Die Nährstoffaufnahme der Pflanze und was ist zu beachten | Botanicly

De voedingsabsorptie van de plant en wat moet worden waargenomen | Botanicly

Laten we beginnen. Je plant heeft koolstofdioxide nodig om te ademen, het heeft licht nodig om fotosynthese te bedienen en zo je energiebalans te reguleren, maar wat moet je nog meer overwegen?... Net als wij mensen zijn

planten afhankelijk van voedingsstoffen om te overleven. In dit blogartikel brengen we je het onderwerp van plantenvoedingsstoffen, hoe ze worden geabsorbeerd en wat ze doen, dichterbij.

Mensen eten elke dag meerdere porties om hun stof- en energiebalans te beheren. Elk van deze maaltijden bevat een breed scala aan voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, vezels, enz. De plant heeft ook voldoende voedingsstoffen nodig. De plant bevindt zich echter meestal. Dus het vertrojet op het gebruik van voedingsstoffen in hun directe omgeving.

Je plant heeft daarom net als je voedingsstoffen nodig in een breed scala aan concentraties om een ​​vitaal leven te leiden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen macronutriënten (hoofdelementen) en micronutriënten (sporenelementen). Het verschil ligt in de hoeveelheid geabsorbeerde stoffen. Dus je plant heeft waarschijnlijk de meeste stikstof nodig, gevolgd door fosfor, kalium, magnesium, zwavel en calcium. Natuurlijk moeten koolstofdioxide, zuurstof en waterstof niet ontbreken, maar dit moet voldoende worden overhandigd.

Aan de andere kant, de minder benodigde voedingsstoffen, de sporenelementen. Hier zijn ijzer, koper, boor, zink, molybdeen, silicium en mangaan. Net als in je lichaam vervullen al deze voedingsstoffen een breed scala aan taken. Beginnend met celmodules, naar dockingpunten voor emzymen voor energieleveranciers, dekken deze elementen alle taken in groente en in het menselijk leven.

Planten absorberen niet alleen voedingsstoffen via de wortels, maar ook via vojeopeningen op het blad, door zo -gekalde huidmondjes. Om deze voedingsstoffen op de gewenste plaats te brengen, heeft de plant, net als wij mensen, een netwerk van schepen die deze stoffen in het plantenlichaam verdelen. Wat de bloedbaan in de planten betekent, wordt het floem en xyleem genoemd. Het floëem is altijd ook voor de verdeling van de voedingsstoffen en het xyleem voor watertransport.

tip : De voedingsstoffen van de plant is natuurlijk natuurlijk gerelateerd aan de watervoorziening. Hier kunt je lezen hoe je huisplanten correct giet /a> .

Agriculture-Citrus-close-up -129574-1024x683 -1

Bronorganen zijn de energiecentrales in het groenteweefsel. Het zijn oudere bladeren die, dankzij hun grote gebied, meer vitale koolhydraten vormen dan ze eigenlijk nodig hebben. Deze komen dan over het floëem op plaatsen waar ze nodig zijn, zoals bloemen, fruit en jonge bladeren. Deze plaatsen waar de verwijderde koolhydraten vervolgens worden voldaan.

mobiele en immobiele voedingsstoffen

Naast de macro- en micro -elementen wordt ook een onderscheid gemaakt tussen mobiele en immobiele voedingsstoffen. Mobiele voedingsstoffen zijn stikstof in de vorm van nitraat, fosfor als fosfaat, kalium, magnesium, chloor, zink en molybdeen. Immobiele voedingsstoffen zijn calcium, zwavel, ijzer, boor en koper.

treedt op geel op oudere bladeren, zodat je kunt tikken op de afwezigheid van mobiele voedingsstoffen, omdat deze worden verwijderd in de schietpieken van jonge bladeren.

Agriculture-Citrus-close-up -129574-1024x683 -1

pH -waardeafhankelijkheid en de wederzijdse blokkering van voedingsstoffen

De pH -waarde biedt informatie over hoe hoog het zuur- of basisgehalte is. Het wordt gelezen op een scalair van 0-14, met het zure gebied op 0-6.4 van het zuur, op 6,5-7,5 en het basisgebied is 7,6-14. (Puur water heeft een pH van 7) Het ontstaat in je pot door de samenstelling van planten en kleine wezens, evenals organische (bijvoorbeeld humus) en minerale substantie. Verschillende soorten planten geven de voorkeur aan zure media om te groeien.

Met verschillende pH -waarden kunnen de voedingsstoffen voor de plant anders worden opgelost. Dit maakt stikstof het best absorberen bij 6-8 en ijzer bij 4-5,5 bij 6,5-8, magnesium en calcium. Zoals je al kunt zien, kunnen stikstof, magnesium en calcium prachtig worden gecombineerd, maar de toevoer van ijzer blijft op de route wanneer de pH -waarde wordt verhoogd, omdat deze moeilijker is of niet langer beschikbaar is voor de plant. Daarom is het belangrijk dat je je plant in een medium houdt waarin je zo gemakkelijk mogelijk uit de grond kunt komen.

