Feigenbaum vermehren: So klappt es endlich mit dem Nachwuchs

Multi -The Fig Tree: Dus het werkt eindelijk met de nakomelingen

vijgenbomen genieten wereldwijd van populariteit en mogen in geen enkel huishouden ontbreken. De beroemdste kamerplant onder de vijgenbomen is de viool Fig. Dit heeft prachtige grote bladeren en kan een statige grootte bereiken met de juiste zorg. Helaas verliezen ze soms hun grote bladeren en zien ze er een beetje kaal alleen uit in de grote pot. Wilt je dat je vioolvoek er een beetje bushier uitziet? Plant vervolgens meerdere jonge planten in een pan, je kunt gemakkelijk vermenigvuldigen met je oude vijgenboom. En dus werkt het eindelijk!

Wanneer kun je de vijgenboom verhogen?

In het voorjaar wordt je viool vijg wakker van de winterslaap en de groeiperiode begint. De plant is op dit moment erg robuust en de jonge planten hebben voldoende tijd om zich te ontwikkelen. Dus de perfecte tijd om te zorgen voor de nakomelingen van je laf.

Stap 1: voorbereiding

De vijgenboom

Om je vijgenboom te vermenigvuldigen, moet de plant gezond zijn. Als je lafaard het niet goed doet, kan het hen schaden als je een deel van hun scheuten of bladeren verwijdert om te vermenigvuldigen. Als je de vermenigvuldiging door bladtaarten kiest, moeten ze er ook gezond uitzien. Gebruik geen droge of bruin gekleurde bladeren, anders kan je nakomelingen net zo ziek zijn of werkt de vermenigvuldiging helemaal niet.

de juiste aarde

Voor de vijgenboom vermenigvuldigt je een speciale groeiende aarde. Dit is erg los en de wortels kunnen sneller en lichter groeien. De teler bevat meestal ook de perfecte hoeveelheid kunstmest voor de eerste paar dagen.

Een geschikte pot

Voor het begin is het niet slecht als je een pot te klein hebt gekozen. Nadat je snijden wortels heeft gevormd, kun je het in de pot zetten voor een andere viool vijgen of een apart nemen. Als je meer wilt weten over herpotten, kijk dan in het artikel Feigenbaum Care.

annie-spratt-11050-unplash-2

trekken of uit zaden trekken?

Van Stecklingen -toename is een vijgenboom erg ongecompliceerd en vereist geen technische kennis. Natuurlijk kun je ook je vioolvinnen uit zaden halen. U ontvangt dit echter zelden in gespecialiseerde winkels. Het zaaien zelf is ongecompliceerd, je hoeft alleen maar voldoende licht en warmte te garanderen.

Stap 2: knip de stekken

Neem de mooiste drive van je viool. En snijd het af met een lengte van 15 cm. Maar wees voorzichtig: houtachtige scheuten zijn niet geschikt om te vermenigvuldigen. Nu kunt je je snijden enkele dagen in een waterglas doen en het op een lichtplaats plaatsen of plant je je snijden rechtstreeks in je pot.

Als je je snijden rechtstreeks in het water stopt, kunt je er zeker van zijn dat wortels zich hebben gevormd voordat je wordt geplant.

Stap 3: de plant

heb wortels gevormd, je kunt nu je snit in de voorbereide pot stoppen met groeiende aarde. Als je nog steeds een transparante film over je pot zet, blijft de vochtigheid in de pot relatief hoog. Je moet gewoon je duidelijke film regelmatig ventileren, anders kan vorm vormen.

Stap 4: Locatie en onderhoud van je snij terug

Plaats nu je pot op een lichte en warme plaats met temperaturen van 25-30 ° C. Anders is een sterk gieten na de vijgenboom belangrijk, maar zorg ervoor dat het irrigatiewater kan lopen.

hello-i-m-nik-687249-unsplash -2

Natuurlijk hebben we ook een mooie vijgenboom Kijk in onze winkel in. Like to read more articles on the subject of fig tree care and also via the figure. < /P>


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.