3 Geheimtipps für besondere Zimmerpflanzen | Botanicly

3 Insider -tips voor speciale kamerplanten | Botanicly

lang, modern en mooi! Deze drie woorden trekken ons op magische wijze aan. Als het gaat om kamerplanten, schijnen onze ogen. We willen je hier drie insider -tips over speciale kamerplanten laten zien. De groenblijvende planten scoren door hun verbazingwekkende groei, maar ook met hun grote bladeren die je in een lokaal natuurparadijs brengen. Het leuke ervan: je kunt deze kamerplanten opvoeden en kijken hoe ze je huis groenen.

insider tip 1 voor een gemakkelijk te maken Huisplant: Schefflera Actinophylla

De kamerplant oorspronkelijk uit Australië en Nieje -Guinea is zeer niet veeleisend onder hun hoede. Bij ons staat het vaak bekend als een Queensland Ray Aralia of gewoon als een Schefflera. Met zijn opmerkelijke hoogte van maximaal tien meter is de Schefflera een van de kleine bomen en struiken. Natuurlijk zal ze deze maat niet bij je thuis bereiken. Maar goed: zowel in je woonkamer als op je werkplek Deze plant is ideaal. Als deze kamerplanten groot worden, kunt je ze eenvoudig terugsnijden. Dus je kunt gemakkelijk je maat beïnvloeden.

Look van de Schefflera Actinophylla

De Schefflera is een groenblijvende bladplant. De stralingsvormige bladeren voelen licht leerachtig en glans donkergroen in het zonlicht. Afhankelijk van of het een jonge plant is of dat de kamerplant een beetje ouder is, vormt het 3-15 ovalen tot 30 centimeter lange bladeren. In het wild vormt het ook roodgekleurde bloemen, die zich waarschijnlijk thuis niet thuis zullen ontwikkelen. Je groei kan tot 200 centimeter bereiken met de juiste zorg.

De zorg voor de Schefflera Actinophylla

Sta liever je Schefflera op een felle zonnige plek, waar de grote kamerplant tot zijn recht komt. U moet er echter ook voor zorgen dat het niet rechtstreeks wordt bestraald door de middagzon, anders kunnen haar prachtige bladeren branden. Maar je Schefflera verdraagt ​​ook een gedeeltelijk gearceerde plaats. Zodat het zijn grote glanzende bladeren traint, wordt een kamertemperatuur van 15-20 ° C aanbevolen.

Sommige tips voor water geven en bemesten

Op de lange termijn verdraagt ​​de Schefflera geen wateroverlast omdat zijn wortels lui worden als ze langer in het water staan.

Tip: Laat de aarde altijd een beetje drogen voordat je hem de volgende keer giet.

Het tegenovergestelde, bale droogheid, zou ook niet moeten gebeuren. Dit leidt tot het feit dat ze haar prachtige bladeren weggooit. In de zomer moet je ze om de vier tot acht weken voorzien van een vloeibare meststof voor groene of bloeiende planten. Zelfs als de Schefflera vrij gemakkelijk is om voor te zorgen, is het net als vele andere kamerplanten, met ongunstige zorg, vatbaar voor Schaalinzetstukken en spinmites .

insider tip 2 voor een groenblijvende exotische huisplant: rhapis excelsa < /Strong>

De rhapis excelsa , die behoort tot het geslacht van de vastzittende palmen ( rhapis ), komt oorspronkelijk uit China en Japan. Daarom wordt het ook wel Chinese vastzittende palm, lady palm of paraplu -palm genoemd. In het Zuidoost -Aziatische thuisland kan de Rhapis een hoogte van maximaal vijf meter bereiken.

