5 luftreinigende Pflanzen für Dein Zuhause

5 luchtzuiveringsinstallaties voor je huis

Een groot deel van ons leven brengen we mensen door in gesloten kamers in plaats van in de natuur en in de frisse lucht. De lucht binnenshuis van grote steden heeft vaak een slechtere kwaliteit dan de lucht buiten de kamers. En dat beïnvloedt onze kwaliteit van leven en gezondheid. We leggen je uit hoe slecht lucht tot stand komt en luchtreinigingsinstallaties je helpen het binnenklimaat te verbeteren.

dikke lucht?

De binnenlucht in je huis wordt vaak gevormd door kleine deeltjes van gezondheidsstoffen. De redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld in het gebruik van materialen voor renovatie, verzamelde uitlaatgassen of uitgangen van chemicaliën, wat onder andere zijn. bij schoonmaakmiddelen.

Ook op je geliefde meubels kan giftige stoffen worden gevonden. Deze kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van lijmen of geschilderde delen van je meubel. Dit bevat de binnenlucht met allergenen, giftige chemicaliën of schimmelsporen. Formaldehyde is zo'n substantie die onder andere. is beschikbaar in kleuren of oplosmiddelen. bogenhanf als een natuurlijke luchtfilter

Effecten van slechte luchtkwaliteit

Een slechte luchtkwaliteit kan merkbaar zijn door symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, depressieve symptomen en irritatie van de slijmvliezen. Bestaande klachten kunnen ook worden versterkt. Verschillende stoffen zoals benzeen of oplosmiddelen zijn ook carcinogeen en kunnen ernstige gezondheidsschade veroorzaken. Adem opnieje!

Nu vraagt ​​u zich af hoe planten je kunnen helpen je binnenklimaat te verbeteren. Planten en mensen zijn de perfecte partners. Wij mensen ademen zuurstof in en zetten het om in koolstofdioxide. We ademen altijd verontreinigende stoffen in die in de lucht in de kleinste deeltjes zijn. De planten daarentegen doen precies het tegenovergestelde - ze absorberen koolstofdioxide, zetten het om in zuurstof en stoten het uit in de lucht.

goedaardige bacteriën

Kleine openingopeningen in de bladeren van de luchtzuiveringsinstallaties nemen de deeltjes van de chemicaliën uit de lucht op, filter en verwerk het resulterende koolstofdioxide en produceren extra zuurstof als een door -product. Meer precies, bacteriën werken in de plantenbodem om de toxines te metaboliseren en in de aarde te ontlenen. Alleen al de extra zuurstofemissies verbeteren de luchtkwaliteit al. Een positieve bijwerking van de gereinigde lucht is dat je profiteert van een betere slaap vanwege de aangetaste koolstofdioxide.

gewoon thuis frisse lucht

De regelmatige ventilatie van je kamers brengt ook verse zuurstof en laat het gebruik van gebruikte luchtontsnapping. Bovendien kunt je extra vochtigheid verminderen, wat zich voordoet, bijvoorbeeld door de was te hangen en te douchen, en dus de ontwikkeling van schimmel voorkomen. Je kamerplanten kijken ook uit naar regelmatige frisse lucht!

en hoe zit het met de allergiepatiënten?

Luchtreinigingsinstallaties zijn ook de ideale huisgenoot voor patiënten met allergie. Naast de gifstoffen filteren planten ook allergenen uit de lucht. De klimop heeft hier superkrachten - het geeft een zeer hoog percentage van zijn geabsorbeerde vocht vrij. Dit komt met name ten goede aan mensen met luchtwegaandoeningen, omdat hun luchtwegen beter wordt bevochtigd en ziekteverwekkers slechter af kunnen zijn. Ook Kakteen , Grünlilien en orchiden zijn allergievriendelijk. De BIRCH FIG Aan de andere kant kan allergiechips voor latex allergie -patiënten activeren door de triggerende stoffen over hun bladeren in de kamer uit te stappen en wordt daarom niet aanbevolen.

Hydrocultuur in plaats van Plant Aarde

Als allergie -patiënt kunt je kleipogels (hydroculturen) gebruiken in plaats van normale plantaardige grond. In tegenstelling tot de normale plantengrond kunnen de klei -emmers geen schimmelsporen vormen. U kunt ook het risico van allergie -cheets minimaliseren door je goed geïnformeerd te bieden voordat je een plant koopt, deze optimaal en regelmatig je bladeren bevrijdt van stof te bevrijden. U kunt dus ook profiteren van het leven met planten als een allergie -patiënt.

Reinig je geest

Planten reinigen niet alleen de lucht, maar promoten ook je innerlijke balans. Ze verbeteren u. Je aandacht en productiviteit. Kamers waarin veel planten zijn, worden vaak als aangenamer gezien en vergroten het goed. Planten of goedaardige bacteriën in de bodem kunnen stoffen vrijgeven die het serotonine -niveau verhogen en de stemming aanzienlijk verhogen. Als je je kantoor verfraait met planten, wordt de combinatie van deze effecten ook weerspiegeld in je energieniveau.

Deze luchtzuiveringsinstallaties verbeteren het binnenklimaat in je huis

Over het algemeen reinigen alle planten de lucht en kunnen ze ook vocht in de lucht steken via hun bladeren. Sommige kamerplanten zijn echter bijzonder geschikt voor het absorberen en absorberen van verontreinigende stoffen uit de lucht. De Ivy is bijvoorbeeld in staat om binnen één dag ongeveer 90 % van het bestaande benzeen in de lucht te verminderen. Bovendien kan het fecale deeltjes uit de lucht filteren die voortkomen uit het leven met huisdieren.

Onze top 5 van de luchtzuiveringsinstallaties

Hier vindt je een selectie van kamerplanten die het binnenklimaat in je huis verbeteren:

 1. baumfreund (Philodendron)
 2. FICUS (Birkenfege, Ficus Benjamina)
 3. efeutute (epipremnum aureum)
 4. Bogenhanf (sansevieria)
 5. Bambus (Bambusoideae)
 6. FICUS ALS NATUURLIJKE AIRFILTER

  Welke toxines kunnen de top 5 -planten filteren, je kunt hier zien:

  Er zijn veel andere planten die kunnen helpen de lucht te reinigen. Sommige van deze planten hebben zelfs geen zorg nodig, b.v. B. De klimop, die ook super in wanddecoraties kan worden geïnstalleerd. Dus je kunt ook een mooier huis oproepen met een halfgroene duim!

  Hoeveel luchtzuiveringsinstallaties heb ik nodig in de ruimte? >

  Pro 12 vierkante meter ruimte wordt aanbevolen ten minste één plantaardige plant. Voor een appartement van 70 m² zouden 6 planten theoretisch voldoende zijn om de luchtkwaliteit te verhogen. Hier is echter het volgende van toepassing - hoe meer, hoe beter.

  conclusie

  Dus

  planten bedienen niet alleen een mooie faciliteit, maar willen je alleen bedanken voor het water geven met gezondheid -bevorderende effecten. Dat is waarschijnlijk ook een van de vele redenen waarom we zo uitstekend zijn in ons Berlijnse kantoor:

  Een groot deel van ons leven brengen we mensen door in gesloten kamers in plaats van in de natuur en in de frisse lucht. De lucht binnenshuis van grote steden heeft vaak een slechtere kwaliteit dan de lucht buiten de kamers. En dat beïnvloedt onze kwaliteit van leven en gezondheid. Winkel nu je persoonlijke luchtfilter in onze winkel !


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.