5 besondere Zimmerpflanzen die wenig Wasser brauchen | Botanicly-Botanicly

5 speciale kamerplanten die weinig water nodig hebben | Botanicly

Elke (kamer) plant heeft water nodig, soms meer keer minder, dat volledig afhangt van de soort. De natuurlijke levensstijl, zoals de huidige omstandigheden van de plant en zijn omgeving, spelen ook een rol. Als je een van degenen bent die misschien niet altijd zoveel tijd kunnen besteden om water te geven, zou het natuurlijk wenselijk zijn als je planten met kleine watervereisten bij je thuis hebt. Daarom willen we je vijf speciale kamerplanten laten zien die weinig water nodig hebben in dit artikel.

Waarom hebben sommige planten minder water nodig?

Er zijn nu ook nogal wat kamerplanten die weinig water nodig hebben dat je thuis kunt houden. Als je natuurlijke huis bijvoorbeeld de Middellandse Zee is, worden de planten van nature gebruikt om met minder water om te gaan. Je hebt het voordeel ten opzichte van andere planten dat je gemakkelijk langere droge periodes kunt overleven en niet kunt binnenkomen. De planten gedijen dankzij hun droogteweerstand en hun lage water- en voedingsvereisten.

1e aanbeveling: rubber baum

Hij is de klassieker onder de kamerplanten die weinig water bij je thuis nodig hebben. Robuustheid en zorg is zijn handelsmerk. Met zijn opvallende ovale rondes scoort hij zeker en past hij door de eenvoudige kijk in elke woonkamer. De onderscheidende donkergroene bladeren kunnen tot 40 cm lang zijn. De onderkant van het blad kan ook op een roodachtige toon schijnen.

Rubber Tree Care

Een heldere locatie zonder direct zonlicht is het beste voor Je rubberen boom , Deze plant heeft niet echt veel meer nodig. Bij irrigatie heeft de duikmethode de voorkeur boven de normale water geven. Om dit te doen, duik je gewoon 30-60 minuten in kamerwarm water. U moet dit proces alleen herhalen wanneer de bovenste laag van de aarde is opgedroogd. Als je meer informatie wilt weten over de rubberen boom en je zorg, kunt je naar ons artikel " voeden en vermenigvuldigen ". Er zijn nog steeds tal van tips en trucs die we hebben gewijd aan deze klassieker.

2e aanbeveling: agave

Onze tweede aanbeveling voor kamerplanten die weinig water nodig hebben, is de agave. De naam Agave is afgeleid van het Griekse woord Agavos , dat staat voor nobel of prachtig. En dat is precies wat de Agave Plant scoort. Met haar lange dikke bladeren lijkt ze een beetje op een plant uit vroegere tijden. De oranje rode bloesem van de agave is helaas vrij zeldzaam. De plant bloeit slechts om de 10-15 jaar. Dan wordt de stengel van de bloem hoog aan het einde waarvan de individuele kleine bloemblaadjes groeien.

agave-2

Agave Care

Bij het onderhouden van de agave -fabriek kunt je geen fouten maken. Omdat de plant tot de vetplanten behoort, heeft hij heel weinig water nodig. De vetplanten zijn water -parende planten die water in hun bladeren kunnen bewaren, de kofferbak of wortels voor een langere periode. Daarom geeft de agave ook de voorkeur aan droge grond. Alle tot twee weken gieten is voldoende. U bent van harte welkom om de plant op een plek te plaatsen met veel zon, zoals een kleine plek in het zuidelijke raam.

3e aanbeveling: tillandsien
>

Tillandsien (luchtplanten) zijn de echte kunstenaars van de lucht. Ze absorberen hun voedingsstoffen alleen over de lucht en hebben geen potgrond nodig waarin ze worden geplant. In hun natuurlijke habitats leven de Tillandsia op andere planten of op rotsrotsen. Met hun kleine kleine zuigschalen filteren deze ongewone planten het vocht en de mineralen uit de lucht. Als je geïnteresseerd bent in andere planten zonder aarde, zult je in ons artikel " planten zonder aarde " Meer hierover.

