Bambus Pflege - Alle wichtigen Infos auf einen Blick

Bamboo Care - Alle belangrijke informatie in één oogopslag

De snelgroeiende plant maakt indruk op voornamelijk met zijn enorme groeihoogte. In zijn natuurlijke omgeving kan het zelfs tot 30 meter bereiken. Maar de groenblijvende fabriek overtuigt ook met zijn gemakkelijke verzorgingssoorten. Of het nu binnen of buiten is, Bamboo wordt voor iedereen als een klassieke decoratie beschojed. U kunt erachter komen wat bij de juiste bamboezorg in ons artikel hoort. Veel plezier.

Het verhaal van de bamboo

De wereld -beroemde bamboe planten ( Bambusoideae ) vormen een subfamilie van de zoete grassen ( poaceae ). In totaal omvat de Bamboo -familie ongeveer 116 geslachten. Het komt oorspronkelijk uit China en Japan, maar ook uit regio's op het Afrikaanse continent, Zuid -Amerika en Australië. Alleen in Europa en Antarctica was ze niet thuis. Tot twee eejeen geleden was de bamboe in Europa zelfs onbekend. Het was alleen via Franse handelaren dat de bamboegrassen in het midden van de 19e eeje vanuit China en Japan naar Europa kwamen. Zelfs vandaag komen de meerderheid van de hier gewekte bamboeplanten uit China en Japan. In de tussentijd is de bamboe erg populair en is ze erg goed als een eenvoudige decoratie of als een privacyscherm in de tuin. Nu hoeft je alleen informatie te hebben over de juiste bamboezorg. En je hebt al een klein gevoel van tropen sfeer bij je thuis.

bambus

de juiste bamboezorg: locatie, gieten, bemesting etc.De plant is meer zorg voor. Daarom zou de bamboe -zorg met de juiste tips een kind voor je moeten zijn. We zullen je laten zien hoe je de bamboe bij je thuis goed kunt cultiveren.

Bamboo Locatie: Sunny - Partial Shadow - Shadow

In principe heeft de bamboe minder eisen aan de temperatuur van zijn omgeving. De verschillende typen hebben echter ook verschillende voorkeuren. Er zijn sommigen die graag in de zon staan, anderen geven er de voorkeur aan om te gedijen in de schadje of gedeeltelijke schadje. Je ziet dat er geen algemene regel is waar je bamboe het meest comfortabel voelt. Als je je bamboe als een kamer bamboe houdt, dan zou het niet in directe zonnen moeten zijn. Maar het zou ook niet te donker moeten zijn. Bovendien verdraagt ​​de kamerbamboe geen concepten.

tip: Het bamboeverlof is bijzonder groot, dan moet het meer worden beschermd tegen de zon.

Bamboo Earth: het moet enigszins zuur zijn

Voor bamboezorg is losse grond met zandige, leemachtige voor humus eigenschappen het meest geschikt. Deze zijn goed voor de waterafvoer, zodat minder wateroverlastvormen. Het is optimaal als de pH -waarde tussen 5,5 en 6,8 is (enigszins zuur). Als de pH -waarde dit gebied aanzienlijk overschrijdt, kan de bamboe wortelproblemen krijgen omdat deze niet langer de benodigde vitamines kan verwijderen.

tip: Als je merkt dat de vloer erg ondoordringbaar is, meng dan gewoon een beetje meer zand. Precies hetzelfde geldt voor een zandig substraat: hier moet je een beetje meer leemachtige grond en compost mengen.

Giet bamboe: veel water alstublieft!

Vanwege het regenachtige huis in de tropische regio's heeft de bamboe natuurlijk ook veel water bij je thuis nodig. Daarom is het belangrijk om je plant regelmatig water te voorzien. Hier maakt het niet uit of je het in de tuin of in het appartement hebt. Elk bamboe -type heeft veel water nodig! In tegenstelling tot andere planten hangt deze groenblijvende plant ook af van het feit dat er in de winter voldoende vocht in de grond zit. Over het algemeen hebben bamboegrassen meer water in de emmer nodig dan bedrops die buiten zijn. Bovendien moet je altijd water geven in de vroege ochtend of avond, omdat het water minder snel verdampt tijdens deze tijden van de dag en de bamboe er meer van heeft.

tip: Of je je bamboe moet water geven, je kunt zien van de gerolde kleine bladeren. Een zichtbaar teken van gebrek aan water.

