Calathea Verzorgingstips-Botanicly

Calathea Verzorgingstips

De beste verzorging voor calathea ooit

De calathea is een kleine kamerplant met unieke eigenschappen. Zodra de zon ondergaat kun je bij deze plannen wel eens wat raadsels horen. 'S Nachts moet de naam van het mes worden gevolgd door de intentie om het te openen. Het is je nooit eerder bekend dat de calathea ook wel 'levende plant' wordt genoemd.

De bladeren van de calathea gerooid in alle gevallen en maten. Gerold, geribbeld, ovaal en versierd met de meeste toffe patronen. Een blikvanger eerste klas! Dankzij zijn geweldige looks heeft de calathea wel een handling. Maar maak je geen zorgen: grote vingers kun je kweken! In dit geval wordt er met u afgesproken dat alle verzorgingstips voor u worden meegegeven. Jij blij, calathea blij, wij blij!

Hoe heb je een calathea gegeten?

Hoe kun je een calathea het beste eten? Het laatste wat je wilt is de nieuwste botanische look. Hoewel de calathea een pittig karakter heeft, krijg hij een beschrijvende liefde én mooie looks voor terug. Goed nieuws, hieronder kun je tot in de kleinste details laten hoe je de calathea het verzorgt de beste kunst. Lees je mee?

Oorsprong van de calathea

De calathea komt uit een gebied buiten het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Daar leefde hij in de schaduw onder de dichtbegroeide vegetatie. Jouw calathea is dus helemaal in zijn nopjes als hij op een half-schaduwrijk plekje staat.

Een calathea water gegeven

Een calathea water geven De calathea is een dorstig type. Daarnaast vindt hij het prettig om een ​​klein beetje water tegelijk te krijgen. Niet te veel in één keer dus! In de warme zomermaanden is het aan te raden om de calathea tweekeer per week water te geven. Maar let op, gedoseerd. In de winterperiode is één keer per week water voldoende.

De calathea-staat liep in een licht significante pot, gezoneerd met zijn woorden in het water te staan, wat voorkom natte voeten. Gaan de bladeren van de calathea klap hangen of krullen? Dan kan daar met weinig water geen spoor van zijn van de plant. Je zult zien dat je de calathea wat extra water geeft als hij weer rechtsop gaat staan.

Om je calathea in topconditie te huis zou zo nu en dan een sproeibeurt geen overbodige luxe zijn. Dat kun je wekelijks of tussentijds doen. Hier gebruikt voordat een plant spuit of geef je calathea een unieke wellnessbeleving onder de douche.

Voeding voor elke calathea

Om de calathea te versterken en gezond te houden, is het aan te raden om zo nu en dan kamerplanten te geven. Een blije calathea, gegarandeerd!

Tip: Bekijk de verpakking zodat je zeker weet dat jouw calathea de juiste dosering geeft. Het is niet aan te stralen om meer plantenvoeding te geven dan nodig is. Het is zo genoemd dat de Calathea te veel voeding geeft, de grond een te hoge zuurgraad krijgt. Hierdoor kunnen de wortels minder goed water opnemen.

De beste standaard voor ooit calathea

De calathea staat bekend als schaduwplannen. Toch heeft hij - net dan alle andere cameraplannen - wel wat licht nodig. Zorg daarom voor een plekje met half schaduwzone direct zonlicht. Wanneer de calathea te veel licht krijgt zal hij je dit laten zien, zijn bladeren Zullen in dat geval bruine Randen krijgen. Handig hé, de plantentaal?

De calathea is een tropische cameraplant en is ontworpen om veel vliegreizen te hebben. Pas daarom op wanneer je de plant dichtbij een kachel zet. De meest perfecte keuze voor een calathea is voor een kamer op het noorden. Als u van plan bent om vanuit het oosten of westen naar het moment te verhuizen, is het handig om een ​​aantal meters van de woning af te staan. Op deze manier voordat de calathea te veel zonlicht krijgt.