Tillandsien Care

evenveel van de kamerplanten die weinig water nodig hebben, houden de Tillands ook van een heldere locatie. U moet direct zonlicht vermijden. Het is het beste om ze een of twee keer per week een spuitfles met water te voorzien. De enige vraag is: hoe organiseer ik de speciale luchtartiesten in mijn appartement? Het is het beste om individuele Tillandsia te binden, bijvoorbeeld aan een stuk hout en ze in te stellen met een bindende draad. Dus je versiert ook je koninkrijk van bovenaf!

hc3a4nlas-e1850625-2

4e aanbeveling: schuzerpalme << /span>

De schoenmakerpalm is een van de zeer veeleisende kamerplanten die weinig water nodig hebben. Het is de klassieke bij uitstek voor minder licht geflitste hoeken van je appartement. Omdat het geen direct zonlicht op haar lange dunne groene bladeren kan verdragen, is het ideaal voor schadjerijke tot gedeeltelijk gearceerde plaatsen zoals een noordraam. In de winter verdraagt ​​het ook koele locaties zoals trappenhuizen met een temperatuur tussen tien en twaalf graden Celsius.

Schusterpalme Care

Vanwege zijn lagere waterverdamping moet het zelden worden gegoten. Te veel water is bijzonder schadelijk voor de schoenmakerpalm. Als de wortels doorweekt zijn met water, beginnen ze lui te worden. De aarde mag alleen een beetje vochtig worden gehouden. Je moet je plant ook om de drie jaar transplanteren, zodat hun wortels voldoende ruimte vinden in de pot.

5e aanbeveling: wunder struik

Als je het een beetje kleurrijker wilt hebben in je appartement, zijn de wonderstruiken precies goed voor jou. De bladeren, glanzend in prachtige herfstkleuren, verlichten elke kamer. Een andere manier om nog steeds in in staat te zijn om in felle kleuren te schijnen zonder bloeiende planten, omdat het gebladerte kleurrijker is dan een bloem.

Wunderbauch Care

De wonderstruiken zijn zeer zuinige kamerplanten die weinig water nodig hebben. Ze gedijen ook op een gedeeltelijk gearceerde locatie. Zodat ze hun prachtige kleuren kunnen laten zien, moet je ze op een heldere locatie plaatsen zonder direct zonlicht. Omdat de Miracle -struik een van de kamerplanten is die weinig water nodig hebben, houdt het natuurlijk niet van wateroverlast. Je kunt gemakkelijk dagelijks over de plant gaan met een watercater, dat is genoeg.

verdere tips voor het onderhouden van kamerplanten

Als je niet zeker weet over de zorg voor je kamerplanten, bekijk dan ons artikel " De kleine 1 × 1 van de kamerplanten zorg ". Daar laten we je enkele tips en trucs zien voor de juiste zorg bij je thuis, omdat elke plant uniek is. Daarom is het belangrijk om voor elk van zijn favorieten individueel te zorgen. De juiste kamerplantenzorg is een voorwaarde voor een gezonde groei. Je huisplant zou immers prachtig moeten verschijnen. Het is des te belangrijker om hen te ondersteunen.

pflege-e15255870-1

We vinden je persoonlijke plant voor u! Span Class = "EZ-TOC SECTIE -End ">

Nu heb je vijf verschillende kamerplanten ontmoet die weinig water nodig hebben. Maar je weet nog steeds niet zeker of je deze plant naar je huis wilt brengen? Weet je niet of de plant bij je past of dat het te veeleisend kan zijn als het gaat om zorg? Dit is geen probleem! Hier springen we erin. We hebben er onze taak van gemaakt om je advies en actie te geven tijdens het zoeken naar huisplings. U kunt gemakkelijk te weten komen met de hulp van de fabrieksexpert op van onze pagina plant (s) voor je en je appartement is/are. Het doel is tenslotte om een ​​kleine groene oase bij je thuis te maken. En dat is precies wat we met je willen aanpakken!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.