5 pflegeleichte Zimmerpflanzen-Botanicly

5 makkelijk te verzorgen kamerplanten

Wie houdt er niet van om gemakkelijk te onderhouden kamerplanten in huis te hebben?! Het natuurlijke paradijs in uw appartement hebben en nergens zorgen over hoeven te maken, is de droom van iedereen. Ben je bijvoorbeeld door je werk niet veel thuis, maar wil je toch een groene oase van welbevinden, dan zijn onderhoudsvriendelijke kamerplanten een pré. In dit artikel willen we je vijf voorbeelden geven van makkelijk te verzorgen kamerplanten. Met een beetje geluk is er een of meer die je mee naar huis zou willen nemen!

Waarom hebben sommige planten minder aandacht nodig?

Niet alle planten hebben dezelfde verzorging nodig. Het hangt in de eerste plaats af van de soort, hoe vaak je ze bijvoorbeeld moet water geven of verpotten. Daarnaast spelen ook de natuurlijke gewoonten en huidige omstandigheden van de plant en zijn omgeving een grote rol. Als jij een van die mensen bent die niet altijd zoveel tijd kan besteden aan water geven, dan zou het natuurlijk fijn zijn als je wat onderhoudsarme kamerplanten in huis zou hebben.

Waarom moet ik sommige planten minder water geven?

Er zijn inmiddels aardig wat kamerplanten die je in huis kunt houden en die weinig water nodig hebben. Als hun natuurlijke thuis woestijnen en savannes met hoge temperaturen zijn, dan zijn deze planten van nature gewend om met minder water om te gaan. Ze hebben het voordeel ten opzichte van andere planten dat ze gemakkelijk langere periodes van droogte kunnen weerstaan ​​en niet doodgaan. De planten gedijen goed dankzij hun droogteresistentie en lage water- en nutriëntenbehoefte.

GieC39Fkannen-e1530182891788-3

Waarom moet ik sommige planten minder bemesten?

Je kamerplanten hebben net als jij voedingsstoffen nodig. Vooral als je planten uit andere delen van de wereld in huis hebt, mag je niet zonder regelmatige bemesting. Verschillende bodem- en luchtsamenstellingen zorgen ervoor dat je moet helpen met kunstmest. Ook als je niet zo veel ingrijpt in de natuurlijke cyclus van de plant, is dit erg nuttig. Want zo voelt ze zich niet gestoord en kan ze haar natuurlijke leven voortzetten. Hier wordt bijvoorbeeld een slecht oplosbare langdurige meststof aanbevolen.

Waarom hoef ik sommige planten niet zo vaak te verpotten?

Als je onderhoudsvriendelijke kamerplanten in huis hebt, dan is de juiste verzorging ook voor hen altijd belangrijk. Dit omvat natuurlijk ook verpotten, wat ook handig moet zijn. Niet elke plant hoeft één keer per jaar te worden verpot. Net als bij water geven en bemesten hangt het af van het type plant en de standplaats. Als de wortels ervan erg snel groeien en de aarden pot al barst door de kracht van de wortels, dan moet je je plant zo snel mogelijk verpotten. Het kan echter ook zo zijn dat je haar te vroeg in een grote pot hebt geplant. Dan hebben de wortels te veel ruimte en gebruikt de plant meer van zijn energie op wortelgroei en niet meer op stam, blad of bloemen. Wat natuurlijk leidt tot groei op korte termijn. Daarom geldt hier hetzelfde: Te veel verpotten is zeker niet de oplossing, omdat het de plant alleen maar onnodig belast.

Pflanze-umtopfen-e1529400759478

5 voorbeelden van gemakkelijk te onderhouden kamerplanten

Nu genoeg over de theorie. Laten we nu eens kijken welke kamerplanten eigenlijk gemakkelijk te verzorgen zijn. Daarom hebben we vijf exemplaren geselecteerd die we graag kort aan je voorstellen.

