Deine Zimmerpflanzen umtopfen: warum, wann und wie?

Je kamerplanten opnieje afgezet: Waarom, wanneer en hoe?

Er zijn een paar goede redenen waarom je je kamerplanten moet herstellen. Als je bijvoorbeeld opmerkt dat de wortels van je plant uit de pot of het aandeel van de plant in de pot groeien, ziet er niet langer gezond uit. Maar het kan ook zijn dat je te goed bedoelde bij het bemesten of te veel gegoten en nu snel opnieje moet worden gerepot om je plant te redden. In dit kleine artikel laten we je zien hoe je kunt herkennen of je je kamerplanten moet herstellen en hoe je het gemakkelijk zelf kunt doen.

ALT =>

Waarom niejee aarde doet

Je huisplant heeft voedingsstoffen nodig die je niet alleen uit het water of van de meststof absorbeert, maar ook over de aarde. Het kan ook zijn dat de oude aarde niet langer een goed huis is met overwoeker of te veel water geven. Door te herstellen, stelt je belangrijke energie beschikbaar voor je plant via verse grond. Bovendien biedt een grotere pot meer ruimte, dus je zult merken dat je plant wordt beloond met een gelukkige groei. hier U leest precies hoe dit werkt...

Wanneer je je kamerplanten moet terugtrekken

Wanneer het juiste tijdstip is om opnieje af te potten, hangt af van je plant. Sommige planten groeien heel snel, anderen zijn nogal opzettelijke tijdgenoten.

Regelmatig herstellende maakt planten gelukkig

wordt beschojed als een vuistregel, je moet om de twee jaar opnieje worden afgezet. Repoted huisplanten het hele jaar door. Een bijzonder goede tijd is kort voordat je plant meer begint te groeien, deze fase is meestal na de winter, d.w.z. in februari of maart. Dus je planten kunnen beginnen met niejee energie in het voorjaar na de restfase.

noodsituaties waarin je snel moet worden herpot

Zoals hierboven vermeld, zijn er ook situaties waarin je planten snel niejee grond nodig hebben. Als je per ongeluk te veel bemest, zijn er te veel voedingsstoffen in de grond en dit kan je plant opdrogen. Een andere optie is dat je je plant te veel hebt gegoten. In een dergelijk geval kan wortelrot ontstaan ​​en sterft je plant snel.

dus je bent echt pot door

Repotten is heel eenvoudig, hier laten we je zien hoe je het gemakkelijk zelf kunt doen.

je hebt dat nodig om te repott

Om je huisplant omver te werpen, hebt je wat verse bio -eerde, kleischerven of grof grind en een pot met een gat in de vloer en een geschikte kust nodig. De niejee pot moet ongeveer drie tot vier centimeter groter zijn dan de oude pot.

 House Plants

1. Haal de plant uit de pot

Allereerst kun je je plant oploven van de oude pot. Je kunt dit gewoon doen door de plant zorgvuldig met één hand over het hoofd te houden en de plant met de andere hand vast te houden. Als je plant niet onmiddellijk wegglijdt, kunt je iets schudden. In hardnekkige gevallen stroomde en wacht kort, dan ontwijkt de aarde en het is gemakkelijker. Als de plant uit de pot is, kun je de oude aarde van de wortels tikken en alle rotte wortels afsnijden.

2. Bereid de niejee pot

voor

Het afvoergat van de niejee pot dient om overtollig water te kunnen rennen. Dus je vermijdt problemen door te veel water. Maar zodat de verse aarde niet meer door het gat valt, is het het beste om de bodem van de pot te leggen met kleischerven of grind. Vervolgens verspreidt je een paar centimeter verse aarde op deze afvoerslaag.

3. De plant in het niejee potbed

huishoudelijke planten

Plaats je kamerplant in het midden van de niejee pot. Nu kunt je de randen vullen tot ongeveer twee centimeter onder de rand met grond. Druk nu een beetje op de aarde en verwijder de pot een paar keer op om holtes te vullen. Als er nog steeds ruimte is, kunt je de pot nu met de aarde bijvullen. Laat echter een rand aan de bovenkant achter zodat het water niet overloopt tijdens het water geven. Last but not least, je kunt je plant goed water geven. En het is al gedaan, gefeliciteerd!

Hoe pot? Heb je meer tips voor ons? Schrijf ons!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.