zierbambus

bamboobevruchting bevordert een gezonde groei

De juiste bamboezorg is natuurlijk niet alleen het juiste substraat en regelmatig water geven, maar ook bemesten. Vooral in de groeifase heeft de bamboe regelmatig voedingsstoffen nodig. Deze zijn niet alleen nodig om te groeien, maar ook voor de restfase in de wintermaanden. Minstens twee keer per jaar moet je je bamboe bemesten met een stikstofgerichte meststof met een laag zoutgehalte. De eerste kunstmesttijd moet in het voorjaar zijn, waarna je de bamboe in de late zomer opnieje kunt leveren met extra voedingsstoffen. Werk altijd de meststof in de enigszins vochtige aarde en giet dan opnieje.

tip: Als je alles goed wilt doen, koop dan een speciaal gras- en bamboe -meststoffen die precies gericht is op de behoeften van bamboe gras.

Cut

bamboo - een reguliere zorg snit

Aangezien de bamboe ook kan fungeren als een privacyscherm in de vorm van hagen, is hier een regelmatige snit nodig. Maar je moet ook eenmaal per jaar een zorg voor individueel staande planten maken. Omdat dit de bamboe -dichter en compacter maakt in zijn groei. Natuurlijk moet je het onmiddellijk terugsnijden als hij er ziek en beschadigd uitziet of zelfs kale plekken heeft vanwege een gebrek aan licht. Jonge bamboe grassen mogen over het algemeen niet worden gesneden, omdat ze eerst voldoende bladeren moeten trainen om voldoende fotosynthese te doen. Bij het afsnijden kunt je eenvoudigweg extreem uitstekende of zieke nek naar de gewenste hoogte brengen.

nah-3 width =

bamboo opnieje afgezet: het werkt zo snel

In principe is de bamboezorg heel eenvoudig. Als je plant in de pot groeit, moet deze om de twee tot drie jaar worden teruggestoten omdat deze te groot werd. Zoals altijd is de lente of de late zomer een goed moment om te herstellen. Tussen april en juni mag de bamboe niet in een niejee container worden geplant, omdat het op dat moment niejee stengels en wortels vormt en daarom niet in dit proces moet worden gestoord. Als het nu is dat je je bamboe wilt herstellen, plaats de pot dan de nacht in een waterkuip de nacht van tevoren zodat deze kan zwellen. Bind de plant nu de volgende dag aan elkaar en maak hem zorgvuldig los van haar oude pot. Het niejee schip moet aanzienlijk groter zijn omdat de bamboe een van de snelgroeiende planten is. Nadat je opnieje hebt geplant, giet je voldoende met limoenvrij regenwater.

bamboo - Je bamboe -familie

Voor het vermenigvuldigen van je plant kunt je gemakkelijk uitstekende scheuten gebruiken die je kunt gebruiken bij het afsnijden. Je moet echter de rit van de moederplant afsnijden zodat deze al een paar kleine wortels heeft. Daarom is het het beste om de aarde van de moederplant een beetje te verwijderen, zodat de drive beter kan afsnijden met zijn wortels. Vervolgens kunt je de secties in een schip met de juiste aarde plaatsen, de top tien centimeter moeten door compost worden gedekt. De dochterondernemingen moeten net zoveel worden bewaterd als de moederplant.

Is de bamboe giftig? < /span>

U kunt worden gekalmeerd, slechts enkele van het bamboe gras zijn giftig. Vooral de zaden bevatten de giftige ingrediënten. Deze zijn echter oneetbaar van de smaak. Dit is hoe de natuur zichzelf beschermt. Maar in feite zijn alle soorten bamboe die niet -toxisch voor ons voorkomen. Dus je hoeft zich geen zorgen te maken dat je huisdier of een peuter/baby vergiftigd zal worden.

Pet Animal-2 << /P>

tips voor problemen met de bamboe

Gelukkig is

bamboo care heel eenvoudig. Desalniettemin kan het natuurlijk zijn dat je plant bijvoorbeeld gele bladeren krijgt. Dit is een teken van wateroverlast. Als dat het geval zou moeten zijn, moet je de bamboe zonder aarzeling in een niejee container opnieje hebben gebracht, omdat de aanhoudende wateroverlast tot de plant kan leiden.

Tip: Zorg ervoor dat het water altijd goed kan stromen en daarom niet opbojet in de aarde.

vind de rechter plant

Om de perfecte metgezel voor je bamboe samen met de tropische sfeer te vinden, kunt je onze online gebruiken urban jungle bij je huis of op het balkon of ontwerp het terras!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.