Dracaena Pflege: Schenke Deinem Drachenbaum ein langes Leben-Botanicly

Dracaena Care: Geef je Dragon Tree een lang leven

De Dragon Tree Care Made Easy

De Dracaena wordt steeds populairder bij ons. Deze kamerplant is vooral interessant vanwege de opvallend mooie, meestal kleurrijke bladeren en zijn palmachtige groei. Ze overtuigt echter niet alleen met haar mooie look, maar scoort ook met zorg. Dracaena Care is erg licht en ook interessant voor degenen die geen groene duim hebben.

Ben je ook iemand die geen geluk heeft met planten? Dan is deze boom perfect voor je en je appartement. Geef je vliegerboom een ​​lang, gezond leven met onze tips.

Het verhaal van de Dragon Tree

The Dragon Tree of Dracaena is een van de meest populaire kamerplanten wereldwijd. Net als de Yucca Palme is het een van de aspergeplanten. De meeste soorten komen uit subtropische gebieden van Azië en Afrika. Maar er zijn ook incidentele kopieën in Europa.

vertaald betekent de Griekse term "Dracaena" evenveel als "vrojeelijke draak". Er zijn verschillende theorieën waarom de Dragon Tree deze naam draagt. Als je een oude shoot verwijdert, groeien verschillende scheuten vaak op dezelfde plaats.

Een mythe zegt, wanneer je je hoofd raakt, groeit een tweede. Aan de andere kant kan de naam ook afkomstig zijn van de ontsnappende hars op een gewonde plaats. Het wordt rood wanneer het wordt gehard en wordt traditioneel een drakenbloed genoemd.

 The Right Dragon Tree Care

De verschillende Dracaena -soort

In het geslacht van de Dragon Trees zijn er ongeveer 50-150 verschillende soorten. De volgende soorten worden vaak verkocht als een kamerplant:

De geurige drakenboom, Dracaena -geuren: Deze soort is waarschijnlijk de meest robuuste manier en vormt glanzend lichtgroene en witte gestreepte bladeren. De kofferbak is bijna volledig omhuld door bladeren.

De afstandsdragonboom, Dracaena marginata: Deze huisplant heeft smalle donkergroene bladeren met een rode rand. Het heeft een hoge, dunne kofferbak en ziet er daarom erg elegant uit. Een prachtig exemplaar van de dracaena < /// sterk> je kunt ons ook vinden.

Dracaena van Theemensis: De bladeren zijn vrij breed, lichtgroen en hebben een witte rand. De kofferbak is bijna volledig omhuld door bladeren.

De Canarian Dragon Tree, Dracaena Draco : wordt ook wel de Canarian Dragon Tree genoemd en groeit uitsluitend op de Canarische eilanden. Dit wordt tot 7 meter hoog in het wild.

De krachtige Air Purifier, Dracaena "Burley": Deze unieke Dragon Tree komt niet uit Midden -Amerika. Hij werd gecultiveerd door de Nederlandse fokker Reijm Niejeerkerk. De "Burley" heeft zeer brede bladeren en staat tussen de top 10 voor luchtreinigingsinstallaties van NASA.

De juiste locatie voor je Dracaena

Het speciale ding over de Dragon Tree: het is ongelooflijk onhandig. Hij voelt zich het meest comfortabel op een gedeeltelijk gearceerde locatie. Het kan geleidelijk worden gebruikt voor een zonnige plek, maar het is gevoelig voor te veel direct zonlicht. Het is echter anders met de kleurrijke soorten zoals de Dracaena van themensis, dit geeft de voorkeur aan veel licht en dus een zonnige locatie.

In het algemeen moet je je Dragon Tree niet bij de verwarming plaatsen, omdat de droge verwarmingslucht anders gele bladeren kan veroorzaken.

Tip: Let op de zonaanbidders dat je de plant zo nu en dan bent geworden. De groei van de bladeren is gebaseerd op het zonlicht. Dus als je je Dracaena te lang in één positie verlaat, kan dit leiden tot lelijke en kromme verklevingen.

