Caladium Verzorgingstips

Caladium-snoeitips

Overal in het caladium

Caladiums passen in alle maten en patronen. Van roze tot groen en van wit met roze vlekken tot donkergroen met roze spikkels. Hij is oneindig veel caladiumvarianten, de één nog mooier dan de ander! Momentel is de caladium populairder dan ooit. Hoe kan het ook anders, heb je ooit de messen gezi?

Een caladium kan nog steeds aanslaan. Maar, goed nieuws: door Plant Rebelz vind je zo weinig en dan hele bijzondere caladiumsoorten in het assortiment. Over het algemeen is de caladium best een gemakkelijke kamerplanten met de tips van onze kweker moet het vast en zeker goed komen.

Hoe eet je een caladium?

De Caladium is een sterke plant die af en toe wat extra verzorging nodig heeft. Na een intensieve opwarming bij ons in de kas dragen wij het stokje erover. Nu is de beurt aan jou. Ga jij jouw caladium net zoveel liefde en aandacht geven als wij? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij onze beste tips voor je verzameld. Lees je mee

De verzorging van de caladium in de winter

De grote misser van Caladium leek een beetje anders gebruikt dan ooit, ze brachten een hele duidelijke cyclus op gang. Ze groeien vaak uit knollen onder de grond. In de winter gaat de caladium in winterrust, dat weet je van de afsterven van de bladeren. In het begin van het jaar en in de zomer komen de bladen uit de Caladium geweldig. De caladium van Plant Rebelz groeit in tegenstelling tot veel andere winkels niet uit een knol. Hier gaat de plant dus ook niet in winterrust en kan jij het hele jaar klinknagel van deze prachtige evergreen.

De beste standaard voor ooit caladium

Caladiums zijn sterke planten, maar pas op voor de felle zone, deze kan de mooie bladassociaties. Zet je caladium daarom op een plek met indirect licht. Dus heeft de plant voldoende licht om te groeien en ervoor te zorgen dat zijn bladen verbranden.

Caladiums in de lucht

Caladiums verdampen vrij veel vocht. Heb je weinig verzameld in huis dan kan de plant snel bruine randjes op zijn blad op muziek zetten. In dit geval kun je de caladium het beste regelmatig met water bespreken.

De caladium buiten

Als het warm genoeg is, kan de caladium ook prima gebruikt worden voor gebouwen, die een temperatuur van minimaal 15 graden kunnen hebben. In het begin is het handig om direct zonlicht te vermijden en laat de plant erg roestig worden. Als er te veel wind staat, zijn de bladen van de caladium kwetsbaar en kunnen ze ernstig beschadigd en gebarsten raken.

Een caladiumwater gegeven

Maak je geen zorgen dat de grond van de Caladium Altijd licht belangrijk is. In de zomermaanden zijn er ongeveer twee geplande waterbeurten per week. In de andere maanden kun je dit wat verminderen. De caladium heeft dunne en fragiele bladen.

Wanneer je de plant te weinig water geeft zal hij snel gaan hangen. De messen komen sneller dan ooit tevoren met extra waterstroom. Pas wel op dat je niet te veel water geeft, in dat geval zullen de knollen of wortels gaan rotten. Hier kan caladium helaas niet meer van…

Namaak caladium

beslissing van de maat van de caladium kies je een juiste potmaat. Voor een optimaal resultaat kun je de beste buurt hebben voor een grote pot, denk hierbij aan een pot van minimaal 15 centimeter. Controleer altijd of de knol mooi stevig is, dan weet je zeker dat hij mooi kan uitlopen en gaan groeien.

Wanneer de knol zacht kan hij rood bevatten en zal hij niet meer gaan groeien. Wanneer hij veel wortels uit de pot groeit, is het ook tijd om de caladium te verpotten. Daar maakte hij zich zorgen over voor het volgende grote ding. Afhankelijk van de standaard pot gebruikt bij het oppotten van de caladium.

De caladium en ziekten

Caladiums groeien allemaal op hun eigen manier. De caladium heeft veel kleine bladen en andere kleine bladen. Hierdoor is het meestal normaal dat een caladium regelmatig na de late uurtjes wordt gezien. Geen zorgen, dat is wat hij gaat doen. We zijn bang dat het mes pas volledig is opgelost, dus we zullen volgen als er problemen zijn.

Soms ontstaan ​​er drugsplekken op het blad van de caladium

Dit kan gebeuren wanneer de plant direct zonaal licht heeft. Zet je elke caladium te donker, dan kun je wat opnemen/groter worden. In dat geval is het beter om een ​​keuze te maken in het licht. De caladium staat bekend om zijn toffe bladeren. Nu bloeit hij ook uit de plant, dit kost hem behoorlijk wat energie. Wanneer de plant wil dat de energiebanen in de bladeren stoppen, dan zullen de bloesems ook opkomen. Op deze manier kan jouw caladium zich volledig focussen op zijn bladeren.

