7 der Häufigsten Pflegefehler bei Zimmerpflanzen

7 van de meest voorkomende verzorgingsfouten bij kamerplanten

Breekt het ook je hart als je kamerplant zijn hoofd laat hangen? Ten eerste omdat je denkt dat het jouw schuld is en ten tweede omdat je niet weet wat je nog meer kunt doen om haar te helpen. Maar dat kan snel veranderen.

Natuurlijk staat u niet alleen met uw probleem. Vele anderen vertellen ons vaak over hun tegenslagen op het gebied van kruiden. Je koopt een plant omdat hij er mooi uitziet. Helaas zien ze echter meestal de 1 × 1 van plantenverzorging over het hoofd. Bij botanisch laten we je de meest voorkomende zorgfouten voor kamerplanten zien waar andere patiënten ons over hebben verteld.

Fouten bij het verzorgen van kamerplanten #1: te veel water geven

De meest voorkomende zorgfout bij kamerplanten is waarschijnlijk te veel water. Velen denken dat alle kamerplanten evenveel water moeten krijgen. Dat is echter niet waar. Zo geven vetplanten en cactussen de voorkeur aan droge grond. Ze kunnen maanden zonder water overleven, hoewel een wekelijkse watergift hen zou doden.

Een regel zegt: hoe dikker de bladeren, hoe minder water ze nodig hebben. Varens hebben kleine, dunne bladeren, waardoor ze sneller drogen dan cactussen. Ze kunnen veel water in hun vlezige lichaam opslaan om zichzelf te beschermen tegen uitdroging.

We hebben hier 5 bijzondere kamerplanten die nauwelijks water nodig hebben.

Pflegefehler bei Zimmerpflanzen

Verzorgingsfouten kamerplanten #2: Te veel direct zonlicht

Planten hebben van nature licht nodig, maar sommige hebben minder nodig dan andere. Direct zonlicht is zeer schadelijk voor veel kamerplanten, behalve natuurlijk voor cactussen en sommige soorten vetplanten. Deze hebben een hogere tolerantie voor direct zonlicht. Sommige soorten kamerplanten hebben een plaats direct op het zuidraam nodig, maar anderen zijn tevreden met het kleine raam in de badkamer. In de natuur groeien sommige planten in de schaduw van andere planten en zijn daarom gewend aan schaduwrijke plekken.

Echeveria elegans is een succulente soort die van de zon houdt.
Je leest er alles over in dit artikel.

Verzorgingsfouten met kamerplanten #3: Verzorgingsintensief

"Kamerplanten vragen veel te veel verzorging". Niet alles! Sommige kamerplanten zijn zelfs blij als je ze negeert. Veel van hen zijn echt moeilijk te doden en hebben weinig aandacht nodig. Cactussen en vetplanten zijn hiervan de beste voorbeelden, maar ze zijn niet de enige.

Er zijn al veel interessante technologieën zodat je water, bemesting en andere dingen niet vergeet. Sommigen doen zelfs het water voor je. Anderen geven je planten altijd het perfecte licht om te groeien. We hebben gekeken naar de nieuwste technologieën en hebben een aantal spannende gadgets gevonden.

Fouten bij het verzorgen van kamerplanten #4: Overmoed

Sommigen denken dat ze met groene vingers zijn geboren en anderen denken dat ze de rest van hun leven een plantenverdelger zullen zijn. Je dacht verkeerd! Je hoeft geen doctoraat in de botanie te hebben om planten in huis te hebben. Zelfs de meeste professionele tuinders doden planten. Je leert altijd, dus schaam je niet en vrolijk op.

Niemand heeft de kennis over elke plant, dus we moeten allemaal leren van ervaringen en vooral van anderen. Bij botanic zijn we altijd nieuwe dingen aan het leren en delen deze graag met je op deze website. Kom dus gerust regelmatig langs, we hebben altijd nieuwe artikelen voor je klaar staan.

Bekijk het artikel "de kleine 1×1 van kamerplanten" om de basisprincipes van kamerplanten opnieuw te leren.

Fouten bij het verzorgen van kamerplanten #5: geen wortelcontrole

Wortels zijn het belangrijkste onderdeel van de plant, dus je moet ze altijd goed verzorgen en gezond houden.Velen vergeten de wortels regelmatig te controleren. Wortels zijn voor orchideeën nog belangrijker dan voor andere planten. Ze zijn verantwoordelijk voor de fotosynthese en hebben daarom veel licht nodig. Ze halen echter ook voedingsstoffen en vocht uit de lucht.

Dus als de wortels van je orchidee uit de pot groeien, komt dat omdat ze meer licht, water of voedingsstoffen nodig hebben. Natuurlijk kunnen ze ook vrolijk en onvermoeibaar groeien, dus je kunt ze in een grotere pot planten.

Ik bewaar mijn orchideeën in glazen bakken, zodat ze voldoende licht krijgen en ik kan zien of er te veel water in de pot staat. Als u geïnteresseerd bent in de orchidee, neem dan een kijkje in dit artikel, u vindt hier meer nuttige informatie.

Pflegefehler bei Zimmerpflanzen

Verzorgingsfouten kamerplanten #6: Verandering van locatie

Planten hebben even tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe standplaats. Je moet ze dus niet te vaak heen en weer schakelen. Als je plant er in topconditie uitziet, kun je het beste gewoon niets doen. Zonnestraling en temperatuur zijn meestal anders in uw huis. Planten die een hoge luchtvochtigheid prefereren, kunnen in je badkamer worden geplaatst.

Hier hebben we enkele planten die perfect zouden kunnen zijn voor uw badkamer.

Verzorgingsfouten kamerplanten #7: onwetendheid

Cactussen houden van droge grond, net als vetplanten. Dit komt omdat ze uit een zeer droge omgeving komen. Deze woestijnbewoners zijn dus niet gewend aan een tropisch klimaat. Ze houden dus niet van een hoge luchtvochtigheid of vochtige, humusrijke grond. Let dus bij het kopen op de condities die de plant heeft en wat je hem in huis kunt bieden.

Neem de tijd om uw planten te leren kennen, ontdek hun standplaatscondities en zorg. Alles wat je moet weten over kamerplanten vind je op onze website. Hier hebben we bijvoorbeeld 10 insidertips voor kamerplanten die de voorkeur geven aan schaduwrijke plaatsen

Pflegefehler bei Zimmerpflanzen

Dat is het! Nu weet je welke verzorgingsfouten het vaakst worden gemaakt bij kamerplanten. U bent nu klaar voor uw planten en weet waar u extra op moet letten. Het belangrijkste is om je vooraf te informeren over de kamerplant die je wilt kopen.

Als je nog geen kamerplant hebt gekozen, neem dan een kijkje in onze winkel. Voor elke plant hebben we de juiste verzorgingsinstructies, dus schroom niet. Weet je nog niet precies welke plant bij jou past, dan ben je van harte welkom om jezelf te testen op de plantenmatch. Hier vind je eenvoudig welke plant bij jouw appartement past en ook bij jou past.

.

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.