Das kleine 1 x 1 der Zimmerpflanzen Pflege

De kleine 1 x 1 van de kamerplanten zorg

Elke kamerplant heeft zijn unieke karakter, net als wij mensen. Daarom is het belangrijk om voor elk van zijn favorieten individueel te zorgen. De juiste kamerplantenzorg is een voorwaarde voor een gezonde groei. Je plant zou immers prachtig moeten verschijnen. Het is des te belangrijker om hen te ondersteunen. Of het nu gaat om de juiste verlichtingsomstandigheden, het gietgedrag of ongedierte dat de plant kan beïnvloeden, dit is allemaal onderdeel van de zorg. Daarom willen we je dichter bij belangrijke tips en trucs voor kamerplanten brengen.

licht: vind de juiste plaats
>

Planten hebben natuurlijk licht nodig om te overleven. Door het fotosyntheseproces kun je zonlicht omzetten in energie met behulp van de groene bladverf, het chlorofyl. Dus in tegenstelling tot ons mensen of dieren, zijn ze een fotoauto, d.w.z. ze kunnen zelf energie genereren.

LICHT-3 <

Lichtvereiste

Zelfs als elke plant licht nodig heeft voor zijn fotosynthese, betekent dit niet dat elke kamerplant dezelfde hoeveelheid zonlicht nodig heeft. De behoefte aan licht hangt altijd af van de natuurlijke locatie van de plant. Er zijn volledig zonnige planten, maar ook die die liever groeien in de schadje of gedeeltelijke schadje. De bladkleur speelt ook een belangrijke rol. Panasted bladeren hebben bijvoorbeeld niet zo groene bladverf en kunnen dienovereenkomstig niet zoveel zonlicht absorberen om fotosynthese te bedienen. Om deze reden heeft je een verhoogde behoefte aan licht nodig om je vereiste energie te produceren.

Tip: Het kan zijn dat je je plant in de herfst en winter op een andere locatie moet plaatsen waar de lichtomstandigheden goedkoper zijn. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant zelfs in de donkere maanden voldoende licht krijgt.

correcte water geven

In het geval van zorgverleners moet de juiste water ook vakkundig zijn. Net als licht hebben je kamerplanten ook voldoende water nodig voor een gezonde groei. Ons artikel " huisplanten gieten op de juiste manier " om zich aan te passen aan je plant. Het water zorgt ervoor dat de voedingsstoffen door de aderen van je plant naar de juiste plaats stromen en de hele plant wordt geleverd.

pflanze-giec39fen-2

Hoeveel water heeft mijn plant nodig?

Of je plant veel nodig heeft of weinig water volledig afhangt van het type en zijn natuurlijke levensstijl. Net als bij de lichtomstandigheden is het volgende ook van toepassing: kijk hoe de plant zich op zijn natuurlijke locatie gedraagt ​​en hoeveel water daar beschikbaar is.

Tip: De watervereiste van de fabriek hangt altijd af van de huidige omstandigheden in je appartement. Bij warm weer of in verwarmde kamers verdampt de plant meer water over de aarde en zijn bladeren dan in koele kamers. Daarom is het belangrijk dat je hiermee altijd rekening houdt.

vecht plantenplagen

In het geval van zorgplanten kunt je altijd aandacht besteden aan plantenplagen. Als de zorg niet optimaal is afgestemd op je kamerplant, is het gemakkelijker voor ziekten en kan het zichzelf er niet langer tegen beschermen. Het is altijd beter als je je planten onderhoudt, zodat je niet eens hoeft te vechten tegen het irritante plantenplagen. Als dat het geval is, kunt je in ons artikel " plantenplagen ”Lees hoe je ze het beste kunt bestrijden met huismiddeltjes.

frequent plantenplagen thuis

Meestal treden dezelfde plantenplagen steeds opnieje op wanneer er onwaar en onvoldoende zorg plaatsvindt. Naast blad- en schaalinsecten komen er ook begrafenismuggen en spinmijten voor in kamerplanten. Vooral wanneer droge verwarmingslucht in de kamers in de winter heerst, voelen de kleine dieren zich echt comfortabel aan. Of zelfs als de aarde te veel water heeft en al ruikt, moet het ongedierte zoals de begrafenismug op magische wijze.

Tip: Let altijd op een evenwichtige kamertemperatuur en kom altijd te weten over het giet- en kunstmestgedrag van je toekomstige plant.

Home Remedies tegen plantenplagen

Als je de besmetting van ongedierte op je fabriek hebt opgemerkt, geef dan geen toegang tot chemische middelen. Deze zijn meestal erg agressief en schaden ook de plant zelf. Eenvoudige huismiddeltjes zoals wasmiddel, plantaardige olie, ui of brandnetelvoorraad helpen meestal. Hoe je deze thuisremedies meer precies kunt gebruiken die je kunt bestrijden in het artikel "

Brennnessel_1-e152828631

stof wipt op planten < /Span>

De juiste kamerplanten bevatten ook stof die erop veegt. Het is vooral belangrijk, omdat dit de enige manier is om het zonlicht optimaal vast te leggen en om te zetten in energie in de bladeren. Als de plantenbladeren echter bedekt zijn met stof, is er geen zonlicht op het blad en kan de plant minder fotosynthese werken. In het ergste geval betekent dit dat de plant wordt geleverd met 35% minder energie.

Tip: Wanneer je de boekenplank veegt met een vochtige doek, ga dan kort over de bladeren van je planten. Je zult je bedanken!

We vinden je persoonlijke plant voor u! Span Class = "EZ-TOC SECTIE -End ">

Alles goed en wel, je hebt nu veel geleerd over kamerplanten, maar weet je nog steeds niet precies welke huisplant je bij je thuis wilt brengen? U weet niet zeker of de plant je past of niet weet of het te veeleisend kan zijn wat de zorg betreft? Geen probleem! Hier springen we erin. wij hebben er hun taak van gemaakt om je advies en actie te geven bij het zoeken naar huisplings. U kunt gemakkelijk te weten komen met de hulp van de fabrieksexpert op van onze pagina plant (s) voor je en je appartement is/are. Het doel is tenslotte om een ​​kleine groene oase bij je thuis te maken. En dat is precies wat we met je willen aanpakken!

verpleegkundige-ende-3


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.