Prioriteit is beter dan dat

Het wordt aanbevolen om de caladium regelmatig op luis en andere geïntegreerde te controles. Als het gemaskeerd is, als het groter is dan dat, is het het beste. Check hier vooral onder en tussen het blad. Is het ooit gepland? Potverdikkie… is misschien niet waar. Behandel deze afhankelijk van de plant met speciale (biologische) bestrijdingsmiddelen. Grote kans dat je caladium nog te rood is!

Vertoont jouw caladium bruin blad?

Dit wordt bedoeld met het veel van het kleine water. In beide gevallen zijn er plannen om te reageren. Zijn bladeren drugs worden gebruikt in bruin. Om zeker te zijn dat jouw caladium genoeg water geeft, kun je de beste vinger ooit in de aarde steken. Voelt u deze droog aan? Dan kun je extra water planten. Wat is de reden daarvoor? Sla in dit geval een keertje water over.

Is de caladium giftig?

Pas op met huisdieren en kinderen de caladium is met name giftig. Wilt u een wijk rondom een ​​caladium in huis hebben? Hij maakte zich zorgen omdat het plan mogelijk op één plek zou zijn.

De caladium in winterroest

Geweldig jouw caladium uit een knol? Dan is het handig om te weten dat jouw plan in de herfst langzaam zal afsterven. Hij zal meer bladeren bruin bruin zijn geweest. Geef in deze periode steeds wat minder water. zolang het plan klaargestoomd wordt om te overwinteren.

Afhankelijk van het gebied rond de caladium knol in de aarde te late citten of je haalt hem eruit zodat hij op een andere plek kan overwinteren. Wil je de knol in de grond laten zitten, is het aan te raden om minder water te geven. De bladeren zullen en langzaam afsterven. Deze kan ooit gewoon aan laat zitten totdat het blad volledig gedroogd is. Het caladium zal namelijk geen energie uit dat blad halen waarmee hij de winter doorkomt. Zodra de plant boven de grond is afgestorven hoef je geen water meer te geven. Je kent de caladium nu al van een paar vierkante meter en er zit veel water in. Pas op dat je het plan niet te koud wegzet (niet kouder dan 12 graden). Sowel de knol als het blad kan niet tegen hele koude temperaturen. Grind voor een zwembad in de bak, van de bende van een zwembad was afhankelijk van de laatste opgeheven.

Afhankelijk van het gebied waar het vandaan komt, bevindt het zich op de grond in de hal. Dat doet je wanneer alle bladeren zijn afgestorven. Je bewaart het in de tas en stopt het in je papieren. Wil hij toch graag in de knol zitten, dan kunnen de vloeitjes fijn ingedampt worden. In het voorjaar stop je de knol weer terug in de grond. Geef zo ​​nu en dan water. De bladen zullen in deze periode zo snel mogelijk groeien en de caladium is helder bij de groten.

De winterroest van de caladium vermijden?

Sommige soorten caladium kunnen een tikkeltje eigenwijs zijn en blijven doorgroeien en gaan niet in winterrust. Welk resultaat? Een caladium sterft het hele winterblad. Wel een grote kans dat jouw plannen minder mooi uitlopen. Het is niet te stralen om de winterrust over te slaan. Om eigenwijze caladium toch in winterrust te geven geef je in de herfst steeds minder water. Totdat hij afsterft en uiteindelijk toch in winterrust gaat.

Geweldig jouw caladium niet uit een knol? Dan zal deze ook niet in winterrust gaan. Dat is de naam van de kleinzoon het geval voor de meest geplande uit een knol groeien. Het is raadzaam om in de winter minder water te geven aan uw caladium, als het minder daglicht is zal de plant ook minder water gebruiken om te verdampen. De grootte van de plant kan ook worden verkleind.

Koop een caladium

In ons assortiment bestaat er niet zoiets als een caladium, er is altijd het beste van het beste. We stierven op onze caladium dood in de puntjes. Dus we werken met biologische weefselmonitoring, dus we de nature de nature later en we doen alles om de ideale omstandigheden te creëren waarin onze kleine caladium groot en sterk was. Als Plant Rebelz érgens om bekende staat, dan zijn het wel onze bijzondere kamerplanten in topconditie.

Shop jouw favoriete caladium bij Plant Rebelz

Al met al haal je een caladium dus een bijzondere plant in huis. Met zijn hard gevormde, felgekleurde en mooi geaderde blad is de caladium een ​​opvallende verschijning. Dit bijzondere plan heeft misschien wel wat extra bezorging en verzorging, maar met zijn fantastische uiterlijk is dat dubbel en dwars de moeite waard. Houdt ons caladium-assortiment goed in de Gaten want we voegen regelmatig nieuwe en verrassende variëteiten toe.

Heeft u specificaties over de verwerking van caladium of kunt u een stylingadvies gebruiken? Onze planetaire helden zijn nu vrij! Neem contact met ons op!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.