4 Balkonpflanzen für den Schatten-Botanicly

4 balkonplanten voor de schadje

zomer nadert en je balkon is nog steeds kaal en somber? U durft geen planten te kopen omdat de zon najeelijks op je balkon schijnt? Geen probleem! Er zijn prachtige balkonplanten voor de schadje en we presenteren het beste hier. Converteer je schadjerijke balkon in een echte oase.

balkonplant 1: ijverige lieschen

Hardwerkende lieschen versier potten, dozen en bedden. Ze hebben kleurrijke en zeer delicate bloemen. Hoe dichter het de wortels van de Lieschen heeft, hoe uitstekend ze bloeien.

Je zou dit moeten overwegen bij het water geven

Je moet altijd de hardwerkende Lieschen matig vochtig houden. Deze schadjerijke balkonplant verdraagt ​​geen wateroverlast, omdat in dit geval de stengels van de plant snel kunnen beginnen te lui.

Tip: Lieschen tolereert meestal niet goed kalkachtig water. Gebruik beter regenwater of wat vijverwater.

Zoveel meststof heeft je schadjerijke balkonplant nodig

Vermest je hardwerkende leugens om de één tot twee weken, maar met een lagere dosis. Vloeibare meststoffen met Guano zijn het meest geschikt. Voor balkonboxen kunt je ook meststoffen op lange termijn gebruiken die onder de grond zijn gemengd. Organische bemesting, bijvoorbeeld met Hornerde, is ook mogelijk. We hebben een artikel geschreven over het onderwerp van kunstmest . Hier leert je hoe je het van eenvoudig dingen kunt halen, onafhankelijk kunstmest produceert.

Kan deze plant winters?

Deze balkonplanten worden meestal een jaar gekweekt. Daarom is het niet de moeite waard om ze te overwinteren. Als je het toch wilt proberen, dan moet je je Lieschen vanaf september naar het appartement brengen. De optimale overwintertemperaturen zijn tussen 15 en 20 ° C. De kamer moet ook helder zijn. Je hoeft ze niet te bemesten in de winter, zelfs water zou het najeelijks moeten krijgen tijdens de koude maanden.

balkony planten

balkonplant 2: fuchsien

De fuchsias komen oorspronkelijk uit de regenwouden van Midden- en Zuid -Amerika. Ze zijn ook gezien in Europese tuinen sinds de 18e eeje.

Je Fuchsie

Fuchsia is dol op het vocht, daarom moeten de wortelbalen nooit uitdrogen. Ze houden ook van een hoge luchtvochtigheid. Dus je houdt ervan om van tijd tot tijd met wat water te sprayen, je zult je bedanken. De fuchsias gedijen bijzonder goed op warme en regenachtige dagen in de zomer. Is het te warm en zonnig, je moet ze minstens twee keer per dag water geven, bij voorkeur in de ochtend en avond.

bemest: het heeft zoveel nodig

De prachtige bloemen van de Fuchsie hebben veel kracht nodig. Om het te ondersteunen, moet je de fabriek minstens om de drie tot vier weken bemesten. Een in de handel verkrijgbare vloeibare meststof is voldoende, maar om het zo milieubewust mogelijk te maken, kunt je ook onze biologische meststofbloemvoer gebruiken.

Zal je Fuchsie volgend jaar weer bloeien?

Bij ons is Fuchsia meestal niet winterhard, dus je moet ze tijdens de koude wintermaanden naar je appartement brengen. Optimale overwintertemperaturen liggen tussen 10 en 14 ° C. Als er een overwintering is in donkere kamers, moet je je Foxie van tevoren terugsnijden. Omdat ze al haar bladeren zal gooien, maar zich niet zorgen maakt, zal ze in het voorjaar weer betrojebaar afdrijven. In de winter hoeft je fuchsie niet langer te worden bevrucht en moet het water ook minder worden.

Wilt je andere planten overwinteren? Vervolgens kijken graag naar ons artikel over het onderwerp van Plant Biocite < /A>, hier vindt je veel nuttige tips.

BALCONE PLACTEN

balkonplant 3: begonia

Begonie Gießen: je moet opmerken dat

Begonia is een zeer dorstige schadjebalkon. Vooral op warme dagen in de zomer kun je heel snel dorst. Dus als ze voldoende gieten, vermijd dan water. Dit is veel schadelijker voor de Begonie dan een korte tijd.

De Begonie komt ook in de winter?

Ja, je kunt je Begonia gemakkelijk in de winter meenemen. Als vuistregel hier: hoe warmer de kamer, hoe helderder het zou moeten zijn. Als de plant te weinig licht heeft in de winter, vallen de bladeren eraf. Om haar iets te helpen, kun je gemakkelijk een plantlamp kopen. Begonie heeft ook heel weinig water nodig in de winter en absoluut geen kunstmest. Bij de lage temperaturen is het een pauze en heeft daarom een ​​lagere behoefte aan water en voedingsstoffen.

balkonplant 4: primroses

Primroses zijn ongelooflijk mooie bloeiende planten. Je kunt je in de lente verrukken en sommige soorten bloeien in de late zomer. Aangezien veel primitieve soorten de voorkeur geven aan de halfschadje, bijvoorbeeld orchidee -primles en carnaval hagelslag, zijn ze perfect in de schadje als een balkonplant.

Je zou dit moeten overwegen bij het gieten van je primroses

De meeste primes houden niet van volledig droge grond. Je houdt er een beetje natter van, dus de vloer mag nooit helemaal uitdrogen. Het is belangrijk om zo vaak mogelijk te gieten, omdat hoe lichter de planten zijn, hoe meer water ze nodig hebben. Wateroverlast moet hier echter worden vermeden.

Hoeveel meststof doet je primrose?

Primroses zijn blij met een lading bloemenmeststoffen in het voorjaar. Verdere bemesting over het jaar is meestal niet nodig. Als je nog steeds het gevoel hebt dat je ze een beetje moet ondersteunen, dan kun je de primroses natuurlijk voorzien van een kleine meststof. Om geld te besparen en het milieu te beschermen, kunt je eenvoudig zelf kunstmest maken. U kunt erachter komen hoe je dit kunt doen in ons artikel over het onderwerp van meststoffen.

hibernate - Werkt dat?

Primroses zijn voldoende winterhard. Je kunt ze zelfs in de winter in het bed planten, maar alleen als ze in het veld werden uitgetrokken. De planten die je aan het begin van het jaar in de ijzerhandel of discounter krijgt, werden meestal in de kas gewekt. Deze zijn niet gehard en verdragen geen minus graden. In de winter moet je de primroses water geven en absoluut niet bemesten. Als je robuuste primroses hebt, kun je ze gemakkelijk inpakken met een klein fleece en ze overleven de winter zonder problemen.

balcony planten schadje

Het hebben van een balkon in de schadje is niet zo erg als je denkt. Er zijn altijd planten die graag van de zon groeien. Er zijn ook hangende balkonplanten wie de voorkeur De schadje, zoals de klimop.

Bent je nog steeds op zoek naar planten voor je appartement? In vindt je prachtige kamerplanten. Voel je vrij om te kijken en inspiratie te krijgen.


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.