Deine Zimmerpflanzen düngen: So wächst Deine Oase-Botanicly

Je kamerplanten bevruchten: dit is hoe je oase groeit

het bevruchten van het onderwerp van kamerplanten is vaak niet zo gemakkelijk voor ervaren planteneigenaren. Als je opnieje een plant koopt, is deze al bevrucht. Het hoeft dus niet in de eerste paar maanden te worden bevrucht. Maar als je je plant iets langer hebt, moet je beginnen met bemesten. In dit artikel kunt je erachter komen hoe je kunt zien of je planten kunstmest nodig hebben. Vervolgens geven we je tips over hoe je je huisplanten het beste kunt bemesten, zodat je oase uitstekend groeit.

Waarom zou je je kamerplanten bemesten? ">

planten hebben voedingsstoffen nodig voor hun groei. huishoudplanten , evenals groenteplanten op het balkon of vensterbank, hebben kleine grond en zo en dus Minder voedingsstoffen voor verwijdering. Het bemesten van je kamerplanten betekent het leveren van je planten van energie. Dus ze worden beter en worden resistenter. Behalve enkele langzaam groeiende en gevoelige planten, moet je regelmatig je planten bemesten.

src =

Het is belangrijk dat je huisplanten niet alleen laten zien als ze een tekort symptomen vertonen. Als kunstmest maken stikstof en ijzer deel uit van de bron van een plant. Maar wees voorzichtig, fouten in bemesting gebeuren snel.

IJzertekort in planten

IJzer is een belangrijke voedingsstof voor planten. Je thuisplanten hebben ijzer nodig voor fotosynthese en andere belangrijke metabolische processen. IJzertekort in planten remt duidelijk groei en bloemvorming. Planten groeien bijzonder snel. Je kunt ijzertekort zien door het feit dat jonge scheuten lichtgroen en geel worden. Aangezien ijzer een zo -gezamenlijke immobiele voedingsstof is, kan deze niet uit oudere bladeren worden verwijderd. Hij blijft daarom in de dode bladeren en gaat verloren voor de plant.

Gebrek aan stikstof voor planten

stikstof is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor planten. Wanneer planten last hebben van een gebrek aan stikstof, leidt dit tot een stilstand van groei. Bovendien is er een hogere gevoeligheid voor ziekten en ongedierte.
De bladeren worden lichtgroen en geel in het geval van een tekort. Dit gebeurt ook in het geval van ijzertekort. Maar in tegenstelling tot ijzertekort, is stikstofgebrek niet zichtbaar voor de jongens, maar op de oudere bladeren. De achtergrond is dat stikstof een zo -geroepde draagbare voedingsstof is. De plant transporteert de voedingsstof in de verse scheuten en laat de oudere bladeren langzaam sterven.

Hoe bevruchten huisvestingsfabrieken het beste?

Afhankelijk van welke plantensoorten je hebt, hebben ze veel kunstmest nodig. Om de vraag van de frequentie van de bemesting te beantwoorden, helpt een kort onderzoek de behoeften van je plant. Orchideeën en vetplanten hebben bijvoorbeeld heel weinig kunstmest nodig.

De vuistregel is dat snel en sterk groeiende planten meer meststoffen nodig hebben dan langzaam groeiende kamerplanten. Opgemerkt moet worden dat meer meststoffen nodig zijn, vooral in de zomer, wanneer de planten groeien. In de winter, tussen december en februari, bevinden huisplanten zich in een rustfase. Dat is de reden waarom huishoudplanten in de winter niet moeten worden bevrucht.

Onmiddellijke hulp: vloeibare meststoffen

Fertilizer voor planten

Vloeibare kunstmest wordt direct in het water gemengd tijdens het water. Het eerste grote voordeel ten opzichte van kunstmest is dat de plant de voedingsstoffen onmiddellijk kan absorberen. De tweede dat je de meststof afzonderlijk kunt doseren. Vooral wanneer je plant aan een defect lijdt, is vloeibare meststof een goede keuze. Het is logisch om regelmatig in kleine porties te bemesten. Dus je zorgt voor een constante absorptie van de voedingsstoffen en een prachtige groei van de planten. Bij het bemesten met vloeibare meststof is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bladeren niet nat worden. Er zijn veel soorten speciale meststoffen, maar voor de meeste planten is een normale meststoffen voor huishoudplanten voldoende.

Langdurige voorziening: festivalmeststoffen

Zodat er geen ondermaatse voedingsstoffen is, kunnen meststoffen op lange termijn in vaste vorm worden gebruikt. De festivalmeststoffen wordt slechts één keer per maand aan het substraat toegevoegd. Het voordeel is duidelijk, je hebt minder werk. Aan de andere kant is de dosering moeilijker omdat het gemakkelijker is om planten te bemesten.

tip: planten bevrucht met koffiedik << /Span>

Coffee Grounds As Fertilizer

Sommigen hebben het misschien eerder gehoord, je kunt planten bemesten met koffiedik. Koffie Grounds bevatten stikstof, fosfor en kalium en dus enkele van de belangrijke voedingsstoffen voor hopplants . Als je het wilt uitproberen, kun je het koffiedik op een bord bijvoorbeeld verspreiden en het laten drogen. Dit voorkomt dat schimmel vormt. Vervolgens wordt de natuurlijke meststof gemengd met de bovenste laag van de aarde. Opgemerkt moet worden dat het koffiedik alleen een beperkte voedingsstof bevat en daarom alleen voor sommige planten alleen voldoende zijn.
hier U kunt precies achterhalen!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.