Aloe Vera Pflege ganz einfach: Standort, Gießen, Vermehren

Aloë vera zorg heel eenvoudig: locatie, water geven, vermenigvuldigen

De geschiedenis van de medicinale plant aloë vera

Het oorspronkelijke huis van de medicinale fabriek aloë vera ligt op het Arabische schiereiland. In de tussentijd bevindt het zich echter op alle continenten en wordt het daar gekweekt als een sier- en medicinale plant.

Het woord aloë komt van het Arabisch en betekent "bitter". Vera daarentegen komt uit het Latijn en betekent "waar". In de Duits -brekende wereld wordt de aloë vera ook af en toe echte aloë of woestijnlelie genoemd. De botanisch correcte term is echter aloë vera Linné , omdat de Zweedse botanicus Carl von Linné wordt beschojed als de ontdekker van deze plant.

Kenmerken van de aloë vera

Met zijn dikke, vlezige en puntige bladeren wordt de aloë vera beschojed als een medicinale plant, omdat de gel van aloë vera genezende effecten heeft bij een breed scala aan ziekten. Net als cactuswater kan het in zijn bladeren besparen en het lang leven. De bladeren kunnen ongeveer 50 centimeter lang zijn en zelfs een breedte van ca. Hun kleur kan variëren van donkergroen tot grijs groen en roodachtige tinten hebben.

De special van de bladeren, ze hebben drie verschillende lagen:

De bovenste laag is grijs -green en wordt wax -bevattende bladschors genoemd. Het beschermt de plant tegen verdamping en warmte.

Tussen bladschors en het merkteken is een enigszins giftige, gele en bittere beperking van vezellaag die niet te eten is. Het moet altijd worden verwijderd bij het eten van aloë vera omdat het kan leiden tot diarree en maagpijn.

De llad is het watergeheugen en kan op verschillende manieren worden bereid. Aan de buitenkant van de dikke bladeren zijn er kleine stekels, terwijl de bovenkant van het blad glad is.

de medicinale plant ALOOE Vera

De verschillende soorten aloë vera

Het geslacht van de aloë heeft ongeveer 250 soorten gegeven en veel genezende effecten worden toegekend. Afhankelijk van het type verschillen ze ook aanzienlijk in hun externe uiterlijk. De meest voorkomende soorten worden hier vermeld:

  • aloë Arborescens
  • aloë Aristata
  • aloë vera (aloë barbardensis)
  • aloë brevifolia
  • aloë ferox
  • aloë variegata

Hoe onderhoud je een Aloë Vera -fabriek correct?

Zoals bij alle (kamer) planten, hangt Aloë Vera Care ook af van het feit dat het optimaal is. Alleen dan kan ze zich volledig ontwikkelen en een gezonde groei hebben. We willen je nu laten zien wat je moet overwegen bij de Aloë Vera Care.

Locatie van Aloë Vera

Vanwege zijn oorsprong houdt de Aloë Vera van zeer warme locaties met veel zonlicht. Zoals huisplant je moet ze indien mogelijk op een licht en zonnig zuidraam plaatsen. Als je een van de gelukkigen bent en een wintertuin hebt, is het het beste om een ​​geschikte plek voor jou te zoeken.

Aandacht: De aloë vera mag niet worden blootgesteld aan sterk zonlicht. Dit kan ervoor zorgen dat hun bladeren bruin worden en uitdrogen.

Tip: In de wintermaanden moet je ervoor zorgen dat de temperatuur op de locatie niet onder 15 ° C daalt. In de natuur kan de aloë vera niet goed en in het slechtste geval koele temperaturen aan.

BREED-LEAF ALOO VERA Plant

Aloë Vera Boden

Het juiste substraat is ook erg belangrijk voor je aloë vera -zorg. Het is een van de vetplanten, de waterbesparende planten, en geeft de voorkeur aan minerale, voedingsstoffen -rijke maar laag -humus bodem. Als je een beetje zand aan het mengsel toevoegt, dan is het ideaal voor de plant, omdat het overtollige water goed kan lopen en er geen wateroverlast wordt gecreëerd.

Tip: Zorg er altijd voor dat de vloer niet te vochtig is. Dit kan snel leiden tot schade aan putrefaction.

aloë vera

Het beste om te doen is je aloë vera 's ochtends of' s avonds, optioneel met kalksteenwater gieten. Twee keer per week is voldoende. Nog minder in de winter, omdat het hier niet zoveel water verdampt.

is belangrijk dat je de plant altijd van onderaf giet, d.w.z. dat alleen water naar de aarde moet komen en niet op de bladeren van de aloë vera.

Als wateroverlast in de bodempot moet worden verzameld, giet dit dan. Verdere tips over het gieten op aloë vera-planten zijn te vinden in ons artikel " zo vaak als je je aloë vera moet schenken " . . . . . . /P>

aloë vera bemest

Bij je zorg is de aloë vera vrij niet veeleisend. Daarom hoeft je ze alleen om de twee tot vier weken tijdens de groeiperiode te bemesten. Het is het beste om hier een cactische meststof te gebruiken. De bemesting is niet vereist in de wintermaanden.

Aloë Vera Cut

Door te snijden kunt je de vorm gebruiken en de groei van de plant invloed. Als zijscheuten zich op de moederplant ontwikkelen, kunt je ze geweldig gebruiken voor de vermenigvuldiging. Simpelweg voorzichtig afgesneden met een scherp mes en het heropenen.

Als je regelmatig de buitenbladeren van de Aloë Vera afsnijdt, helpt je u te verjongen. Dus sterf deze bladeren, dan kun je ze verwijderen en mogelijk zelfs de gel op ingesloten gel gebruiken.

 The Healing Aloë Vera Plant

aloë vera verhoging

U kunt ook aloë vera in een paar stappen vermenigvuldigen. Met twee verschillende methoden. Zodra het blad teckling en de zijspruiten, kunt je gemakkelijk je eigen aloë vera -familie van huis starten.

In beide varianten moet je zorgvuldig snijden, de hele uitloper of gewoon een blad van de moederplant met een scherp mes en de interface laten drogen voordat je het in een geschikte pot plant. U kunt precieze instructies vinden in ons artikel " aloë vera "

Is de aloë vera giftig?

In principe is de aloë vera een medicinale plant, d.w.z. het heeft absoluut helende actieve ingrediënten. Maar helaas zijn niet alle plantencomponenten geschikt voor gebruik.

De bittere vezellaag tussen bladschors en het merkteken bevat een oneetbare (giftige) stof die tot darm- en maagklachten kan komen wanneer ze worden geconsumeerd. Voor mensen/kinderen maar ook bij honden, katten en vogels.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.