Die Calamondinorange: Der kleine, fruchtige Mitbewohner

The Calamondinorange: de kleine, fruitige kamergenoot

De verleidelijke, zoete geur van citrusbloemen, in je eigen vier muren verwacht je meestal mechanische airconditioners, omdat volwassen citrusbomen, in je eigen huis, nogal zeldzaamheid zijn. Gelukkig produceerde de natuur een creatie voor dit probleem en het wordt Calamondinorange genoemd. Met deze sierlijke boom brengt je niet alleen kleur in je appartement, maar legt je ook de basis voor je eigen miniatuurplantage. Zelfs als de oogst van een heel jaar niet eens je ochtendsinaasappelglas kan vullen, is de plant nog steeds een echte oogstadder. Je kunt hier alles vinden voor fruitige huisgenoten.

Uiterlijk en oorsprong: fantoomafbeelding van een wonderboom >

De Calamondinorange komt uit het verre China en is een natuurlijk resulterende hybride. De mandarines (citrus reticulata) en de Kumquat (Fortunella Margarita) kruisten, wat leidde tot een kleine fruitige, gemakkelijke, zorg- en robuuste citrusplant.

Deze combinatie heeft kleine, groenblijvende, ovale bladeren, die sappig groen lijken aan de bovenkant, terwijl de zon -facerende zijde jurken in een nogal gereserveerd lichtgroen. In zijn natuurlijke habitat groeit de Calamondinorange tot 8 m hoog, maar maak je geen zorgen dat je kleine vriend op een gegeven moment over je hoofd zal groeien. Deze vormen van fokken worden zelden hoger dan 1,5 m.

bloem en vruchten: teken het van < /span>

Naast zijn groenblijvende gewaad siert de Calamondinorange zichzelf met zijn geurige, vijfbladige, witte bloemen. Helaas is de sieraden niet zoals de jurk die constant stabiel is, maar je huis is altijd van maart tot september versierd. Onder de zeldzaamste omstandigheden kan je plant het hele jaar door zowel fruit als bloemen kunnen dragen.

tot de zee van bloem sterft en er fel oranje fruit van creëert. Dit proces kan drie maanden duren, maar het wachten wordt beloond met een groot fruit van een tafel tennisbal. Deze ongeveer 3 cm dik fruit wordt geconsumeerd met schaal, waarbij je moet zeggen dat dit zelfs het zoetste deel van de vrucht is. Het interieur varieert van Süßsauer tot Sauperbitter. Het is meer een decoratie in combinatie met een verslagener dan een commerciële fruitboom.

Maar toch wordt de vrucht gebruikt in de productie van limonade, jam en likeur van Zuidoost -Aziatische landen. De vrucht is tenslotte een goede leverancier van vitamine C, fosfor, calcium en ijzer.

tip : als je de vruchten niet wilt eten, kun je ze nog steeds een maand na de volwassenheid verlaten, als een decoratie aan de boom, maar ze uitzetten voordat ze beginnen te vormen.

Appetitic-blatt-Clementinen-327098-11024x823 -1

locatie: ">

De Calamondinorange is een zonachtige plant zoals elke citrusplant. Het geeft de voorkeur aan de ochtend- en avondzon, maar ook de dikke zon, de plant, na een ontspannen aanpassing, veracht niet. De plant heeft op zijn minst drie uur per dag nodig, anders verliest hij zijn bladeren. Je moet ze daarom niet alleen aan één kant laten bestralen, maar ze ook van tijd tot tijd kunnen draaien, zodat elk blad vol met voldoende zon kan vullen. Wat de vloer betreft, geeft onze oranje vriend de voorkeur aan het leven in zure, water -permeabele milieu. Hij tolereert geen wateroverlast en hij duidt op een pH te hoog met chlorose. Hij raakt zijn Wuzeln naar de substraten met 2/3 minerale en 1/3 organische componenten. U kunt echter ook vooraf gemaakte citrusbodem kopen, of het verwerpt geen rododendron en aarde op een compostbasis. Als je nog niet zeker weet hoe het proces van repoteren correct is, ontdekt je meer op Huisplanten correct gerepot.

temperatuur: matig is beter dan extreem

Wat de temperatuur betreft, is de Calamondinoriaan niet bijzonder veeleisend. In de zomer is het voldoende voor zijn normale kamertemperaturen (19-21 graden) en in de winter is het volledig tevreden met 5-15 graden. Vermijd droge verwarmingslucht in de winter, anders heb je snel een paar ongewenste subharders op je plant.

Agriculture-Citrus-close-up -129574-1024x683 -1

giet: een gourmet bij het drinken << /Span>

Tijdens de belangrijkste groeiperiode (maart tot oktober) heeft de fabriek een matig hoeveelheid water nodig. Het mag alleen worden gegoten als de top 3 cm droog is. In de winter moet je alleen zoveel water geven dat het substraat niet volledig uitdrogen. Calamondinorange is voorstander van kamer warm, oud en vooral Kalkarmes -water om te drinken. Dus geef de voorkeur aan regen of gedestilleerd water om je plant gezond te laten worden. Als je nog steeds op zoek bent naar advies over het gieten. Voel je vrij om jezelf te informeren op Giet huisplanten correct in en je groene vrienden hebben geen natte voeten meer.

tip : Om de drainage, watervoorziening en vochtigheid op een werk -minimale manier te behandelen, vul de onderzitter met kiezelstenen, zodat de pot niet direct in het water is na water. << /P>

gerookte dennenappels of kleischerven op de bodem van de pot zijn geschikt voor een betere drainage.

Agriculture-Citrus-close-up -129574-1024x683 -1

bevrucht: mijn meststoffen genezen

In de periode van maart tot oktober heeft je boom veel energie nodig. U kunt dit via 2-8 weken via calir eikenmeststoffen, ureum of ammoniumsulfaat voeden. In de rustfase heeft het echter niets meer nodig.

tip : als je de vruchten wilt eten, gebruik dan meststof op biologische basis.

Snijden/toenemen: de hoeksteen van je eigen plantage

De Calamondinorange wordt voornamelijk verhoogd door hoofdstekken, in een vochtige warme omgeving. In tegenstelling tot de oranje isolatieleden, is het voordeel van stekken dat ze na 4 jaar opnieje passen. Als je de boom tegen een zaadje aanzet, wacht je 1 tot 3 jaar langer op je vruchten. Je citrusboom doorsnijden over de hele groeiperiode om het meer struik te vormen.

ongedierte: de grote kruipen

Als lucht te droog of te nat substraat is, wordt de plant vaak bezocht door rode spinnen ("spinnenmijten"), schaal insecten en hun vriend naar de roet. Voor meer informatie over het onderwerp ongedierte, lees meer over Bepaal plantenplagen - dat helpt tegen de 5 meest voorkomende plagen.

Onze oranje vriend in drie sets

Hij is kleurrijk, noch extreem veeleisend noch onverwoestbaar en een langere metgezel als je goed om geeft. Zijn grote passie blijft de zon en een steeds vochtiger medium waarin het goed wordt. Dus als je een citrusplant in je eigen vier muren wilt houden, die klein en gemakkelijk te verzorgen is, dan is de Calamondinorange de perfecte keuze.

Welke andere planten willen graag bij je en een Calamondinorange gaan en hoe je je huis kunt vinden in een stedelijke jungle. -Jungle "class =" row -title "> Ontwerp je persoonlijke stedelijke jungle .


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.