Feigenbaum überwintern: 5 wichtige Tipps für gesunden Winterschlaf

Vijgenbomen overwinteren: 5 belangrijke tips voor een gezonde winterslaap

De vioolvijg wordt steeds populairder in duitse Woonkamers. De grote bladeren geven je huis net dat beetje extra. Omdat deze prachtige kamerplant uit de regenwouden van west-afrika komt, doorstaat hij de winter hier niet snel. Ben jij ook een van de gelukkige eigenaren van Vioolbladplant? dan is dit artikel precies goed voor jou! we laten je zien op welke belangrijke dingen je moet letten bij het overwinteren van de vijgenboom.

Wanneer gaan vijgenbomen overwinteren

Zodra het koeler wordt, moet je je vijgenboom overwinteren. Als uw vijgen buiten staan, is het belangrijk om ze uiterlijk aan het einde van de zomer/begin van de herfst binnen te halen. Je kleine boom verdraagt ​​geen temperaturen onder de 15°c.

Waar kun je uw vijgenboom overwinteren

Het vinden van een geschikte plaats om de vijgenboom te overwinteren is heel eenvoudig. De perfecte plek mag zeker net iets koeler zijn. 15-20 °c zou hier optimaal zijn, maar de temperaturen mogen niet lager zijn.

Zorg er bij het overwinteren van de vijgenboom voor dat deze niet direct in de tocht staat en dat het wortelgebied ook niet te koud wordt. Je vijgenboom kan absoluut niet tegen tocht en koude voeten.

De vioolkopvijg is erg gevoelig voor kou, zelfs het leggen van de bladeren op het koude raam kan stress voor hen betekenen. Je vijg heeft echter nog steeds licht nodig tijdens de wintermaanden en is blij met een lichtpuntje.

Tip: Je vijg kan ook van onder op de vensterbank bevriezen. Leg ze op een stuk piepschuim of een stuk tapijt.

lauren-mancke-60547-unsplash-2

Water geven in de winter

Tijdens de wintermaanden moet je de vioolvijg heel weinig water geven en in het beste geval helemaal niet bemesten. Omdat de verwarmingslucht 's winters erg droog is, kun je het beste zorgen voor een hoge luchtvochtigheid.

Tip: Zet een paar bakjes water in huis om droge lucht te voorkomen en voor voldoende luchtvochtigheid te zorgen.

Verdere verzorging in de winter

Voor de overwintering van de vijgenboom is niet alleen de standplaats en watergift van belang. Hun bladeren hebben ook wat aandacht nodig.

Een beetje schoonmaken is goed voor haar

De vijgenboom overwinteren is helemaal niet moeilijk. Om uw boompje echter onder de takken te kunnen bereiken, kun je het regelmatig afnemen met een vochtige doek. De bladeren van de vijg zien er vaak dof uit en vanwege hun grootte verzamelt zich vaak stof. Als je regelmatig het stof verwijdert, kan je boompje weer genoeg fotosynthese doen en een gezonde dag beleven.

Pas op voor ongedierte

Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vijgenboom ongediertevrij is. Mealybugs en mealybugs worden vaak gezien op de fiddlehead-vijg tijdens de wintermaanden. Als je vijg is aangetast, kun je kleine witte wattenbolletjes op de bladeren zien.

Geïnfecteerde planten moeten zo snel mogelijk van andere planten worden geïsoleerd. Was de bladeren grondig en zorg voor een systemisch middel. Dit zijn de meest krachtige en komen in stick- of korrelvorm.

Bij een goede winterslaap hoort natuurlijk ook een optimale vijgenboomverzorging vooraf. Met al onze artikelen weet u zeker dat er aan uw vioolvijg niets ontbreekt. Natuurlijk hebben we ook de Viool fig In onze winkel, neem gerust een kijkje.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.