Die Ufopflanze: Eine Seltenheit aus den Bergwäldern Chinas

De UFO-plant: een zeldzaamheid uit de bergbossen van China

Kenmerken van de UFO-plant: spel van kleuren en vormen

De Ufo-plant (lat. pilea peperomioides) - ook wel bekend als geluksdaler, navelplant of Chinese geldboom - komt oorspronkelijk uit de Cangshang-bergen in de provincie Yunnan in China. Daar groeit het op hoogtes tot 3000 m.

De UFO-plant dankt zijn naam aan zijn bijzondere uiterlijk. Hun groeihoogte is tussen de 30 en 40 centimeter niet erg opmerkelijk.

Haar bladdecoratie is des te levendiger! De bladeren van de plant groeien op dunne bladstelen en hebben de vorm van een vliegend object zoals uit een ander sterrenstelsel. Door de dunne stelen lijkt het alsof de bladeren in de ruimte zweven.

Hoe ouder de plant wordt, hoe meer de stelen kunnen buigen. Deze bladeren, die eruitzien als vliegende schotels, maken ze uniek onder kamerplanten.

De bladeren verschijnen in een rijk donkergroen en kunnen een diameter van 15 cm bereiken. Ze zijn meestal rond van vorm en hebben een leerachtige glans.

De ufo plant heeft ook een luchtzuiverende werking.

Die Blätter der Ufopflanze sehen wie Ufos aus

bloemen

Helaas ontwikkelt de UFO-plant maar zeer zelden zijn bloemen. Hij bloeit vaak alleen als hij in de winter op een koele plek staat. En dan zijn de witte bloemen ook nog eens heel onopvallend.

Ondanks zijn onopvallendheid heeft de bloem van de UFO-plant een bijzondere eigenschap. Als de bloeiperiode voorbij is, exploderen de volwassen meeldraden. Ze slingeren hun stuifmeel van zichzelf af. Deze vorm van plantenvermeerdering wordt windbloei genoemd, d.w.z. het stuifmeel wordt verspreid met behulp van de wind.

Zorgen voor de UFO-planten gemakkelijk gemaakt

Pas op! We laten je nu zien hoe je op de juiste manier voor je nieuwe kamerplant zorgt:

De juiste locatie

Nadat je de UFO-plant hebt gekocht, kun je deze het beste op een lichte plek of halfschaduwrijke plek zetten. Zorg er echter altijd voor dat de plant niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Maar als het op een te donkere plaats wordt geplaatst, verliezen de bladeren snel hun weelderige groene kleur. Zie je, het is heel belangrijk waar je je UFO-plant precies in huis plaatst. Temperaturen tussen de 15 en 18 graden zijn ideaal.

Zoals reeds vermeld, kan ze tijdens de bloeiperiode in de winter ook koelere temperaturen tot 5 graden verdragen. Dat heeft het te danken aan zijn oorspronkelijke gebied, de hoge bergen in China. Zorg ook voor een uitgebalanceerd, fris binnenklimaat.

De juiste potgrond

Een UFO-plant kopen betekent ook de juiste potgrond gebruiken. Het moet conventionele potgrond zijn die rijk is aan hummus. Hierdoor is het ook goed lucht- en waterdoorlatend.

Tip: Als je ook zand in de grond graaft, dan zal je ufo plant dat ook leuk vinden.

Geregeld water geven en bemesten

Houd het lekker vochtig, dat is de regel die je moet volgen bij het water geven. Zorg ervoor dat de kluit van de plant nooit helemaal uitdroogt. Toch mag het water nooit op de bodem van de pot staan, anders gaan de wortels van de plant rotten en gaat je net gekochte UFO plant dood.

In de winter kun je wat minder water geven, je ufo plant heeft minder water nodig.

Tip: Giet het water nooit rechtstreeks over de bladeren, maar giet het altijd rechtstreeks op de grond.

Het kopen van een UFO-plant betekent ook dat je hem regelmatig moet bemesten, dus ongeveer om de twee weken. U kunt hiervoor normale groenbemesting gebruiken.

In de winter hoef je ze slechts om de 4-5 weken te bemesten.

Goed verpotten en snoeien

Hoe jonger je UFO-plant die je mee naar huis hebt genomen, hoe vaker je hem moet verpotten, omdat hij nog steeds sterker groeit. Jonge planten moeten daarom elk voorjaar in een iets grotere pot worden verpot.

Je hoeft alleen maar om de 3-4 jaar oudere planten te verpotten. In ons artikel “Kamerplanten goed verpotten. Waar u op moet letten” vindt u enkele handige tips.

Die Blätter der Ufo Pflanze sehen wie Ufos aus

Als je UFO-plant te groot voor je is of de scheuten te lang zijn, kun je ze het beste in het voorjaar terugsnoeien. Het knippen van de scheuten is echter niet absoluut noodzakelijk voor een gezonde plantengroei, maar kan wel zorgen voor een compactere groei van de Pilea plant.

Uw ufo-plantenfamilie: hoe u uw ufo-plant vermeerdert

Als je eenmaal een UFO-plant hebt gekocht en je huis ermee hebt versierd, kun je al je Pilea vermenigvuldigen

  • Snijd met een scherp mes plantstelen af ​​met minimaal vijf bladeren en vier centimeter lang.
  • Plant je ufo plantenstekken direct daarna in vochtige grond.
  • Al na twee weken hebben de kleine Pilea-uitlopers nieuwe wortels gevormd.
  • Als alternatief ontwikkelen ze ook heel goed wortels in een waterglas. Hier moet je er echter voor zorgen dat de wortels niet te lang zijn bij het planten. Als dat het geval is, knip ze dan een beetje af voordat je ze in de pot plant.

Je kunt veel van de prachtige schotels in je huis kweken zonder nog een UFO-plant te kopen.

Is de UFO-plant giftig?

We kunnen je kalmeren! De UFO plant bevat geen giftige stoffen en is dus niet gevaarlijk voor jou of je knuffel. Het enige probleem: je UFO-plant houdt er niet zo van als je op zijn delicate bladstengels kauwt. Daarom is het het beste om ervoor te zorgen dat uw nieuw gekochte plant buiten het bereik van uw huisdieren is.

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.