Mock de calathea

Vind je calathea lekker deurmaat leuk? Geeft hem dan eens in de twee van drie jaar een nieuwe pot die 15% groter is dan de pot waarin hij stond. Dus krijgt hij de kans om verder te groeien. Kom deur met de grote messen. Hij kan nooit de spot drijven met natuurlijke buurten van Calathea. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat er te weinig vocht in de voorraad wortelkluit is opgeslagen, dit vergroot de kans op uitdroging. Oh nee ... je bespotten!

Een calathea in bloei, en nu?

Calathea's staan ​​bij naam bekend om hun fantastische bladen. Weet je ooit dat sommige soorten calathea kunnen bloeien? Toch kun je de bloemen verwijderen zodat de plant zijn energie in de bladeren kan steken, dat is uiteindelijk de blikvanger van de calathea. Nooit iets?!

De calathea en ziekten

Het is aan te raden om de calathea regelmatig op luis en andere geïntegreerde te controles. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Is calathea geharkt? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grotere kans dat je calathea nog te rood is!

Een hoge vlucht kan last hebben van dode schimmel in calathea. Ook heft de plant soms laatste van wolluis. Met een machtig vaarwater kun je het plan al spuiten. Pas goed op dat je de plant niet beschadigd is.

Helpen! Mijn calathea heeft verkleurde bladeren

Heeft jouw calathea laatste van krullende of verdroogde bladeren? Dit is vaak het gevolg van te weinig water. Geef in dit geval wat extra water en kijk hoe jouw calathea hier op gereageerd heeft. Wanneer de calathea te veel licht krijgt zal hij je dit laten zien, zijn bladeren Zullen in dat geval bruine Randen krijgen. Geef de plant in dat geval een plekje met meer schaduw.

Hoe ouder je calathea is, hoe de bladeren zullen helpen. Doet hij een aantal lelijke exemplaren bij? Dan kun je het zo snoeien.

Is de calathea giftig?

Yaay, goed nieuws voor alle viervoeter- en kindbezitters onder één. De calathea is niet giftig. Toch raden wij altijd aan om op te passen. Gebed vooruit dan genezen. Nooit iets?!

Speld calathea

De calathea is niet anders dan andere cameraplannen. Zoals elke de calathea wil vermeerderen zal je hem willen schuren. Haal hiervoor de calathea uit zijn kweekpot. Haal vervolgens de oude aarde van de plant af zodat je duidelijk kunt zien hoe de wortels van de calathea zitten. Je beschadigt natuurlijk de woorden, daarom een ​​beetje op. Het is belangrijk dat de stek zijn eigen woorden heeft. Wanneer de stek direct in de grond stopt, is het aan te raden om het staal met de wortels zo diep mogelijk in de grond te plaatsen, zorg ervoor dat het blad van de calathea boven de grond blijft.

De calathea is een plan dat het snel zegt en het dan snel herhaalt. Zorg voor luchtige potten, zodat sodat de calathea optimaal kan groeien. Omdat elke plannen al zijn eigen woorden heeft, is de kans groot dat de vermeerdering goed doorloopt. Nou ja, 3 weken elk waarschijnlijk al het resultaat. Afhankelijk van het toekomstplan zaten er plannen in de weekpot, nu waren we tevreden met de grote. Zorg ervoor dat het basislicht belangrijk is. Een luchtwaardige omgeving is een must voor het stekken van de calathea. Zet deze dus nooit in het gebouw van de kachel.

Een calathea kopen van Plant Rebelz

Een calathea koop doe natuurlijk van Plant Rebelz! Reusachtig, bol, ieniemienie of slank; Voor onze calathea's hebben wij een speciale verpakking. Je bent in paniek: het nieuwe cameraplan arriveert ter plekke op de fleecelijn. Klaar om te feesten! Onze multifunctionele verzenddoos is volledig recyclebaar, maar doet dat bij gebruik ook prima als krat, pop-up krat of bijzettafel. Zo groen zijn wij!

Topkwaliteit calathea's vind je bij Plant Rebelz, je kweekt ze ook nog eens vliegensvlug in huis. Wil jij een toffe calathea kopen? Wees rebels in de winkel voor je favoriete kamerplant, altijd bij de hand!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.