Erdbeeren anbauen: Wann, Wie, Wo – So gelingt es Dir

Installeer aardbeien: wanneer, hoe, waar - dit is hoe je slaagt

Of het nu op de cake is, op het ontbijtbrood of vers geplukt, iedereen houdt van de zoete rode fruit. De aardbei is ongelooflijk gemakkelijk om voor te zorgen en smaakt natuurlijk altijd veel beter vanuit je eigen tuin of van je eigen balkon. We laten je zien hoe je je eigen aardbeien kunt laten groeien en waar je speciale aandacht aan moet besteden.

de geschiedenis van de rode fruit

Alle aardbeienvariëteiten die in de tuin of op het balkon worden geplant, kwamen vandaag uit het buitenland. Franse kolonisten ontdekten de dieprode bessen in de 18e eeje. Deze aardbeienvariëteit groeide aan de oevers van de Sankt Lorenz -stroom en had gigantisch grote vruchten. De binnenlandse bosbes was al lang bekend, maar de vruchten waren erg klein in tegenstelling tot de scharbrilter-strawberry.

1750 Een Nederlandse plantenfokker kruiste de Scarlet Fabric Berry met de Chili Erdberry, hij noemde deze erfenisvariëteit "ananas Earthberry" en de huidige culturele erfgoedbes.

In de tussentijd zijn er meer dan 1.000 soorten overerving, waarvan slechts een klein deel beschikbaar is in de winkel. Om deze reden planten veel hobby -tuiniers nu enkele oudere variëteiten, waaronder de bosbes.

Ondanks zijn kleine fruit, is de bosbes, ook wel maandelijkse bes genoemd, nog steeds erg populair bij hobby -tuiniers vandaag. Het is bijvoorbeeld in staat om op gedeeltelijk gearceerde plaatsen te groeien en ze vormen veel bloemen en daarom ook fruit. Ze zijn veel robuuster dan de culturele erfgoedbes en blijven meerdere jaren in je tuin of op je balkon.

Jessica-Ruscello 300628-unspe-2

>

Groeiende erfenis begint meestal in juli tot eind september. Sommige erfeniscentrales, zoals de klimbes, kunnen echter tot eind mei worden geplant.

erfgenamen hebben een zonnige en door de wind beveiligde locatie nodig. De vloer moet los en permeabel zijn, zodat geen wateroverlast wordt gevormd.

Tip: hoe meer zon je erfenisplant krijgt, hoe zoeter je vruchten.

Dit is hoe je erin slaagt je aardbeienplant te cultiveren

Jonge planten kunnen in de vroege zomer in elk tuincentrum worden gekocht. Je kunt echter ook zelf aardbeienplanten trekken.

Stap 1: De zaaien voor de erfenisinstallaties begint eind januari en eindigt halverwege MARCH. De bessen van de maanden kunnen in hetzelfde jaar fruit dragen. Met andere variëteiten kan het gebeuren dat je het volgende jaar alleen fruit kunt oogsten.

Stap 2: vul een kom of een pot met fokken en distribueer de zaden zo gelijkmatig mogelijk. Bedek ze niet met grond, maar druk ze alleen maar een beetje op.

Stap 3: Nu is de aarde een beetje nat en bedek de container met transparante film.

Stap 4: Plaats je planten op een lichtplaats, zonder direct zonlicht met een temperatuur van ongeveer 20 ° C

Stap 5: na ongeveer 2-6 weken beginnen de zaden te ontkiemen. Zodra de planten 5 bladeren hebben, moet je de jonge planten zorgvuldig in kleine potten planten met enigszins bevruchte aarde.

Stap 6: Na 10 weken moet je de jonge planten voor het eerst bemesten. Vanaf mei kunt je ze vervolgens buitenshuis plaatsen. Houd hier een plantafstand van 20-30 cm.

Tip: Je erfgenaam planten mogen niet in vers gegraven aarde worden geplaatst. 14 dagen voor het planten, moet het worden gevoed, geregend en bevrijd van wortels en stenen.

