Winterharte Balkonpflanzen | Diese 4 Pflanzen leben das ganze Jahr

Hardy balkonplanten | Deze 4 planten leven het hele jaar door

Bloeiende balkonplanten betoveren je vooral in de zomer. Maar voor de meeste planten is het voorbij in de winter en sommigen overleven het koele seizoen niet. Wij hebben de oplossing voor u! Hier zijn enkele winterharde balkonplanten die je het hele jaar door verrassen.

Hardy Balkon Plant 1: Sage

De echte salie (Salvia officinalis) is de favoriete permanente gast in de kruidentuin en kan het hele jaar door een altijd gegroene half -shrub zijn, omdat het een winterharde balkonplant is. Het is echter niet alleen groen, maar heeft ook prachtige, zeer sterke bloeiende, paarse bloemen.

de juiste locatie voor je salie

Net als in zijn thuisland geeft de wijze op je balkon de voorkeur aan een warme en zonnige locatie. Als je hem de volledige zon kunt aanbieden, zou dit natuurlijk optimaal zijn voor het prachtig bloeiende kruidenkruid.

U moet dit overwegen bij het water geven van je zout

De wijze is niet bijzonder veeleisend. Omdat het uit een nogal kaal en droog gebied komt, heeft het najeelijks water nodig. Dus giet het nogal matig en zorg ervoor dat wanneer het water het water op de wortels geeft.

Sage Fertilize: Minder is meer

kunstmest De salie is of helemaal niet zeldzaam. Als je je salie te veel bemest, wordt het "bloem -lazy". Dat betekent dat het najeelijks in haar bloemen zit. Aangezien Sage natuurlijk ook geschikt is voor consumptie, moet je overschakelen naar organische meststoffen.

De juiste zorg in de winter

Verdiening en snijd je salie vanaf eind augustus. Getrokken takken kunnen in het voorjaar op de plant blijven. Bedek het wortelgebied met een kleine bladeren, stro of naalden. Giet je salie een beetje op vorstvrije dagen, hij zal je bedanken.

Aandacht: tropische salie -types verdragen geen vorst. Soorten zoals Salvia elegans of Salvia -sponsors moeten in een lichte kamer zijn in de winter bij temperaturen tussen 5 en 15 ° C

Balconpflants Winterhart

Hardy Balkon Plant 2: lavendel

Onder de optimale omstandigheden is de geurige half-shrub maar al te blij om zijn blaje-violette bloemen te tonen, die niet alleen ons mensen boeit, maar ook veel insecten.

De ideale locatie voor je lavendel

De lavendel houdt niet alleen van de warmte, maar ook het zonlicht. Zodat de prachtige half -shrub zich perfect kan ontwikkelen, heeft het veel zon nodig. Indien mogelijk de hele dag. Omdat zelfs de dikke lunchzon de lavendel niet kan schaden.

De lavendel heeft zoveel water nodig

De lavendel is erg niet veeleisend en heeft daarom najeelijks water nodig. De aarde mag echter niet volledig uitdrogen, noch mag het permanent nat zijn. Zorg ervoor dat overtollig irrigatiewater kan lopen.

Moet je je lavendel bemesten?

Deze winterharde balkonplant heeft najeelijks meststoffen nodig. Het is volledig voldoende als je ze in het voorjaar na de snoei kunstmest geeft. Lavendel voelt veel comfortabeler in een bodem van voedingsstoffen. Als je lavendel te veel meststoffen krijgt, is het sneller en is het gevoeliger voor vorst.

De juiste zorg in de winter

Zodat de wortels van je winterharde balkonplant niet worden beschadigd, heeft de struik een beetje winterbescherming nodig. Bedek de emmer met een klein fleece en plaats deze op een piepschuimplaat. De lavendel is daarom voldoende beschermd tegen de grondkou. Giet hem op vorstvrije dagen.

