ze erg duurzaam zijn.

Anthurium crystallinum: Deze soort heeft prachtig hartvormig blad en is daardoor zeer decoratief. Deze bladeren kunnen tot 55 cm lang worden en veranderen van kleur naarmate ze ouder worden. In het begin zijn ze metaalachtig karmozijnrood en op oudere planten zijn ze smaragdgroen. De Anthurium crystallinumWordt uitsluitend voor de bladeren gekweekt. Hun bloemen zijn nogal onopvallend.

Anthurium scherzerianum: De Anthurium scherzerianumKomt vanwege zijn grootte veel voor in appartementen. Door zijn bladeren van maximaal 30 cm past hij op elke vensterbank en geven zijn stralende bloemen je huis net dat beetje extra.

flamingo-flower-1329247_1920

De juiste locatie voor de flamingobloem

Anthuriums of flamingo's hebben het hele jaar door een lichte standplaats nodig. Zorg er echter voor dat ze geen direct zonlicht krijgen. Als de anthurium niet genoeg licht krijgt, worden de bladeren lang en dun. Ze genieten het meest van een kamertemperatuur van 20-25°c en een hoge luchtvochtigheid.

flamingoplant verzorgen: Zo slaag je!

Je schrikt van deze kamerplant omdat je hem te veeleisend vindt? met deze tips gaat het je zeker lukken om de flamingobloem te verzorgen.

Het hoeft niet altijd aarde te zijn

De bodem speelt een belangrijke rol bij de verzorging van de flamingobloem. Hier is een lichtzure tot zure potgrond geschikt, die los en goed doorlatend moet zijn. Hydrocultuur is hier echter het meest geschikt. Hydrocultuur heeft veel voordelen die het verzorgen van de flamingobloem des te gemakkelijker maken. Alles wat je erover moet weten, vind je in ons artikel Hydrocultuur planten.

anthurium-2834178_1920

Waterflamingobloem: Zoals in het regenwoud

Anthuriumgrond mag nooit helemaal uitdrogen, maar mag ook niet te nat zijn. Het is ook erg gevoelig voor kalk en mag daarom alleen worden bewaterd met ontkalkt water. Ook de warmte van het gietwater is van groot belang. Zorg ervoor dat het water niet te koud is maar op kamertemperatuur

Veel bijmesten voor weelderige bloemen

In de zomer moet de plant eenmaal per week worden bemest. Het moet vaak maar matig worden bemest. Gebruik de helft van de concentratie vloeibare mest voor uw gietwater. In onze winkel vindt u een zeer Bijzondere vloeibare bloemenmest,Neem een ​​kijkje.

Moet je de flamingobloem verpotten?

Jonge planten worden elk voorjaar verpot. Planten met een potmaat van 25cm doorsnee hoeven niet meer verpot te worden, het is voldoende om jaarlijks de toplaag aarde te vervangen.

Tip: Als je de flamingobomen in hydrocultuur houdt, dan hoeven ze bijna nooit verpot te worden. Ook is het beter om handschoenen te dragen bij het verpotten, de bladeren van de plant kunnen roodheid veroorzaken.

Zo overwinter je je flamingobloem op de juiste manier

De temperatuur voor overwintering van de anthurium moet rond de 16-18°c zijn. Voor een nthurium scherzerianum zijn vooral koelere temperaturen belangrijk, omdat de kou de bloei stimuleert. In de winter wordt ook de hoeveelheid water verminderd, maar de kluit wordt altijd licht vochtig gehouden. Eén keer per maand bemesten is voldoende.

Zo vermenigvuldig je je flamingobloem

Na het verzorgen van een gezonde flamingobloem, zal deze groot genoeg zijn om zich voort te planten. Als u dit wilt doen, adviseren wij u de plant te verdelen. Maak van de gelegenheid gebruik bij het verpotten in het voorjaar. Verdeel hiervoor de kluit in secties met minimaal één blad. Houd de pot met de nieuwe plant warm en helder en houd de luchtvochtigheid hoog.

Tip: Als de plant nog erg klein is, kun je huishoudfolie over de pot doen om de luchtvochtigheid hoog te houden. Regelmatige ventilatie van de pot is echter belangrijk, anders kan er snel schimmel omheen ontstaan.

anthurium-3407636_1920

Is de flamingobloem giftig?

Alle delen van de flamingobloem zijn giftig, maar vooral de bladeren. Omdat deze plant tot de aronskelkfamilie behoort, bevat hij de prikkelende stof aroïne. Vooral de oxalaatraphides zijn echter onaangenaam, dit zijn kristalachtige naalden die uitschieten wanneer de anthurium wordt aangeraakt en leiden tot kleine huidbeschadigingen.

Tekenen van vergiftiging kunnen zijn: Ernstig rode huid, zwelling in het getroffen gebied en blaarvorming. Na consumptie kunnen tong en mondslijmvlies opzwellen. Zorg ervoor dat je je flamingobloem buiten het bereik van kinderen en dieren plaatst.

De perfecte kamer voor je flamingobloem

Een raam op het oosten of westen is ideaal voor de anthurium. Je kunt ze natuurlijk ook voor een raam op het zuiden zetten, maar de felle zon moet je verzachten met gordijnen of andere planten. Ze houden net zo van warmte en een hoge luchtvochtigheid. Een mooie, lichte badkamer kwam hier in het geding, of de woonkamer.

Tip: Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je wat waterbakken in de kamer plaatsen. En besproei de bladeren van je flamingobloem af en toe met kalkarm water.

Tips voor problemen met je flamingobloem

Ondanks goede verzorging van flamingo's krijgt het groene bloemen, wat kan de reden zijn? het is niet ongewoon dat deze schutbladen groen verkleuren, dit komt vooral door de leeftijd. Om ervoor te zorgen dat uw anthurium heldere, mooie bloemen heeft, moet de locatie helder genoeg zijn. Als je plant op de vensterbank staat en nog steeds geen prachtige kleuren heeft, dan is zelfs dit natuurlijke licht er niet genoeg voor. Probeer het eens met een plantenlamp.

Tip: Helaas zijn er vaak anthuriums te koop die vooraf met hormonen zijn behandeld en daardoor zo mooi wit bloeien, maar na een bepaalde tijd is het effect van de hormonen uitgewerkt en de bloemen licht groen worden. Helaas kan hier weinig aan gedaan worden.

flower-2574222_1920

Nu hoef je niet meer bang te zijn voor deze tropische schoonheid, want het verzorgen van de flamingobloem kan zo makkelijk zijn. We raden aan om de anthurium hydrocultuur te planten, dat maakt alles zoveel makkelijker.

Ben je geïnteresseerd in meer dromerige kamerplanten? neem dan een kijkje in onze winkel.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.