Die 9 besten Pflanzen fürs Schlafzimmer-Botanicly

De 9 beste planten voor de slaapkamer

Top 3 luchtzuiverende planten voor je slaapkamer

Slechte lucht in de slaapkamer? Slapeloosheid? Helpt zelfs het supermatras dat je onlangs hebt gekocht hier niet bij? Als de luchtkwaliteit in je slaapkamer slecht is, zal zelfs het beste bed je niet helpen om weer een goede nachtrust te krijgen.

Planten produceren zuurstof. Let daarom goed op welke planten je in je slaapkamer zet, ze helpen je namelijk bij het proces van fotosynthese om een ​​goede balans te krijgen tussen zuurstof- en CO₂-concentratie in de lucht.

Als u de juiste planten voor de slaapkamer aanschaft, kunt u een gezonde slaap bevorderen met een uitgebalanceerde luchtvochtigheid, filtering van verontreinigende stoffen zoals formaldehyde en afgifte van zuurstof! Hier laten we je zien welke kamerplanten het meest geschikt zijn.

Jasmijn

Deze betoverende schoonheid heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest. Door zijn luchtzuiverende werking komt deze plant zeker ten goede aan je gezondheid. Het heeft een verminderende werking op verontrustende gedachten en bevordert zo je slaapkwaliteit. Door de verbeterde lucht in je slaapkamer kun je je dag ook met positieve energie beginnen.

Overtuigend met zijn prachtige witte bloemen en zijn geweldige en unieke geur, straalt hij nieuwe levensenergie uit. De jasmijnplant staat het liefst op een zonnig en warm plekje in je slaapkamer. Zorg er dus voor dat ze altijd voldoende licht heeft en dat er een goede ventilatie in de kamer is.

Luftreinigende Pflanze: Jasmin Pflanze

Aloë vera

Een van de top luchtverbeterende planten - en daarmee een van de meest populaire kamerplanten voor in de slaapkamer - is de aloë vera plant. Het is een van de weinige planten die ook 's nachts zuurstof produceert en afgeeft, waardoor een goede nachtrust wordt bevorderd.

Aloë vera scoort ook met zijn onderhoudsgemak, omdat het niet vaak hoeft te worden bewaterd. Door gifstoffen en straling op te nemen, fungeert deze plant als "huiskamerreiniger" in je slaapkamer. Hun bladeren en wortels kunnen het vuil in de omgeving opnemen en zorgen zo voor schone lucht in de kamer. Op de vensterbank en met voldoende direct zonlicht is aloë vera een onmisbare plant in je slaapkamer!

Aloë Vera op botanicly.de

Luftreinigende Pflanze Aloe Vera

Leeg

Net als de jasmijnplant en aloë vera is het enkele blad ook een van die planten die schadelijke gifstoffen zoals benzeen, trichloorethyleen of formaldehyde uit de lucht in je slaapkamer filteren. Het enkele blad heeft niet alleen een gezondheidsbevorderende werking, maar kan met zijn opvallende bloemen ook de luchtvochtigheid in de ruimte verhogen.

De onderdrukking van ziektekiemen in de lucht, die bijvoorbeeld allergische reacties kunnen veroorzaken, is hier een positief effect. Het enkele blad staat het liefst op een mooie, schaduwrijke plek in je slaapkamer. Dan kan het zijn prachtige effect het beste ontwikkelen!

Plat op botanicly.de

Luftreinigende Pflanze Einblatt

Kamerplanten voor je koude slaapkamer

Er zijn geschikte kamerplanten voor elk van uw kamers. Dit geldt ook voor je slaapkamer, die misschien wat koeler is dan de andere kamers in je huis.

Deze kamerplanten houden ervan als hun standplaats minder zonlicht krijgt en de temperatuur ook lager is. Het zijn vaak groenbladige schoonheden zonder bloemen die een voorkeur hebben voor schaduwrijke plekken. Hier onze top 3 kamerplanten voor een koele slaapkamer.

