Aloe Vera umtopfen: 5 einfache Schritte-Botanicly

Aloë vera verpotten: 5 eenvoudige stappen

Een korte geschiedenis van de aloë vera plant

De echte aloë (aloë vera) is ook bekend als medicinale plant en komt uit de droge gebieden in het zuidoosten van het Arabisch Schiereiland. Daardoor is hij bijzonder zuinig op water, voeding en verzorging. In Europa wordt de plant als kuipplant gehouden op balkon, terras of op de vensterbank in huis.

Ook beginners zonder groene vingers is deze plant uitstekend geschikt. Plant haar in een pot met zeer gedraineerde grond en ze zal bijna op zichzelf gedijen. Ondanks hun bescheiden claims, is verpotten in de loop van de tijd noodzakelijk.

Maar wanneer is precies het juiste moment en hoe vaak moet de plant eigenlijk verpot worden? Dit is precies wat we je in meer detail willen uitleggen in ons artikel met onze stapsgewijze instructies.

Wanneer moet je je aloë vera verpotten?

In principe kan de Aloë Vera op elk moment worden verpot, behalve wanneer deze in bloei staat. De beste tijd om dit te doen is echter na de winter. Als je ze tussen mei en juni verpot.

Door het zonlicht en de frisse grond met zijn voedingsstoffen kan de aloë vera weer prachtig groeien. Verpotten is dus de beste voorwaarde voor een gezonde en krachtige plantengroei.

Natuurlijk kunt u uw plant ook in de herfst of winter verpotten, bijvoorbeeld als u merkt dat de aarden pot is gebarsten of de potgrond is uitgeput. Wacht dan niet tot het voorjaar, maar neem direct het heft in eigen handen!

Die Aloe Vera umtopfen

Aloë Vera: wanneer verpotten?

Omdat aloë vera een van de vrij snelgroeiende planten is, is regelmatig verpotten essentieel. Als je de plant om de twee tot drie jaar overplant naar een nieuwe pot, zou dat meestal voldoende moeten zijn.

Als je merkt dat hij eerder verpot wil worden, aarzel dan niet en plant hem in een nieuwe pot. Als je het onderwerp "aloë vera verpotten" of "verpotten" over het algemeen spannend vindt, lees dan ons artikel "Kamerplanten correct verpotten".

5 stappen om de aloë vera te verpotten

Als het tijd is om je aloë vera te verpotten, zorg dan dat je een geschikte pot en potgrond klaar hebt staan. Om ervoor te zorgen dat het verpotten thuis moeiteloos gaat, hebben we een paar tips waarmee u rekening moet houden.

Stap 1:

Voordat u uw plant verpot, moet u deze een paar dagen laten drogen, dus een tijdje geen water geven. Hierdoor kunnen de oude aarde en kluit uitdrogen, waardoor ze makkelijker los te maken zijn van de bodem van de pot. Pak de plant voorzichtig bij de basis vast zonder de drukgevoelige bladeren te pletten of af te breken.

Stap 2:

Til nu voorzichtig de aloë vera uit de oude pot. Maar wees voorzichtig: de aloë vera heeft kleine, lichte spikes. Als je bij het verpotten tuinhandschoenen aantrekt, zullen de kleine, lichte spikes je geen kwaad doen.

Stap 3:

Doe je aloë vera in een grotere container, die je eerder hebt gevuld met een beetje zand en grind.

Stap 4:

Nu kun je de container vullen met verse nieuwe aarde. Zorg ervoor dat de kluit volledig bedekt is. De holtes worden gevuld en de ondergrond wordt stevig aangedrukt.

Eindelijk wordt de verpotte aloë vera erop gegoten. Zorg ervoor dat je de grond op dit punt water geeft, niet de hele plant. Zorg ervoor dat er bij het water geven geen water tussen de bladeren of in de rozet komt, anders loop je het risico dat het hart van de plant gaat rotten.

Stap 5:

Na het verpotten moet je ze een paar dagen niet in de zon zetten.Bemesten is ook niet nodig

Tip: Als de lange bladeren van je aloë vera in één richting buigen, kun je ze ondersteunen met een houten stok die je lichtjes in de grond steekt.

Die Aloe Vera umtopfen

Als je nog meer geïnteresseerd bent in het onderwerp aloë vera, hebben we nog meer praktische tips en trucs voor de verzorging van je aloë vera plant voor je klaar in ons artikel "Verzorging van aloë vera gemakkelijk gemaakt"!

Bent u op zoek naar een nieuwe aloë vera plant? Neem dan een kijkje in onze winkel.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.