Blattläuse bekämpfen: Die 5 besten Hausmittel-Botanicly

Vecht bladluizen: de 5 beste huismiddeltjes

wat helpt tegen bladluizen op de plant?.

Langzaam lente komt terug en helaas de bladluizen ermee. Vooral in het voorjaar voelen ze zich uit het niets en houden ze zich graag op jonge bladeren en maken ze het leven moeilijk voor de planten.

In ons artikel laten we je onder andere zien met een breed scala aan huismiddeltjes die de bladluizen niet kunnen bestrijden die niet welkom zijn, zonder chemische middelen te hoeven kopen.

bladluis achtergrond

De bladluizen behoren tot de meest voorkomende ongedierte

voorkomen en vermenigvuldiging van de bladluizen

Wanneer de bladluizen hun eieren in de herfst legden, worden ze actief in het voorjaar. Dus de Wake Welfed Larven komen uit hun eieren bij geschikte temperaturen.

De verspreiding van bladluizen kan ook meerdere keren per jaar plaatsvinden. Dit leidt tot een snel stijgende populatie.

Aangezien er najeelijks een (kamer) plant is die veilig is voor de bladluis, is het een van de meest gevreesde ongedierte bij ons, niet alleen in de landboje, maar ook bij hobby -tuiniers thuis. Het is dus belangrijk om te weten hoe je de bladluizen moet bestrijden.

Aphid Schadbild

laubs als een Plant Pest

Luis Fernández García, aphis-nerii , cc by-sa 1.0

Herken je ze vaak door de zo -aangedane honingdaje die over de bladeren loopt. Het verlaten van luizen kan slechts een deel van het plantensap gebruiken. Ze verdelen het grootste deel van het deel. Deze plakkerige bedekking op de plant is een betrojebare noot voor de besmetting van bladluizen.

Helaas is de honingdaje ook een ideale broedplaats voor champignons. Op deze manier kunnen bladluizen en schimmelplaag van je plant schaden.

Bovendien kunnen gedroogde -ups opgerold of hellende knoppen op de plant ook een indicatie van bladluizen geven.

Oorzaken van een bladluis

bladluizen vermenigvuldigen zich buiten, vooral als er een milde winter is geweest. Als er ook een warm en droog weer is in de lente en de zomerhitte kan op de locaties opbergen, is dit een ideale broedplaats voor u. Tijdens deze fase moet je je geliefden in het oog hebben om een ​​mogelijke besmetting in een vroeg stadium te voorkomen. Vanwege hun vleugels kunnen ze daarom niet alleen in het buitenleven worden gevonden, ze kunnen ook naar woonkamers, balkons of beschermde terrassen.

5 Home Remedies voor bladluizen:

Als je geliefde plant Tijden wordt niet beïnvloed door bladluizen tot paniek ! Het hoeft geen dure chemische remedie van het tuincentrum te zijn. Je kunt tegen de bladluizen vechten door eenvoudige huismiddeltjes te gebruiken die je misschien al thuis hebt.

1. Uitslag en smering soap

oud is een loog gemaakt van wassen -up vloeistof of smeerzeep omdat je er altijd een van beide thuis hebt. Het meest optimale is de smeerzeep, als alternatief kunt je natuurlijk ook een wasmiddel gebruiken om de bladluizen te bestrijden:

 • Los wasmiddel/smeringzeep in het water op aan
 • Spuit je plant ermee, maar zorg ervoor dat geen van de oplossing naar de aarde komt
 • Veeg de bladluisplaag af met een doek zachtjes
 • U moet deze behandeling meerdere keren herhalen

2. Rapese olie

Rapzaadolie heeft een groot voordeel ten opzichte van andere huismiddeltjes: het kan ook worden gebruikt voor groente- en fruitplanten omdat het een voedsel is. Dus je kunt het zonder aarzeling gebruiken:

 • Produceer een waterolie -emulsie: 70% water en 30% olie
 • Spuit de aangetaste plantonderdelen met behulp van een spuitfles
 • Het ongedierte en hun larven zijn omhuld door een oliefilm en sterven aan
 • Met zeer ernstige besmetting moet je de behandeling na een paar dagen herhalen, zodat je ook alle bladluizen kunt bestrijden

3. Nettle-Jauche

 Leading luizen als plantenplaag

anoniem, Nettle 1 , Grootte van Botanicly, cc by-sa 3.0

Nettle Jaucks is ook ideaal voor het bestrijden van bladluizen. Je hebt bloeiende brandnetels nodig voor de yauche. Je zou een kilo van het kruid een tot twee weken in ongeveer 10 l water moeten gisten.

Dan verdun je altijd een liter van de brandneteljaise met 10 l water. Stel je besmette plant er om de twee weken mee.

4. Uienvoorraad

Een brojesel van uien moet ook helpen om bladluizen te bestrijden:

 • Snijd eerst de ui in kleine stukjes
 • Kook vervolgens de uienstukken. Zodra het water kookt, kunt je het uienwater een half uur op een laag niveau laten zien
 • Om de getroffen plant te spuiten met de uienvoorraad gevuld door een zeef, moet je eerst het water laten afkoelen

5. Zwarte thee

zwarte thee die je zeker thuis hebt. Goot eenvoudig twee zakken zwarte thee met ongeveer één liter kokend water. Laat hem minimaal 15 minuten gaan.

dan wordt de gekoelde thee op de aangetaste planten gespoten.

LAUBS ALS A Plant Pest>

tips en trucs om de bladluising te voorkomen

Zelfs als veel (kamer) planten worden beïnvloed door bladluizen, zijn er enkele trucs die je kunt gebruiken om zelfs besmetting van bladluizen te voorkomen.

Tip 1: bladluizen kunnen helemaal geen geur van knoflook lijden. Dus je kunt gemakkelijk een paar tenen diep in het aardewerk begraven.

Tip 2: Stel een lavendelplant of bonenkruid in naast je andere


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.