Feigenbaum schneiden: So machen es Experten

Knip de vijgenboom: dit is hoe experts het doen

vijgenbomen worden steeds populairder. Je vruchten zijn niet alleen erg lekker, maar ook gezond. Er zijn echter ook vijgen die als huisplant worden bewaard. De vioolvoek is hier bijzonder in trek. Heb je een vijgenboom en wordt deze onbedoeld breder en hoger? Dan is ons artikel perfect voor jou. Met behulp van onze stapsgewijze instructies zullen we je laten zien waar je bijzondere aandacht aan moet besteden bij het snijden van de vijgenboom.

Wanneer is het beste seizoen voor de vijgenboom?

groeit de vijgenboom uit zijn vorm, je kunt hem in het voorjaar terugsnijden. De beste periode voor het snijden van de vijgenboom is tussen februari en maart. Zorg er echter voor dat er geen nachtvorst meer is. We kunnen in de herfst geen snoeien aanbevelen omdat de boom op de interfaces is verzwakt. Dus de boom is vatbaarder voor vorstschade op deze plaatsen.

3 stappen: snijd je vijgenboom correct te knippen

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het snijden van de vijgenboom, maar met onze stappen -door -step -instructies kunt je zonder problemen doen. De viool vijgen is een vrij kleine manier en hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden gesneden, maar andere soorten hebben een snit zeer noodzakelijk.

Stap 1: Knip het juiste gereedschap voor de vijgenboom

Snijden met elke vijgenboom is belangrijk. Dus draag lange kleding en handschoenen, want zelfs met kleine sneden in het hout van de boom, of wanneer de bladeren kunnen worden gebroken, ontsnapt het enigszins giftige melksap. Dit kan huidirritatie veroorzaken.

Elke snede moet soepel zijn en niet opvallen. Als het op het gereedschap aankomt, zorg er dan voor dat je gereedschap scherp en schoon is. Dit is hoe je de overdracht van ziekteverwekkers voorkomt.

tip: Als je aan de veilige kant wilt zijn, reinig dan je gereedschap met desinfectiemiddel.

coneflower-14877_1920-2

Stap 2: Knip de vijgenboom voor een mooie groei

De lafaardboom wordt beperkt tot de scheuten die in het voorgaande jaar zijn gegroeid, die elkaar nu belemmeren in de groei. Scheid de verontrustende takken naar binnen. Je kunt dit het beste doen met een Sharp Garden -schaar. Zorg ervoor dat de snede zo verticaal mogelijk is, zodat het water op dit moment niet verzamelt. Bacteriën kunnen zich in het water vermenigvuldigen en de interfaces binnendringen.

Snijd je vijgenboom altijd van onder naar boven. Als sommige dikke scheuten de groei van je vijgenboom verstoren, kun je deze in de buurt van de grond afsnijden. Het is ook belangrijk dat dode en bevroren takken en schijven verwijderen.

Verminder ook de zijscheuten in het bovenste deel van de kroon. Scheid elke tweede niejee schijf en laat een stub achter.

Stap 3: Verjonging Cut

In bomen die meer dan 5 jaar oud zijn, kan het gebeuren dat ze van binnenuit glimlachen. Als dit het geval is, is een radicale snede bevestigd. Snijd hiervoor de hele struik tot een hoogte van 30 cm. Met een beetje geluk vormen sommige takken die het spul op het leidende instinct hebben. Snijd het de helft terug. Helaas kan de oogst het komende jaar mislukken, maar dit is nog steeds beter dan de hele boom opruimen. Na de radicale snit kan je boom weer gezond verdrijven en meer fruit hebben dan voorheen in de volgende jaren.

vinte-fleming-613819-unsplash-2

Als je geïnteresseerd bent in vijgenbomen, hebben we veel andere interessante artikelen voor u, waaronder hoe je je vijgenboom bemest en waar rekening moet worden gehouden bij zorg. Natuurlijk hebben wij ook een vioolfeige < /a> voor je in onze winkel. Nu je vioolveld bent, is het des te meer een kijkje waard.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.