Die Zimmerpflanze Jasmin: Das 1x1 der richtigen Pflege

De huisplant Jasmin: de 1x1 van de juiste zorg

Het verhaal van de huisplant "Jasmin"

waar de jasmijn echt vandaan komt, is nog niet verduidelijkt. We weten tenminste dat ze op sommige oude schilderijen zijn en Romeinen gebruikten ze als decoratie. In India was en is de jasmijn vandaag nog steeds een symbool van hoop. Het is ook vaak verspreid over religieuze festivals in China en Indonesië.

De jasmijn is niet alleen mooi, maar ruikt ook fantastisch met zijn geurige bloemen. Hij kwam in de 17e eeje naar ons in Duitsland via Frankrijk en wordt nog steeds in Europa gebruikt om nobele geuren te produceren. De teelt speelt zich vandaag voornamelijk in Frankrijk, Italië, Egypte en China.

De verschillende soorten jasmijn

Jasmin (geslacht = Jasmineum) is eigenlijk slechts een overkoepelende term, omdat er veel verschillende typen zijn. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel jasminesoorten er vandaag zijn, sommigen zeggen 200 en anderen zijn van mening dat er zelfs 400 soorten zijn.

De volgende kunsten zijn slechts een kleine selectie van de vele jasmijnvariëteiten:

Jasminum Angular: Deze soort heeft een witte, geurige bloem. De klimbush kan tot 700 cm worden en kan worden herkend door zijn rode knoppen. Vanwege de grootte is deze plant echter meer geschikt voor buiten.

jasminum grandiflorum: Deze jasminesoort heeft een zeer sterke begulerende geur en wordt voornamelijk gebruikt voor parfum vanwege zijn essentiële oliën. In tegenstelling tot de "Jasminum Angular" wordt het slechts 80 cm hoog. Deze soort kan in de zomer buiten worden gehouden

jasminum officinale: Deze jasmijnse huisplant wordt ook wel echte jasmijn genoemd (jasminum officinale). Hun witte bloemen hangen aan de plant in 5-7 cm lange been. Deze jasminesoort is het meest verkocht omdat hij een ongelooflijk aantal bloemen drinkt en heel aangenaam ruikt.

U kunt een hoogte van 2-3m bereiken als je erom geeft. Deze variëteit is ideaal als een terras, balkon en natuurlijk huisplant.

jasmein huisplant < /P>

De juiste locatie: Bright en Sunny!

De Jasmine geeft de voorkeur aan een heldere en ook vaak zonnige plek in je appartement of op je balkon < /Sterk>. U moet er echter voor zorgen dat de middagzon niet te sterk is. Om ongedierte te voorkomen, moet de kamer regelmatig worden geventileerd.

The Optimal Care: zo werkt het!

Naast de juiste locatie en goede ventilatie is water en inname van voedingsstoffen bijzonder belangrijk. In het volgende leggen we ook uit wat je moet overwegen bij het herhalen en hoe je je jasmijn kunt vermenigvuldigen.

de juiste aarde voor je jasmijn

U kunt hier normale potgrond gebruiken. Aangezien de jasmijn geen waterkleek verdraagt, moet je ervoor zorgen dat het water goed kan lopen.

tip: vul een laag opgeblazen toon in de bodem van de pot en de aarde mengt ook een beetje met een opgeblazen toon, dus het is een beetje meer permeabel.

JAMINE < /P>

Jasmin Gießen: daar moet je op letten!

Vooral in de groeifase is regelmatige water geven aan alle en eind -alles. In de zomer is een dagelijkse waterdichting het leven -reddend. De aarde moet altijd gelijkmatig vochtig zijn, omdat de jasmijn helemaal geen wateroverlast verdraagt.

Tip: gebruik Kalkarmes -water, regenwater is natuurlijk het meest geschikt.

bemest: het is zo eenvoudig!

De Jasmin -plant heeft veel voedingsstoffen nodig. Tussen april en september moet je hem om de 2 weken vloeibare kunstmest geven.

Cut

Jasmine: zeer gemakkelijk

Tussen februari en maart kun je je jasmijn een beetje terugsnijden. Dus je stimuleert het voor een rijkere bloem. Je moet niet teveel scheiden omdat het wat tijd kost voordat de jasmijn niejee scheuten traint. De echte jasmijn vergeeft je echter ook een radicale snoei.

Aandacht: Bij het snijden moet je zeker handschoenen dragen omdat alle delen van de plant giftig zijn.

hertocht

eenmaal per jaar

De hoge behoefte aan water en voedingsstoffen betekent dat de aarde de kwaliteit zeer snel verliest. Dus zet je jasmin huisplant in het voorjaar.

Hibernate The Jasmine Houseplant

De meeste jasminesoorten zijn niet winterhard en moeten daarom worden beschermd tegen vorst. Om de plant correct te overwinteren, moet je een lichte maar koele locatie zijn met temperaturen van ongeveer 10 graden Celsius. Is de jasmin in de winter te warm, het nee, het nee Langere traint even veel bloemen in het volgende jaar. De jasmijn heeft echter geen kunstmest nodig in de winter en water is ook voldoende in kleine hoeveelheden.

Dus je verhoogt gewoon de huisplant "Jasmin"

De gemakkelijkste manier om de vermenigvuldiging te doen met houtachtige snijstaarten. Snijd houtachtige, oudere scheuten tussen mei en juni en laat ze in het water tot de wortels zich vormen. Relatief hoge temperaturen tussen 18 en 21 ° C zijn echter vereist voor wortelvorming. Zodra de niejee plant wortels heeft gevormd, kun je het in een pot planten.

Is de jasmijn giftig?

Absoluut! Elk deel van deze plant is giftig. Zorg er dus voor dat het onbereikbaar is voor kinderen en dieren. Verzamel ook alle gevallen bloemen en bladeren onmiddellijk.

De juiste kamer voor je jasmijn

Een zeer heldere en warme kamer is hier het meest geschikt. Je jasmijn is de gelukkigste in de woonkamer op een zuidraam. Hier krijgt hij voldoende zon en het kan ook goed worden geventileerd.

Tips voor problemen met je jasmijn

ALT =

Je jasmijn staat op een warme plaats met weinig ventilatie in de winter, plagen zoals blad en wolluizen kunnen snel over je plant komen. Als je al een besmetting hebt waargenomen, douchen dan zorgvuldig je plant en probeer alle ongedierte te verwijderen.

De meest voorkomende onderhoudsfout is echter overwinnen. Als de aarde te vochtig is van je kamerplant, kunnen de wortels lui worden. Zorg er dus altijd voor dat het water op is en controleert voordat je water geeft of je plant nog steeds vochtig kan zijn.

Ben je geïnteresseerd in verdere kamerplanten? Dan. Kijk in onze winkel en laat jezelf geïnspireerd worden!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.