The Right Dragon Tree Care

Zo gemakkelijk de Dracaena Care

Dracaena Care is zo ongelooflijk eenvoudig omdat het een van de meest veeleisende kamerplanten is. Met onze tips kan er niets misgaan.

De juiste aarde voor de Dracaena Care

Zelfs met het substraat stelt de Dragon Tree geen hoge eisen en voelt het comfortabel aan in gewone kamerplanten, palm aarde of potgrond. Zoals bijna elke huisplant, kunt je de Dracaena ook in de hydrocultuur planten. If you want to find out more, then have a look at our article on the topic Plant Hydroculture an.

Heeft de Dragon Tree veel water nodig?

De aarde moet altijd gelijkmatig vochtig worden gehouden, maar het is belangrijk om wateroverlast te voorkomen, anders kunnen de wortels rotten. Met Dracaena Care is het niet slecht als je het eenmaal vergeet het te gieten. Als hij echter zijn bladeren verliest.

Je bemest je Dracaena

Voeg elke 2 weken een beetje vloeibare meststof toe aan je irrigatiewater. Dus het groeit sneller en schitterend.

Repott the Dragon Tree

Met Dracaena Care mag Repoting niet worden genegeerd, omdat de Dragon Tree ongelooflijk snel groeit. Voor kleine planten is voldoende, om de 2-3 jaar in een niejee pot om te bewegen. Als je echter een grote vliegerboom hebt, is een jaarronde een voordeel een voordeel.

Dracaena vermenigvuldigen: dit is hoe het werkt!

Na optimale Dracaena -zorg kunt je overwegen je Dragon Tree te vergroten. Een snelle en eenvoudige toename is via stekken.

Stap 1: snijd een aandrijving ten minste 10 cm onder de kop.

Stap 2: Sluit de interface met vloeibare was zodat geen ziekten in de wond doordringen.

Stap 3: Snijd de bladeren af ​​tot ongeveer 1 cm, de voedingsvoorraad is gericht op de wortelvorming.

Stap 4: Plaats het gescheiden instinct in een waterglas. Het vormt wortels binnen ongeveer 2-3 weken.

Stap 5: De wortels zijn te zien, je kunt je niejee Dracaena in een pot planten.

de juiste dragon tree care de juiste draagon boom "

Is de Dragon Tree giftig?

We nemen elke dag kleine hoeveelheden saponinen via tomaten, spinazie of erwten. Saponinen zijn secundaire plantenstoffen die in grote hoeveelheden giftig kunnen zijn.

Het rode plantensap van de Dracaena bevat veel saponinen, dus voorzichtigheid is geschikt. Er is geen groot gevaar voor volwassenen, zolang er geen ton planten zijn.

Er is echter een hoger risico voor kinderen en huisdieren. Vanwege het lage lichaamsgewicht treden de symptomen sneller op. Een overdosis kan leiden tot braken, misselijkheid en de stroom van speeksel.

De perfecte ruimte voor je Dracaena

Gedeeltelijk gearceerd en buiten bereik van kinderen en huisdieren zouden natuurlijk ideaal zijn voor de Dragon Tree. Omdat het zeer sterke luchtfiltereigenschappen heeft, is een locatie in je slaapkamer optimaal.

Tips voor problemen met je Dracaena

Omdat de Dracaena -zorg zo eenvoudig is en het ongelooflijk niet veeleisend is, kunnen zelfs degenen die geen groene duim hebben, niets verkeerd doen. Als je Dragon Tree van tijd tot tijd een paar droge bladeren verliest, dan is er geen reden om in paniek te raken. Meestal is dit niet te wijten aan de verkeerde Dracaena -zorg, omdat de lagere bladeren van je Dragon Tree gewoon in de loop van de tijd bruin worden en vanzelf vallen.

Als je Dracaena bruin bladtips heeft, kan dit verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is echter te droge grond. Dus giet je Dragon Tree regelmatig.

de juiste dragon tree-zorg "


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.