Die besondere Wirkung von Pflanzen auf Menschen

Het bijzondere effect van planten op mensen

Planten zijn niet alleen groene interieurobjecten, hun positieve effect op ons mensen is inmiddels bevestigd door een groot aantal wetenschappelijke studies. We hebben hier vijf van deze effecten voor je op een rijtje gezet.

1. Psychologische voordelen

Lange tijd werd het effect van planten op onze psyche onderschat. Volgens nieuwe studies hebben planten een positief effect op hun omgeving. Ze hebben een ontspannend en stimulerend effect op ons en maken ons optimistischer. Stress, angst en depressie worden verminderd en je gevoel van eigenwaarde en welzijn nemen toe.

2. Cognitieve verbetering

Had je dat gedacht? planten vergroten je mentale vermogens. De precieze oorzaak is nog onduidelijk, maar één ding is zeker: Je concentratie en geheugen verbeteren als je in kamers met planten bent. Je aandacht en bewustzijn nemen toe en een gevoel van rust en harmonie overspoelt de ruimte. Planten helpen je om je doelen beter te bereiken en zo meer in balans te komen in het dagelijks leven.

Botanicly-menschen-lieben-pflanzen-e1484917977525-1

3. Verhoog je energieniveau

Planten hebben koolstofdioxide nodig voor hun stofwisseling. Ze halen dit uit de lucht en gebruiken het om zuurstof te produceren. Kooldioxide in de lucht maakt ons slaperig en verstoort ons concentratievermogen. Zo kun je met behulp van kamerplanten eenvoudig je dagelijkse energieniveau verhogen.

4. Frisse lucht voor je huis

Wat veel mensen niet weten: Binnenlucht is vaak meer vervuild dan buitenlucht. Gelukkig kun je met planten de luchtkwaliteit in huis enorm verbeteren! planten worden beschouwd als een natuurlijke luchtfilter. Door biologische processen filteren ze chemicaliën uit de lucht, absorberen ze stofdeeltjes en veranderen ze in gezonde zuurstof om te ademen.

5. Verfraai uw huis

Ontsnap aan het dagelijks leven door je huis te decoreren met planten! planten zijn een van de beste ontwerpideeën om kamers te verfraaien. Met bijzondere planten breng je moeiteloos alle saaie hoekjes en ruimtes van je huis tot leven. Probeer het, slechts één plant kan een kamer een nieuw karakter geven.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.