icon
Gratis verzending vanaf 40€
Klimaatpositieve planten
Amaryllis | Alle wichtigen Infos für eine korrekte Pflege

Amaryllis | Alle belangrijke informatie voor de juiste zorg

De Amaryllis laat je sombere appartement, dat mogelijk is beïnvloed door de grijze winterdagen, verlicht in een kleurrijke sfeer. Het is dus een uitstekende oogstad, vooral voor de wintermaanden, waar het zijn prachtige bloemen toont. We zullen je laten zien hoe een echte Amarylli -zorg er bij jou thuis uitziet. U wilt tenslotte scoren met deze speciale huishoudplant met je bezoekers. U kunt alle belangrijke informatie in dit artikel vinden.

Het verhaal van de Amaryllis

De Amaryllis, die tot de uienbloemen behoort, wordt ook Knight Star genoemd. Zoals eerder aangenomen, maakt de plant geen deel uit van het geslacht van amaryllis . Onder botanica is het een van het geslacht van de heup astrum , die ongeveer 70 natuurlijke soorten en ongeveer 600 andere fokvormen bevat. De Amaryllis -planten in verschillende kleurenvarianten komen oorspronkelijk uit subtropisch Zuid -Amerika. Het speciale ding over de plant: vanwege de grote ui als overlevingsorgaan kan het heel goed omgaan met koele temperaturen en met regenachtige periodes of droge fasen.

De meest diverse Amaryllis -soort

De bloemen van de Amaryllis die van oktober tot april bloeien, verschijnen in een breed scala aan kleuren en vormen. Hier presenteren we vijf populaire variëteiten die worden gebruikt als kamerplanten.

  • Voorbeeld 1: Amarylli's "Ferrari"- verschijnt op een winter vensterbank met zijn rode gigantische bloesem.
  • Voorbeeld 2: Amarylli's "Amadeus"- Je bloem is sneejewit met roze bloemtips.
  • Voorbeeld 3: Amarylli's "Jewel"- De witte bloem straalt een geurige sfeer uit.
  • Voorbeeld 4: Amarylli's "exotische nimf"- crèmekleurige bloesem met een perzikkleurig patroon.
  • Voorbeeld 5: Amarylli's "Pretty Nymph"- witte roze bloesem die krult aan de randen van de bloem.

AMAllis Care

amaryllis care: het is zo eenvoudig
< < Span class = "ez-toc sectie-end">

Zodat je ook een plant kunt oproepen met een prachtige bloem thuis, zullen we je de belangrijkste dingen laten zien die je in Amarylli's zorg moet overwegen.

De juiste Amarylli -locatie

Een speciaal kenmerk van de subtropische uienbloem Amaryllis: het is een van de winterbloeiers. Om deze reden heeft het voldoende licht nodig van oktober tot april. Het is het beste om je Amaryllis op een zeer heldere plaats te plaatsen waar de kamertemperatuur tussen 15 en 20 graden Celsius is. In de zomermaanden vanaf mei moet je je plant overschakelen naar een vrij gedeeltelijk gearceerde locatie buitenshuis (bijv. Balkon of terras). De rustfase van de Amaryllis begint vanaf september: plaats de bloempot samen met de plant op een droge en donkere locatie (bijvoorbeeld een kelderkamer). U kunt alleen merken bij het kiezen van de locatie dat de Amaryllis niet noodzakelijk een van de zeer gemakkelijke huisplanten is. Zodat je alles goed doet met de zorg van Amarylli, nemen wij je hier bij de hand.

Amaryllis Earth: het substraat moet correct zijn

Het losse substraat voor de amaryllis moet altijd permeabel zijn voor water. Een bijzonder voedingsstofrijke en enigszins zure container Aarde is zeer geschikt voor je plant. In het ideale geval kunt je een eetlepel hoornschilden toevoegen aan het substraat of een handvol perlite of lavagranulate.

Tip: Zorg ervoor dat er een goede waterwinning in de pot zit, zodat er geen wateroverlast is. Dit betekent dat de Amaryllis hun kleurrijke bloemen niet ontwikkelt.

Earth -Min-noval -08-2021-11-34-04-AM

amaryllis pour: overtollig water adé!

