Efeutute Pflege: Gießen, Düngen, Schneiden und Vermehren-Botanicly

Efeutute verzorging: Water geven, bemesten, snijden en vermeerderen

Al lang op zoek naar een kamerplant die onverwoestbaar is en ook je appartement omtovert tot een stadsjungle? dan hebben wij de perfecte plant voor jou. De klimop is een zeer weinig veeleisende kamerplant, als je het vergeet, zal het je zonder problemen vergeven. Efeutute verzorging is helemaal niet moeilijk, maar we hebben hier toch veel handige tips voor je.

Het verhaal van de klimop

Efeutute of epipremnum aureum is een klimplant die oorspronkelijk alleen op het eiland moorea werd gevonden. Ze zijn nu te vinden in veel andere tropische landen zoals china, japan, singapore, australië en nog veel meer. Deze plant kan in het wild tot 20 meter hoog worden

De klimop wordt vaak gebruikt door aquariumbezitters om de waterkwaliteit te verbeteren. De plant kan direct in het aquarium worden geworteld. Klimop is ongelooflijk aanpasbaar, gedijt over het algemeen in een breed scala aan temperaturen en lichten, maar gedijt het beste in tropische omstandigheden.

De verschillende variëteiten

Golden ivy: Deze variëteit heeft appelgroene bladeren. Deze zijn hartvormig met een beige of gouden schakering.

Marble queen: Dit is een bijna onverwoestbare soort en groeit zelfs in een donkere hoek van je appartement. Het draagt ​​lichtgroene bladeren met witte vlekken.

Wilcoxii: Vooral bij dit ras valt het gele bladpatroon op. Ze is iets gevoeliger voor sommige omstandigheden ter plaatse.

mike-marquez-413829-unsplash-2

De juiste plaats voor je klimop

Omdat de klimop door zijn oorsprong gewend is aan een warm klimaat, moet hij het hele jaar door rond de 20°c worden gehouden. In de winter mag de temperatuur niet onder de 16°c komen. Het is het beste om de klimop op een lichte tot halfschaduwrijke plaats te zetten. Ze houdt niet van direct zonlicht en heeft een hekel aan tocht. Rassen met donker blad zijn geschikt voor schaduwrijke plaatsen.

Tip: Hoe donkerder de klimop, hoe minder opvallend de bladtekening.

Efeutute zorg: Hoe het werkt!

Efeutute is een zeer robuuste en onverwoestbare kamerplant. We hebben echter nog enkele tips voor je om je klimop nog meer te laten schitteren.

De juiste grond voor je klimop

Voor klimop is normale potgrond of potgrond voldoende. Ze stelt geen hoge eisen aan haar bodem.

Zo geef je je klimop water

Zelfs water geven is optimaal bij het verzorgen van klimop. Als u uw efetute echter bent vergeten, zal ze u zonder problemen vergeven. In de winter heeft deze klimmende kamerplant nog minder water nodig. De klimop tolereert echter geen wateroverlast, dus u moet overtollig water na het besproeien verwijderen. Als je klimop al sterke en diepe wortels heeft ontwikkeld, kun je hem ook direct boven de schotel water geven.

Effectieve verzorging: Hoe vaak moet je bemesten

Efeutute is ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen en vereist geen kunstmest. Voor een optimale klimopverzorging is echter een bemesting tussen maart en april, elke 1-2 weken, aangewezen. Tijdens de wintermaanden heeft het echter beduidend minder voedingsstoffen nodig. Een keer per maand is hier genoeg.

Moet de klimop gesnoeid worden?

Je kunt je efeutute op elk moment knippen en zal er geen negatief effect op hebben. Als je lange scheuten verwijdert, zal de klimop beter vertakken en bossiger worden.

eco-warrior-princess-624211-unsplash

Klimop verpotten

Als de pot van je klimop te klein wordt, kun je je klimop verpotten. In de regel is elke 2 jaar verpotten voldoende, maar niet altijd absoluut noodzakelijk

Tip: Schud bij het verpotten de aarde rond de wortels los en snij de wortelpunten slechts enkele millimeters terug. Dit stimuleert de wortelgroei.

Als je andere kamerplanten in huis moet verpotten, dan hebben we een aantal handige tips voor je over dit onderwerp.

annie-spratt-192959-unsplash

Verhoog je klimop

Heb je nog wat ruimte in uw appartement of wilt u enkele hoekjes inrichten met de klimop? omdat het verzorgen van klimop zo eenvoudig is, kun je meerdere van deze kamerplanten tegelijk kweken. Je slaagt erin je klimop net zo goed te vermeerderen als te verzorgen.

Stap 1: Je ziet veel kleine wortels in de klimop. Knip een shoot af die je bijzonder leuk vindt. Je moet ervoor zorgen dat er een paar bladeren op je snijscheut blijven.

Stap 2: Plaats nu je shoot in een glas water. Zodra uit de bruine wortels lichtgekleurde wortels zijn ontstaan, kun je de scheut in een pot met in de handel verkrijgbare grond planten.

Is klimop giftig?

De klimop behoort tot de aronskelkfamilie en bevat daarom gifstoffen. Deze kamerplant is daarom giftig voor mens en dier. Plaats uw efeutute daarom buiten het bereik van kinderen en dieren.

Tip: Als je je klimop ophangt, kun je de scheuten langs de muur laten klimmen, zodat kinderen en dieren er niet bij kunnen.

Heb je nog andere kamerplanten waarvan u niet zeker weet of ze giftig zijn? in dit artikel laten we je zien welke kamerplanten nog giftig zijn.

paul-hanaoka-369631-unsplash-e1540902265929

De juiste kamer voor je efeutute

Je efeutute kan in elke kamer een mooi plekje vinden. Omdat hij graag enkele meters lang is, kun je hem door de hele kamer laten klimmen.

Tips voor problemen met uw efeutute

Je hebt misschien gemerkt dat sommige bladeren geel worden. Dit kan van tijd tot tijd gebeuren, u hoeft zich er geen zorgen over te maken. Als er echter meer gele dan groene bladeren zijn, komt dat meestal omdat je klimop te donker is. Zet ze op een lichtere plek of laat de bladeren van de plant groeien in het juiste licht.

patrick-perkins-786669-unsplash1

Zie je wel, efeutute zorg is heel eenvoudig. Met onze tips kan niets mis gaan. Het stelt geen hoge eisen aan licht, noch aan water of kunstmest. De perfecte kamerplant dus voor iemand die veel reist of geen groene vingers heeft. Je kunt deze prachtige kamerplant natuurlijk ook in onze winkel kopen.

Kijk eens op onze site, hier vind je nog enkele andere mooie kamerplanten die je misschien leuk vindt.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.