Bonsai umtopfen - Eine Anleitung mit 5 Profi-Tipps

Repoted bonsai - instructies met 5 professionele tips

je moet op de hoogte zijn van de bonsai

De bonsai is een oude tuinkunst in het Verre Oosten, waarin bomen en struiken in kleine potten worden bewaard en een magische vorm aannemen.

Het onderhoud van de mediterrane boom is op zichzelf ook een kunst. Met onze begeleiding en de professionele tips voor de bonsai, krijg je alle belangrijke informatie, dus er kan niets misgaan.

Het verhaal van de bonsai

Zoals reeds vermeld, is het Japanse woord bonsai (bon-sai in de schaal) Geen onafhankelijk plantengenre of type, maar een kunstvorm die bomen in miniatuurvorm vertegenwoordigt. De praktijk kwam oorspronkelijk uit China en werd ontwikkeld in het Japanse Zen -boeddhisme.

In principe kan elke plant met een houten stengel/romp, takken en reducerende bladeren worden gebruikt voor de vorm van de bonsai, omdat de bomen meestal onder één meter worden bewaard door pincet en snijden.

Planten met kleinere bladeren zijn echter beter geschikt voor bonsai -zorg, omdat het gemakkelijker is om een ​​indrukwekkend algemeen beeld te maken.

Tip 1: Hoe vaak moet je Bonsai Repott?

herstellen

met betrekking tot regelmatige herpot is belangrijk. A jonge bonsai one- tot twee jaar ritme gerepot. De bonsai vormt kleine niejee wortels in het eerste jaar na het herstellen van. Hij trainde alleen genoeg wortels in het tweede jaar, dus je plant het niet elk jaar in een niejee pot.

oudere bonsais met een leeftijd van ouder dan 10 jaar, alle drie tot 5 jaar worden opnieje afgezet.

Tip 2: Wanneer moet je Bonsai Repott?

repott

De beste tijd voor bonsai die voor bladverliezende bomen herpot is, is van maart tot eind april. Nadel -bomen kunnen van september tot oktober worden hersteld. Je bonsai moet worden gerepot als de aarde in de oude kom volledig wordt afgewisseld met wortels en deze zijn al zichtbaar op de rand van de schaal.

U moet ook je bonsai herstellen, in tekort symptomen en wortelrot. Als de bonsai echter een zwakke indruk maakt, moet je nog niet worden teruggezet.

tip: Bij het herstellen is de wortelsnede erg belangrijk. Zou je er meer over willen weten en dan een kijkje nemen in ons artikel Cut Bonsai tot.

 repotten bonsais correct

Tip 3: Welke aarde moet je gebruiken?

Bonsais van bladtrucks hebben meer humus nodig in de aarde dan coniferen. Jonge bonsai bomen groeien sneller in lichte vloeren met losse grond. Aangezien de bonsai zeer veeleisend is met betrekking tot de aarde, moet je geen normaal potten of dergelijke gebruiken.

Je kunt Bonsaierde al in sommige tuincentra kopen, maar je kunt ze gemakkelijk zelf samensmelten. Natuurlijk, bij het kiezen van de aarde, zijn de behoeften van de respectieve bonsaiart belangrijk.

Tip 4: Na herpot: Gieten, knippen bemesten!?

Gerepot na de bonsai de plant zeer gevoelig voor plagen. Dus bescherm het enkele weken voor direct zonlicht en sterke wind. Het is het beste om het in een door de wind beveiligde, schadjerijke plek te plaatsen zodat de bonsai volledig kan herstellen.

De eerste bemesting moet plaatsvinden ongeveer vier weken na herpot. Tot die tijd trekt de bonsai de nodige voedingsstoffen van de niejee aarde.

Nadat je je bonsai hebt herpot, moet deze worden gesneden. Als je enkele wortels verwijdert, moeten sommige bladeren ook worden verwijderd. Je kunt erachter komen hoe dit werkt en waar je op moet letten in ons artikel Cut Bonsai.

Je moet natuurlijk ook je bonsai schenken, er is veel om te overwegen. Kijk gerust naar ons artikel over het onderwerp Bonsai.

REPOTT NAAR < /P>

Tip 5: Gele bladeren op de bonsai na herpot?

Je bonsai krijgt gele bladeren na het herhalen? Dit kan gebeuren als je je bonsai niet op de kroon hebt gesneden of onmiddellijk na herpot heeft bevrucht. Wacht minimaal 4 weken op de kunstmest.

Als je de wortels van je bonsais snijdt, kunnen de bladeren echter niet, sommige takken en bladeren sterven op zichzelf. In ons artikel over het onderwerp van bonsai care U zult alle andere maatregelen ontdekken die belangrijk zijn voor je bonsai.

Natuurlijk zul je ook een aantal zeer mooie bonsai -soorten in onze winkel vinden. Neem een ​​kijkje in onze winkel en wees geïnspireerd.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.