Als je een zeer frisse Amaryllis -ui hebt geplant, schonk deze slechts tien tot twaalf dagen later matig. Zelfs met een oudere Amaryllis -fabriek die al bloemen draagt, moet je wateroverlast vermijden. Omdat te veel water leidt tot de wortelrot, waardoor de plant op zijn beurt kan sterven.

tip: In de groei/bloeifase moet je het water nooit indien mogelijk op de bovenkant van de plant gieten, maar altijd in een plot of subtiel. Als de aarde voldoende water heeft geabsorbeerd zodat deze vochtig is, kunt je het overtollige water afvoeren.

Amarylli's Care

Amaryllis bemest: zorg voor voldoende voedingsstoffen

Met de zorg van Amarylli is het belangrijk dat je je plant voedingsstoffen levert, vooral in de groeifase. Dit garandeert de unieke kleurrijke bloem. Desondanks moet je de plant eenmaal per week eenmaal per week van organische meststof bevoorraden, zelfs na de bloeiperiode, zodat je voldoende voedingsstoffen kunt verzamelen en bojeen voor de volgende groeifase. In de rustfase vanaf ongeveer september kunt je de bemesting instellen.

Cut

Amaryllis: de snoeien voor droge bloemen

Aan het einde van de winter en dus ook aan het einde van de hoogtijdagen van de Amaryllis, moeten de droge bloemen zorgvuldig worden afgesneden. Een schone en scherpe schaar is het meest geschikt om de verdorde bloemen op de bloemstijl te verwijderen. Je mag alleen de hoofdsteek afsnijden wanneer deze wordt vergeeld. Zorg ervoor dat je ten minste vijf centimeter van de stengel achterlaat.
Opmerking: De groene sappige bladeren van de Amaryllis verwijder alsjeblieft niet. Het vitale proces van fotosynthese vindt plaats in.

Heropening: dus je plant kan niejee sterkte tekenen

Een goede voorwaarde voor een prachtige bloem, de Repoted >. Je moet dit altijd doen in de weken van eind oktober tot begin november, d.w.z. vlak voor de bloeiperiode. Snijd hiervoor de gedroogde plantonderdelen direct boven de aarde. Zorg ervoor dat je de gevoelige bloembol niet overtreedt. Dan kun je de knol in een niejee pan met verse aarde planten. De ui moet altijd uit de aarde kijken tot ongeveer de helft. Plaats de vers gepotte Amaryllis -ui op een lichte en warme locatie zodat je je bloei kunt vormen.

Amaryllis verhoging: vorm je eigen kleine Amaryllis -familie

Als je je Amaryllis in de zomermaanden voldoende water, zonlicht en voedingsstoffen hebt gegeven, kan het zijn dat deze kleine dochter uien hebben getraind. U kunt dit uitstekend gebruiken voor de toename van je fabriek. Na de rustfase kunt je de dochter uien voorzichtig uit de uien van de moeder verwijderen en in je eigen bloemenpot planten. Dezelfde Amarylli -zorg is hier van toepassing als bij de moederplant.

Is de amaryllis giftig?

De Amaryllis overtuigt met zijn unieke en grote bloem. Het is daarom minder bevredigend dat alle delen van de Amaryllis voor katten, honden en kinderen giftig zijn. Vooral in de ui zijn stoffen die niet -edbaar zijn. Het resultaat kan leiden tot ernstige symptomen bij het consumeren. Deze drukken zich uit in misselijkheid en braken, duizeligheid en snelle hartslag of zeer sterk zweet. Zorg er om deze reden voor dat je huisplant buiten bereik is van kinderen en huisdieren.

 Amarylli's zorg

tips voor problemen met de amaryllis

In ongunstige locatieomstandigheden kunnen de bladeren van de Amaryllis onnatuurlijk worden. Het duidt op je door te lijden aan gebrek aan licht. Dan kan het ook zijn dat je bloem niet in de wintermaanden verschijnt.

Tip: De plant plaatst de plant absoluut op een lichte locatie en snijd de groene bladeren niet af, zelfs als ze te lang verschijnen. Giet altijd de Amaryllis mooi van onder.

een natuurlijk plantenkoninkrijk thuis >

Nu moet je veel weten over de zorg van Amarylli en er is niets meer over voor een prachtige bloei. Als je je appartement wilt versieren met nog meer bloeiende of groenblijvende kamerplanten, laat je dan op van onze pagina inspireren.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.