Kijk de rhapis excelsa

De rhapis vormt ongeveer drie centimeter dikke houten stammen. De stengels met hun groene langwerpige bladeren groeien op hen. De weelderige groene jonge bladeren zijn eerste lichtgroen en worden dan donkerder met toenemende leeftijd. Van een potmaat van ongeveer 30 centimeter, kan je Rhapis een hoogte van één meter bij je thuis bereiken. Het is dus ook een van de kamerplanten die groot en modern zijn. Nog een reden om in je appartement te hebben dan Evergreen en Modern Decoration.

huis Plant grote

De zorg voor de rhapis excelsa

Omdat het meestal in bossen groeit, is het goed beschermd tegen direct zonlicht. Zorg er daarom voor dat je thuis niet direct in de zon bent. Ze geeft de voorkeur aan een gedeeltelijk gearceerde locatie, anders worden haar bladeren enigszins geelachtig. Net als de Schefflera houdt de Rhapis van vrij koelere temperaturen. 15-20 ° C zijn optimaal voor u.

Sommige tips voor water geven en bemesten

De Rhapis mag nooit uitdrogen, maar vereist een goed gemaakte grond voor een gezonde groei. Desalniettemin moet hier ook, net als veel andere palmbomen, ook hier worden vermeden. Het is het beste om ze te schenken met limoenvrij water, dus je vermijdt het.

tip: Aangezien de plant de voorkeur geeft aan een hoge luchtvochtigheid, kunt je het van tijd tot tijd met zacht water spuiten.

In je groeifase in het voorjaar moet je ze om de twee weken een vloeibare meststof geven. Dit bevordert hun put -being en groei.

insider tip 3 voor een luchtzuiveringshuis: spathiphyllum sensation

Deze kamerplant overtuigt je niet alleen door het uiterlijk, maar ook met zijn luchtzuiveringseffect. Je eigendom met zijn grote donkergroene bladeren in de lucht om schadelijke gassen te absorberen en te neutraliseren, zal je zeker ten goede komen. Bovendien is bewezen dat het de luchtvochtigheid verbetert en ook het zuurstofgehalte verhoogt, dat bijvoorbeeld in slaapkamer kan erg nuttig zijn.

Look van de spathiphyllum sensatie

Het spathiphyllum, of ook wel één blad genoemd, is een van de bloeiende kamerplanten. Naast zijn grote groenblijvende bladeren vormt het bloemen niet alleen in de tropen van Amerika, maar ook bij je thuis. De vaak geelachtige bloemzuiger is omgeven door een elegante witte bruiloft. Gedurende ongeveer vier tot tien weken toont ze haar prachtige bloem en heeft dan een paar weken nodig voordat ze de volgende knoppen traint.

einblatt- NOV-08-2021-11-30-34-18-AM

De zorg voor het spathiphyllum -gevoel

In zijn oorspronkelijke thuisland groeit het Spathiphyllum in de schadje van hoge bomen en beschermt hij zichzelf dus tegen direct zonlicht. Daarom moet je er ook voor zorgen dat je de plant thuis in een licht plaatst naar gedeeltelijk gearceerde locatie zonder direct zonlicht. Een kamertemperatuur van 15-23 ° C wordt aanbevolen.

Sommige tips voor water geven en bemesten

In je groeifase in het voorjaar moet je het substraat altijd enigszins vochtig houden, dus je garandeert de gezonde groei met één blad. Omdat het huisplant de voorkeur geeft aan een hoge luchtvochtigheid, ben je van harte welkom om de bladeren van tijd tot tijd met zacht water te spuiten.

tip: Vermijd langere droogte of wateroverlast, omdat dit kan leiden tot het sterven van de plant.

Als je wilt dat je single -leaf een mooie betoverende bloem ontwikkelt, moet je ervoor zorgen dat je de plant om de twee weken van vloeibare meststoffen voorziet. Op deze manier krijgt het voldoende voedingsstoffen en kan het regelmatig haar exotische witte bruiloft trainen.

magisch fascinerende kamerplanten in je appartement

In dit artikel hebben we je nu drie insider -tips getoond op speciale kamerplanten die een aanzienlijke grootte kunnen bereiken of ook grote bladeren kunnen trainen. Deze kamerplanten, die groot zijn, vormen de perfecte start voor je persoonlijke urban jungle . We hopen dat je veel hebt geleerd tijdens het lezen en misschien zelfs verliefd werd op een van deze drie schoonheden. We hebben ook veel interessante kamerplanten zijn aangepast. Dus iets is voor iedereen gegarandeerd!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.