SOOO-ANN-WOOD-1058243-UNEN-20

stedelijk tuinieren: Groeiende aardbeien op het balkon >

Natuurlijk gaat de erfenis ook op het balkon. Een zonnig balkon is hiervoor een voorwaarde. Een zuidwestelijke balkon is bijzonder geschikt.

Balkonboxen zijn ideaal voor aardbeien. De planten kunnen heel gemakkelijk op een rij worden geplant en daarom niet wederzijds wederzijds. De minimale afstand moet hier ook 20 cm zijn. U kunt dus al 5 erfenis in een doos van 100 cm bevestigen.

de juiste zorg na de erfgenamen

Zodra de erfenisinstallatie klein fruit vertoont, moet je de aarde bedekken met stro of schorsmulch. Als de vruchten de vloer raken, kunnen ze snel papperig worden en zijn ze sneller door ongedierte.

irrigatie van je aardbeienplanten

Strawberry -planten vereisen niet veel zorg. Een voldoende watervoorziening is de be -all en eind -alles.

bemest niet te veel

U moet biologische meststoffen gebruiken voor bemesting omdat de vruchten worden gegeten. Chemische elementen kunnen worden opgenomen in commercieel verkrijgbare bloemenmeststoffen, die je zeker niet in je voedsel wilt hebben.

U moet je jonge fabriek voor het eerst ongeveer 10 weken na het zaaien bemesten. Dan na de oogst.

je kunt jezelf ook gemakkelijk zelf kunstmest maken, hoe je hier kunt weten .

Eindelijk oogst

De tijd van de oogst hangt af van de respectieve variëteit. Het bereik strekt zich uit van mei/juni tot september of zelfs tot de eerste vorst. Sommige variëteiten hebben ook meerdere keren per jaar fruit, anderen trainen alleen fruit.

Altijd -dragende aardbeienvariëteiten zijn bijvoorbeeld

Waldkönigin: ze heeft prachtige witte bloemen, die dan dieprode aardbeien dragen

Ostara: Dit is de leidende variëteit onder de maandelijkse Earthberry

Frapendula: het is een uitstekende variëteit voor de verkeerslichten en is daarom bijzonder geschikt voor het balkon

Johnny-martinez-265702-unsplash-2

Spread

: van tevoren snijden is hier bijzonder belangrijk

Strawberry -planten zijn winterhard, dus ze kunnen gemakkelijk de koude maanden op je balkon worden overgebracht. De aardbeienplanten moeten in de winter op een door de wind beoogde plaats zijn. In het beste geval op een huismuur.

Voordat de planten kunnen slingeren, moet je hun bladeren verwijderen. Het hartbladeren moeten echter stoppen. Als je de bladeren niet verwijdert, kan dit gebeuren dat paddestoelenculturen vormen of andere ongewenste ziekten die de planten in de koele maanden beïnvloeden.

Om de wortels van de plant gedurende de koude maanden te beschermen, moet je je plantenbox op een isolerend materiaal, bijvoorbeeld piepschuim of hout plaatsen. Als de winter bijzonder koud is, kunt je je planten ook bedekken met stro of fleece. Stro moet echter niet de hele plant bedekken omdat het bijdraagt ​​aan de vorming van de paddestoel.

Als je aardbeienplanten onder beschermend dakbedekking staan, moet je ze van tijd tot tijd te weinig gieten op vorstvrije dagen. Als je te veel giet, kan de aarde bevriezen de volgende keer dat je vorst bent en de wortels beschadigt.

artur-rutkowski-9762-un-un-2

Dat gemakkelijk kan worden gekweekt. Bemest een zonnige locatie, voor het planten en na de oogst, en zorg voor voldoende water. Op deze manier slaagt de aardbeien heel gemakkelijk. Probeer enkele ongebruikelijke variëteiten, zoals de frambozenbes van de framberry of paars vers.

Op je balkon kun je echter niet alleen aardbeien laten groeien, wat dacht je van een pompoen? Hier zullen we je laten zien hoe je je eigen Halloweenkurbis kunt planten .

of kijk naar ons in de winkel, hier hebben we een paar spannende kamerplanten voor je .


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.