Balcony Plants Winter Hardy

Hardy balkonplant 3: scheinberere

De Berry Berry staat bekend om zijn mooie en sterke vruchten. Natuurlijk vormt het ook prachtige maar subtiele witte bloemen tussen juli en augustus. Het snijden van bloesems gebruiken nergens, van dit de betoverende vruchten vormt zich in de herfst. Omdat de Berry Berry oorspronkelijk uit Noord -Amerika, Canada en de Himalaya komt, kan het heel goed omgaan met vorst.

de juiste locatie voor de valse bes

De bonenbes ontwikkelt zich het beste op gedeeltelijk gearceerde locaties. Ze overleeft ook schadjerijke plaatsen, maar haar prachtige bessen worden nogal ellendig op deze locatie.

Meer water voor het kleurrijke fruit

Deze winterharde balkonfabriek geeft de voorkeur aan een beetje meer water. Zodra het oppervlak is opgedroogd, moet je het water geven. Het is belangrijk dat je ze niet van bovenaf giet, anders is er niet genoeg water voor de wortels.

Tip: de valse bes tolereert geen kalkachtig water, gebruik regenwater of wat hier verzamelde vijverwater.

Bemest Berry Fertilize: je moet overwegen dat

Omdat de bessenbes veel energie vereist voor de vruchten, is gewone meststof een voordeel. U kunt ze om de 4 weken bemesten, bij voorkeur tussen april en augustus.

De juiste zorg in de winter

In de winter hebben de draaistellen geen kunstmest nodig. Ondanks hun koude tolerantie, moet je hen steunen met vorst. Wikkel graag de pot met fleece en plaats deze op een piepschuim op een huismuur.

Balconpot

Hardy balkonplant 4: hortness

Niet elke hortensia is winterhard. De hortensia's van de boeren en hortensia's worden als bijzonder robuust beschojed.

De optimale locatie voor je Hydrangea

Een gedeeltelijk gearceerde tot schadjerijke plek is absoluut voldoende voor het hortensia. Plaats het beter in de buurt van het huis, ze tolereert geen winden heel goed. Je hortensia mag nooit in directe middagzon zijn, omdat de sterke straling kan leiden tot brandwonden op bladeren en bloem.

Tip: als deze winterharde balkonplant 's nachts op een koelere plek is, duurden de bloemen bijzonder lang.

Hortness Giet: veel water voor een weelderige bloemen pracht

De grote, groene bladeren van de hortensia verdampen veel water, dus het moet voldoende worden watergedraaid. De aarde moet altijd vochtig zijn, maar er moet geen wateroverlast worden gecreëerd. Als je hortensia de bladeren hangt, dompel ze dan een paar minuten in water en laat ze vervolgens goed af.

Hydrangea bemest: het hangt af van de pH -waarde

Als je je al hebt afgevraagd waarom je hortensia niet langer intens gekleurde bloemen heeft, wees dan niet verrast. Vooral met blajee bloemen is het vaak merkbaar dat ze op een bepaald moment roze vlekken. Met de hortensia's hangt de kleur van de bloem sterk af van de pH van de grond. Blajee bloemen worden gevormd bij een pH van 4-4,5, terwijl roze en rode variëteiten de voorkeur geven aan een pH van 5,5.

De juiste zorg in de winter

In de winter verliest de hortensia zijn bladeren, dus maak je geen zorgen met ernstig bladverlies. Voor optimale overwintering, bedek de bovenste aarde van je hortensia met schorsmulch of blad erdoorheen. Voor nog meer beveiliging kunt je je hortensia ook bedekken met een jutezak. Zelfs in de winter moet je het water niet vergeten, anders drogen je hortensia op.

Tip: Gebruik nooit plastic film- of luchtfolie om je winterharde balkonplant te bedekken. Dit is leeg en het vocht wordt hieronder ontdooid. Optimale omstandigheden voor schimmel en andere champignons worden gecreëerd die de plant kunnen beschadigen.

BALCONY Planten Winter Hardy

Als je meer wilt lezen over de overwintering van sommige kamerplanten, bekijk dan ons artikel over het onderwerp van Hibernate planten tot.

Ben je gek zoals wij? Raak vervolgens geïnspireerd in Onze winkel .


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.