Een ander fenomeen dat de voorkeur kan geven aan symptomen van tekortkomingen zijn wederzijds blokkeren van voedingsstoffen. Een overaanbod van calcium remt de toevoer van ijzer, magnesium en kalium. Dus je moet ervoor zorgen dat bij het bemesten dat alle voedingselementen in voldoende concentratie worden gehouden.

tip: Een overschot aan voedingsstoffen in de bodem kan leiden tot het ontbreken van sommige voedingsstoffen. Zoals een

chlorose en necrose: de ene leidt tot de andere

Chlorose duidt op het vergelen van bladeren door het niet vormen of ontmantelen van overlevingschlorofyl. Dit leidt tot het gooien van aangetaste bladeren en fruit, evenals de jongeren. Er zijn verschillende oorzaken van dit probleem. Aan de ene kant kan het te wijten zijn aan een gebrek aan stikstof, zwavel, ijzer, magnesium en boor, anderzijds kan dit ook stressgerelateerde oorzaken hebben, vanwege sterke temperatuurschommelingen of een virusplaag. Je plant wordt verzwakt door chlorose en is gevoeliger voor infecties door schimmels, bacteriën en virussen.

Necrose is dan het laatste stadium van chlorose en geeft de dood van het getroffen gebied aan.

Agriculture-Citrus-close-up -129574-1024x683 -1

de wet van het minimum

De wet van het minimum stelt dat de groei van de fabriek wordt beperkt door de factor die het minst beschikbaar is. Aan de ene kant kan dit licht of water zijn, maar anderzijds de voedingsstoffen die een plant nodig heeft.

Drie voedingselementen

We presenteren drie van de belangrijkste macronutriënten. Hoe worden ze geabsorbeerd en getransporteerd in de plant? Waar zijn ze voor nodig? En hoe herkent je een tekort aan deze stof?

Image Zieke wijnblad

stikstof

stikstof is een van de belangrijkste elementen. Het is vereist voor fotosynthese als chlorofylmodule, voor de constructie van elke cel en elke DNA -streng en voor groei. De plant heeft de meeste stikstof nodig in zijn vegetatieperiode, maar het kan niet zonder in de generatieve fase.

stikstof is meestal verkrijgbaar in verschillende vormen in de grond, evenals in de lucht. Deze vormen verschillen in hun mobiliteit in de plant, evenals voor elkaar in de grond. De plant (NO3) geeft de voorkeur aan nitriet (NO2) en ammonium (NH4) vanwege zijn betere oplosbaarheid. Bij geabsorbeerde stikstof over de bladeren wordt dit opnieje omgekeerd. Dus de bladeren nemen ammonium sneller op dan nitraat.

Een gebrek aan stikstof treedt voornamelijk op bij oudere bladeren als gevolg van vergeling. De bladtips worden rood violet en de jonge bladeren blijven klein, smal en lichtgroen. Een gebrek aan stikstof leidt tot chlorose en, in het ergste geval, tot necrose.

fosforus

Naast stikstof is

fosfor een van de belangrijkste elementen die de plant over de vloer absorbeert. Het wordt geabsorbeerd in de vorm van fosfaat over de wortels en dient de plant als een energiebezender en helpt bij fotosynthese en celdeling, evenals beelden voor enzymen, bloemen, fruit en zaden. Tekenen van een gebrek aan fosform zijn een gimmick, rigide, vervormde en roodachtige bladeren, een resterend wortelsysteem, evenals een vertraagde of vertraagde bloem.

kalium

kalium, of ook Cali, de derde is het belangrijkste element in de groep. Het dient vorstweerstand, stabiliseert het plantenweefsel, activering van planten enzymen, deelname aan het metabolisme en het reguleert de waterbalans. U herkent een kaliumtekort door het feit dat, ondanks een goede watervoorziening, de bladeren minning beginnen te worden en vanaf de rand opdrogen.

tip : NPK -meststoffen staat voor de drie macronutriënten stikstoffosfor.

We hopen dat deze kleine excursie je dichter bij de plantaardige problemen bij de absorptie van voedingsstoffen zou kunnen brengen. Waar ging het over?

  • Karakterisering van voedingsstoffen in macro- en micronutriënten, evenals in mobiel en onroerend goed
  • Wat beïnvloedt de absorptie van voedingsstoffen in de grond
  • Zoals de plant verdeelde voedingsstoffen

Als je meer wilt weten over bemesting van planten, bekijk dan << Strong> bemest je kamerplanten: hoe je het goed kunt doen um.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.