5 Schritte zu Deinem eigenen Avocadobaum-Botanicly

5 stappen naar je eigen avocado -boom

De avocado smaakt niet alleen erg goed, het is ook erg gezond en Leifert is waardevolle vitamines. Heb je altijd al je eigen avocadop Lance willen fokken? Met onze 5 stappen kunt je het gemakkelijk doen. Je hebt najeelijks gespecialiseerde kennis of een groene duim nodig. U moet echter een paar dingen overwegen voor de avocadokers.

Stap 1: Welke avocadokern is geschikt?

De avocado heeft een medium groene tot bijna zwarte schaal en een groenachtig geel vlees. De door de golfbal op maat gemaakte kern bevindt zich binnen. De avocadopper Lance wordt verhoogd over deze kern. Verschillende rijpende fasen van de avocado worden aangeboden in winkels.

Nu stelt je uzelf zeker de vraag: welke vruchten zijn geschikt om te planten? Dit is eigenlijk heel gemakkelijk te bepalen. Laten we eens kijken naar de natuur. In Mexico rijpen de vruchten niet op de boom, maar vallen in de vaste toestand. Dus onjuiste vruchten kunnen ook worden gekocht.

Heb je een vaste avocado gekocht en wil je de avocadoker sneller planten? U kunt het rijpingsproces eenvoudig versnellen door de avocado in de krant te wikkelen of samen met appels te worden opgeslagen.

tip: Zodra de kom van je avocado glans verliest en een beetje met je vinger maakt, is je avocado rijp en klaar om te vermenigvuldigen.  avocadokers

Stap 2: avocadokers

De beste methode van je avocadokers -ziektekiemen is de tandstick -methode. Zodat de puntige kern niet valt, worden drie tandenstokers zorgvuldig in de kern ingebracht (ongeveer een halve hoogte). De tandenstokers zijn alleen nodig voor de stabilisatie van de kern en mogen niet te diep worden gegraveerd, anders schenden ze het vlees van de kern.

werd te diep neergestoken, dan kunnen bacteriën en bacteriën doordringen. De punt van de kern behoort tot de kieming. De kern wordt nu op de bovenkant van het glas geplaatst met behulp van de tandenstokers. Je vult het glas met zoveel water dat de kern ongeveer een derde in de vloeistof drijft.

Locatieomstandigheden bij kieming

Bij kieming vereist de avocado zeer hoge temperaturen en voldoende vocht. Plaats je kern op een heldere plaats zonder direct zonlicht, bij voorkeur op de vensterbank. De temperatuur moet altijd constant zijn rond 25 ° C. Na ongeveer 4-8 weken opent de avocadoker in het midden zodat de eerste rit uit de binnenkant kan groeien. Hoe goedkoper de voorwaarden voor kieming, hoe sneller je avocadoker ontkiemt. Als je avocadoker begint te ontkiemen, moet je het glas wikkelen met aluminiumfolie of stof, omdat de wortels erg gevoelig zijn voor licht. avocadokern plant

Stap 3: avocadokers in de aarde

Zodra de eerste bladeren van je avocadoker zich hebben gevormd, moet je je avocadokers planten. Het beste substraat voor je avocadokers is het zaaien. Zorg ervoor dat je zaailing voldoende wortels heeft gevormd. Plant nu gewoon de kern met de tip tot de helft tot de helft in de aarde. De kern moet nog steeds worden bekeken en uit de aarde steken.

Stap 4: avocadopflance

Nadat je avocadoker is ontkiemd en je het in de aarde hebt geplant, is het ongeveer de juiste zorg.

de juiste locatie voor je avocadopper

Jonge planten hebben veel licht nodig, maar mogen niet in de dikke middagzon zijn. Als je plant al groter is, is het welkom om in de directe zon te blijven hangen. De avocado -boom is niet winterhard en vereist veel warmte.

Je zou dit moeten overwegen bij het water geven

Giet je jonge plant in, dat wil zeggen, het moet volledig nat worden gedaan. Zorg ervoor dat het water kan lopen en het overtollige water wordt verwijderd. Giet alleen weer wanneer de bovenste laag aarde is opgedroogd. Hoe ouder je avocadop lans, hoe meer het korte droge periodes tart. Als je te veel giet, worden bruine bladeren gemaakt en rotte wortelballen.

Je avocadopper -lans wordt bevrucht

Jonge planten met een leeftijd van vier tot zes maanden hebben geen kunstmest nodig. Tot de ontwikkeling van zijn eigen wortels haalt de zaailing zijn voedingsstoffen uit de kern. De voedingsstoffen zijn voldoende voor de eerste maanden van de jonge plant. Daarna wordt de avocadop lans langzaam gebruikt om kunstmest te maken. Het is het beste om vloeibare meststoffen te gebruiken die je via het irrigatiewater hebt toegediend. Begin met lage concentraties en verhoog de dosering langzaam, behalve voor de opgegeven meststof. De bemesting om de vier tot zes weken is voldoende. In de winter hoeft je je avocadoplans niet te bemesten.

Kun je avocado's oogsten?

In de regel, niet

, omdat je avocadoplans moet worden bestoven om fruit te kunnen dragen. Hiervoor heb je twee verschillende soorten boom nodig. Je zelfgetekende avocadopper lance wordt alleen gebruikt voor decoratief. avocadokern

Je moet hier rekening mee houden bij het herstellen van

Je avocadopper -lans moet elk jaar in niejee aarde worden verpest. Als er najeelijks een aarde is en de pot uit de wortel wordt gevuld, dan is het tijd voor een grotere container. De optimale tijd voor herpotten is de lente. De overblijfselen van de kern zijn niet langer nodig. U kunt ze zonder zorgen verwijderen. Bedek je plant een beetje dieper met grond, zodat zich niejee wortels vormen. Nadat je het opnieje kunt verplaatsen, spuit je de aarde en bladeren met een beetje water.

Stap 5: ongedierte en bruine bladeren >

Avocadop Lance is zeer resistent en najeelijks vatbaar voor ziekten. Als je plant bruine bladeren krijgt, kan dit te wijten zijn aan de verkeerde zorg. Omdat de avocado een tropische plant is, heeft hij een hoge luchtvochtigheid nodig. Vooral in de winter kunnen bruine bladeren het gevolg zijn van de droge verwarmingslucht. Om dit te voorkomen, spuit ze om de twee tot drie dagen met laje limoenvrij water.

Helaas worden de avocadop lans met ongedierte niet gespaard. De spinnenmijt kan ook je avocado beïnvloeden en een bepaalde schade veroorzaken. U kunt erachter komen hoe je dit het beste in het artikel verwijdert over het onderwerp van dat helpt tegen de 5 meest voorkomende plagen. avocadokern

Het planten van je avocadokern is niet moeilijk, het kost maar enige tijd en geduld. Met onze stapsgewijze instructies kunt je dit zonder problemen doen. Als de avocadokers te moeilijk voor je zijn, hebben we andere prachtige kamerplanten voor je. Kijk eens in over onze winkel .


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.