Efeutuut

Efeutute is een klimplant die in zijn natuurlijke omgeving langs bomen of huismuren klimt en door zijn bladeren, die hij als ranken reproduceert, een hoogte van enkele meters kan bereiken. Maar ook je slaapkamer is een perfecte locatie voor de klimop, want hij is ook prima geschikt als hangplant.

Ze is vrij gemakkelijk te kweken, heeft weinig zonlicht nodig en groeit goed in koele ruimtes. Efeutute verdraagt ​​helemaal geen droge verwarmingslucht. Houd je de grond van je plant altijd licht vochtig, dan is er niets tegen om dit prachtige groene blad in huis te halen!

Luftreinigende Pflanze Efeutute

© Door Jubair1985, CC BY-SA 4.0

Sansevieria

De Sansevieria, ook wel strikhennep genoemd, was lange tijd in de vergetelheid geraakt, maar is nu weer een van de meest populaire planten voor in de slaapkamer. Hun lange, smalle bladeren geven de ruimte een aangename sfeer.

Vanaf ongeveer 15 graden voelt de Sansevieria echt comfortabel aan en is het een perfecte decoratieve metgezel voor koele kamers zoals de slaapkamer. Het is ook vrij gemakkelijk te verzorgen, omdat het slechts om de 2-3 weken water nodig heeft. De aarde in de bloempot mag uitdrogen, de plant zal het niet erg vinden want het hoort bij de waterbergende planten (vetplanten).

Bug hennep op botanicly.de

Zimmerpflanzen fürs Schlafzimmer - Pflanzen für kältere Räumlichkeiten

Zamioculcas zamiifolia

De Zamioculcas is ook zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers. Deze plant is niet gemakkelijk te vernietigen. Als de omstandigheden optimaal zijn, groeit het snel uit tot een reus. De decoratieve geluksveer houdt niet van direct zonlicht en voelt ook erg comfortabel in een koude slaapkamer.

Enige voorwaarde: niet te veel water! Anders worden de bladeren geel en begint de plant te rotten. Wees dus voorzichtig met het water.

Veer van Fortuin op botanicly.de

Zimmerpflanzen fürs Schlafzimmer - Pflanzen für kältere Räumlichkeiten

Feng Shui: kamerplanten

Zelfs in het oude Zuidoost-Azië wisten mensen dat in harmonie leven kan leiden tot een betere kwaliteit van leven. Feng Shui was en maakt daar nog steeds deel uit van het dagelijks leven. Het gaat over het leiden van je leven in harmonie en harmonie met jezelf. Ook de inrichting van de woonruimte speelt hierbij een belangrijke rol.

Kamerplanten zijn een belangrijke bron van positieve energie. De spiritualiteit die ervan uitgaat, helpt bij het bereiken van een harmonieuze omgeving in uw eigen huis. Door met Feng Shui te leven en je kamerplanten volgens deze manier van leven te rangschikken, kun je energie in huis halen voor absolute rust en ontspanning.

Je slaapkamer vol Feng Shui-energieën

Bovenal moet je slaapkamer in een omgeving van rust en harmonie zijn. Het is je persoonlijke domein, een toevluchtsoord voor ontspanning en rust. Daarom moet je hier veel waarde hechten aan een positieve energiestroom.

Over het algemeen kun je planten voor de slaapkamer krijgen, maar je moet hier ook de juiste keuze maken, want elke plant heeft zijn eigen speciale effect op je welzijn. We hebben hier een kleine selectie planten en hun betekenis voor je samengesteld.

Schlafzimmer gefüllt mit Feng Shui Energien

Onze top 5 feng shui-planten voor de slaapkamer

Aloë (Aloë vera): ontstekingsremmend, versterkt het immuunsysteem, bindt milieutoxines in het lichaam

olifantenpoot (Beaucarnea recurvata): heeft een kalmerend en positief effect op nerveuze mensen, geeft krachtige energieën vrij

Geldboom(Crassula ovata): Bevordert een goed humeur, ondersteunt de financiën

Myrtle (Myrtus communis): bevordert het zelfvertrouwen, vermindert angst

Citroenboom/sinaasappelboom (Citrus limon of Citrus microcarpa): helpt bij slechte concentratie, bevordert een goed humeur, vermindert faalangst

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.