Pflegeleichte Balkonpflanzen | Pflanzen die fast von selbst überleben

Makkelijk te verzorgen balkonplanten Planten die bijna vanzelf overleven

Na een koude en donkere winter volgen de mooie seizoenen als je je balkon weer klaarmaakt. Je krijgt de mooiste en meest stralende planten, maar na een tijdje realiseer je je dat ze ongelooflijk veel water nodig hebben en dat de voedingsstoffen in de grond niet genoeg lijken te zijn. Kunt u niet al het bemesten en water geven en bent u nu op verlies? Hier hebben we een aantal planten voor je die nauwelijks aandacht nodig hebben. Met deze gemakkelijk te onderhouden balkonplanten kan werkelijk elke plant overleven.

Balkonplant 1: goudsbloemen

De goudsbloemen zijn ongelooflijk robuust en gemakkelijk te verzorgen. Met zijn heldere kleuren heeft het een sterke visuele impact. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Of het nu blauw, geelrood of harmonieus oranje is. Er is iets voor iedereen. Naast de bijzondere geur kan de goudsbloem ook gebruikt worden voor biologische ongediertebestrijding. Het is effectief tegen nematoden, mieren en witte vlieg. Dus als je ze tussen andere planten zaait, houden ze de grond gezond.

Deze balkonplant is zo gemakkelijk te verzorgen

Als je je goudsbloemen in de volle zon plant, zorg dan voor voldoende water. Ze verdragen geen droge grond. Als je de droge bloemen regelmatig afknijpt, bloeit hij des te meer. Bemest ze elke twee weken met vloeibare bloeiende plantenmest.

marigold-3502842_1920-2

Balkonplant 2: viooltjes

Het bekende viooltje is ook een van de weinig veeleisende en zeer robuuste bloeiende planten. Ze bloeien onvermoeibaar tot in de late zomer.

Hoe zorg je voor het viooltje

Deze makkelijk te verzorgen balkonplant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het waterverbruik is zeer laag, waardoor de viooltjes zowel droge als natte periodes goed kunnen overleven. Houd ze gelijkmatig vochtig, maar pas op dat ze niet drassig worden. Als het om bemesting gaat, is voor hen heel weinig genoeg. Ze worden als zwakke eters beschouwd en hebben slechts matige bemesting nodig. Als je iets bijzonder lang van de bloem wilt hebben, snij dan af en toe droogbloemen weg. Zo stimuleer je de bloemgroei.

pansy-2423189_1920-2

Balkonplant 3: olijfboom

Olijfbomen zijn erg populair omdat het groenblijvende bomen zijn. Ze groeien heel langzaam en kunnen daardoor jarenlang op je balkon blijven staan. Deze gemakkelijk te onderhouden balkonplanten groeien in het wild op droge, rotsachtige plekken, waardoor ze nauwelijks water nodig hebben.

De verzorging van de olijfboom is zo eenvoudig

Olijfbomen houden van de zon. Ze zijn zeer bescheiden en hebben zelfs bij sterke hitte en zon nauwelijks water nodig. In vergelijking met andere balkonplanten hoef je ze maar matig en niet te veel water te geven. Het is het beste om hem tot de zomer één keer per maand voedingsstoffen te geven met organische mest. Sterke wind kan stengelbreuk veroorzaken bij jonge bomen. Dus geef je olijfboom wat steun.

dmitry-bayer-396726-unsplash-2

Balkonplant 4: vetplanten

Vetplanten worden steeds populairder vanwege hun fantastische uiterlijk. Ze kunnen ongelooflijk veel water opslaan in hun dikke, vlezige bladeren. Door dit vermogen hoef je ze bijna nooit water te geven.

Hier moet je op letten bij deze makkelijk te verzorgen balkonplanten

Het enige dat vetplanten nodig hebben, is volle zon. Ze komen uit warme streken en zijn zeer goed aangepast aan hitte en zon. Drainage is het belangrijkste bij het verzorgen van uw vetplanten. Als het gietwater niet voldoende kan weglopen, gaan de wortels van uw vetplant rotten en sterft deze af.Geef je vetplanten dus pas water als de grond twee tot drie centimeter diep is opgedroogd. Tussen mei en september moet je je vetplanten elke vier tot zes weken bemesten met vloeibare cactusmest.

Zodra de temperaturen in de herfst dalen, moeten je vetplanten naar binnen. Ze geven de voorkeur aan een helder, vorstvrij winterverblijf. Tussen oktober en februari hebben ze geen voeding nodig. In de winter moet je slokjes water drinken, maar minder dan in de zomer.

Je kunt in onze winkel ook prachtige vetplanten kopen, of het nu de populaire wolfsmelkcactus is of de bekende Aloë Vera. Als je meer wilt weten over vetplanten, bekijk dan ons artikel over Echeveria Elegans.

milada-vigerova-44071-unsplash-2

Balkonplant 5: palmbomen

De palmbomen zijn erg populair vanwege hun robuustheid en veerkracht. Ze houden van lichte balkons en in combinatie met een paar hangplanten toveren ze je balkon om tot een echte stadsjungle.

Daarom zijn deze balkonplanten zo gemakkelijk te verzorgen

Palmbomen hebben veel licht nodig en mogen daarom niet op een schaduwrijk balkon worden geplaatst. Wateroverlast is vergif voor elk type palmboom. De grote hoeveelheid water belemmert de beluchting van de wortels en in het ergste geval treedt er rot op. Overtollig water moet direct na het water geven worden weggegooid. Als de grond nog vochtig is, heeft de plant geen water nodig. Palmbomen hebben geen speciale mest nodig. Een normale vloeibare meststof volgens de gebruiksaanwijzing is in ieder geval voldoende. Palmbomen worden niet teruggesnoeid, als je bruine bladeren hebt ontdekt, knip ze dan gewoon af.

Er zijn nu winterharde palmbomen, maar de meeste nog niet. Haal dus in de herfst je handpalm terug in je appartement. De optimale wintertemperaturen liggen rond de 14-16°C. In deze tijd van het jaar moet de bemesting volledig worden gestopt.

We hebben ook een van de meest populaire soorten palmbomen in onze winkel. Kom gerust eens langs en laat u betoveren door de gouden fruitpalm. Als je meer wilt weten over de gouden fruitpalm, bekijk dan ons artikel over het onderwerp gouden fruitpalmverzorging .

ismael-reis-216552-unsplash-2

Balkonplant 6: heide

Heather, ook wel Erika genoemd, kan elk klimaat aan. Het is winterhard en ziet er ondanks deze tijd van het jaar zelfs mooi uit. Het is vooral populair vanwege zijn kleurrijke bloemen en de meest bizarre kleurenspelletjes bestaan ​​al.

Zo zorg je met weinig moeite voor de heide

De heide kan in de volle zon staan, maar verdraagt ​​ook gedeeltelijk beschaduwde plaatsen. Deze makkelijk te verzorgen balkonplant houdt van zure grond die goed vochtig is. Voordat u uw heide plant, moet u de grond mengen met wat zand. Houd de grond altijd goed vochtig, ook in de winter mag deze niet uitdrogen. Tijdens de groei kunt u minerale of organische meststoffen gebruiken, zoals hoornkrullen. In de winter moet u echter kunstmest vermijden.

heide-3675425_1920-2

Als u geïnteresseerd bent in dit artikel, bekijk dan het artikel over het onderwerp Balkonplanten zonnige oriëntatie. Hier kom je alles te weten over mooie zomerbloeiers die van de zon houden.

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.