5e plaats: Kandelaar Bloem

De klassieke kandelaar, die vaak als kamerplant wordt gebruikt, overtuigt niet alleen door zijn gemakkelijke verzorging, maar ook door zijn licht zilverachtig glanzende bladeren. de bladvorm is vergelijkbaar met een hart. Misschien zijn ze daarom wel zo'n mooie blikvanger. Naast de unieke bladvorm zijn er ook soorten die klimstengels vormen die wel twee meter lang kunnen worden. De kandelaarbloem geeft de voorkeur aan een weinig tot medium lichte standplaats in een raam op het westen of oosten. Als je haar in de zomermaanden ongeveer twee keer per week een flinke slok water geeft en in de zomermaanden elke twee weken verdunde vloeibare mest, dan is ze helemaal tevreden.

Leuchterblume Pflege

4e plaats: Senecio Aquarine

Het oorspronkelijke huis van de Sencecio Aquarine is Oost-Afrika. Met zijn expressieve grijsblauw glinsterende bladeren is hij de blikvanger in je huis. Op een lichte en zonnige standplaats is hij zeer goed te combineren met andere planten. Een raam op het zuiden is bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor deze plant. Ook al is het gemaakt voor de brandende zon, het verdraagt ​​ook de schaduw goed en gelukkig. De waterbehoefte van de plant is zeer laag. Je hoeft ze maar om de één tot twee weken water te geven. In de zomer moet je je mooie Sencecio Aquarineeen keer per maand bemesten.

Scenerio-Aquarine-e1531432966428-1

3e plaats: Australische kastanje

De naam en de kastanje-achtige zaden doen je misschien denken dat de plant tot onze inheemse kastanje behoort. Maar dit is niet het geval. De Australische kastanje behoort tot de vlinderbloemigenfamilie. Met zijn lange stam en sterke groene bladeren wordt hij hoog en lijkt daardoor op een kleine boom. U kunt uw Australische kastanje het beste op een zonnige en warme plaats zetten. Het verdraagt ​​​​echter ook halfschaduw. Omdat de plant droogte gewend is, heeft hij relatief weinig water nodig. Een keer per week een slokje water is voldoende. De grond moet echter altijd droog zijn voor de volgende watergift. Trouwens, in de zomer moet je de Australische kastanje één keer per maand bemesten met vloeibare mest.

Australische-Kastanie-2

2e plaats: rubberboom

De rubberboom scoort met zijn eenvoudige, klassieke uitstraling. Hierdoor kan het zich aanpassen aan de verscheidenheid aan appartementen. De onregelmatige stam is goed verankerd in de grond door ribachtige wortels. Het groeit zijn kenmerkende donkergroene grote bladeren, die wel 40 cm kunnen worden. Plaats uw rubberboom het beste op de lichtste plek in huis, dan is hij helemaal tevreden. Door zijn oorsprong kan hij ook goed tegen warme temperaturen. Een keer per week een slokje water is voldoende. Bovendien moet u het in de zomer eenmaal per maand vloeibare mest geven.

Tip: De lichtomstandigheden moeten optimaal zijn voor de rubberboom, anders gaat hij dood.

Gummibaum pflegen

1e plaats: Monstera

Het grote, hartvormige, donkergroene blad van de Monstera vormt het unieke karakter. Elke Monstera Deliciosa is individueel ontworpen met zijn bladpatroon. Met zijn opvallende barsten in de bladeren trekt hij ieders aandacht. Als makkelijk te verzorgen kamerplant doet de Monstera het uitstekend op een medium lichte standplaats. Maar hij groeit ook goed in de schaduw, maar dan krijgen de bladeren niet zo'n sappige groene kleur. De grond moet altijd licht vochtig zijn, dus het is belangrijk dat je hem ongeveer twee keer per week kalkvrij water geeft. In de zomer is het ook goed als je ze één keer per maand vloeibare mest geeft.

monstera-2

Wij vinden uw persoonlijke plant voor u!

Nu heb je vijf verschillende gemakkelijk te verzorgen kamerplanten leren kennen, maar twijfel je nog of je deze plant(en) in huis wilt halen? Weet je niet of de plant bij je past? Dit is geen probleem! Hier stappen we in. We hebben het tot onze missie gemaakt om je te helpen bij het vinden van kamerplanten. Welke plant(en) voor jou en je huis is/zijn gemaakt, kom je met behulp van de plantenexpert op onze site eenvoudig te weten. Het doel is immers om een ​​kleine groene oase in huis te creëren. En dat is precies wat we samen met jou willen aanpakken!

Endbild-5

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.