3 einfache Schritte zu unkomplizierten Büropflanzen-Botanicly

3 eenvoudige stappen naar ongecompliceerde kantoorplanten

Dit artikel gaat over kantoorplanten. Waarom zijn kamerplanten goed voor op kantoor of op de werkplek? Welke voordelen hebben ze voor het pand? Dit en nog veel meer laten we je graag zien, zoals 3 simpele stappen naar ongecompliceerde kantoorplanten die super geschikt zijn voor op de werkplek.

Waarom zijn kantoorplanten zo positief voor de werksfeer?

Wat zijn de positieve eigenschappen van planten die je zeker in je kantoor moet hebben? Als je de juiste plantenkeuze hebt gemaakt, kunnen ze bijvoorbeeld een luchtzuiverende werking hebben. Aangezien u misschien een van die mensen bent die een groot deel van de dag op het werk doorbrengt, kan dit alleen nuttig zijn als u goede lucht om u heen hebt om in te ademen.

Effectieve filtering van schadelijke stoffen vermindert symptomen zoals lusteloosheid, gebrek aan concentratie en vermoeidheid. De zuurstof die uw kantoorplanten leveren, bevordert uw welzijn en productiviteit. Als er een positieve sfeer wordt gecreëerd door een beetje groen op kantoor, wordt werken meteen leuker. Stel je voor dat je de hele dag moet werken in een grijze kamer zonder planten en bedompte lucht... Dat is waar wij ingrijpen en je werkplek willen inrichten met een plantaardige energie!

Eerste stap: locatieanalyse - welke plant groeit waar?

Niet alle kamerplanten hebben veel licht en warmte nodig. Denk maar aan alle plantensoorten die gedijen op de bodem van een regenwoud en niet worden blootgesteld aan zonlicht. Hoewel veel kamerplanten de voorkeur geven aan een zonnige standplaats, doen ze dat niet allemaal. Veel kamerplanten kunnen ook weinig licht aan.

Tip: Kijk voordat je een kamerplant naar kantoor haalt even naar de werfomstandigheden op je werkplek. Het is belangrijk dat de plant goed op zijn plek zit. Goede verzorging, en daar hoort ook de juiste standplaats bij, is de basis voor kamerplanten.

Standortanalyse-e1530195946613-2

Je moet ook nadenken over hoeveel tijd je van tevoren kunt besteden aan het water geven van de kantoorplanten. Als je niet zoveel tijd hebt omdat je je altijd moet haasten van afspraak naar afspraak, dan is het raadzaam om een ​​gemakkelijk te verzorgen en niet veeleisende kamerplant mee naar kantoor te nemen.

Tweede stap: plantenselectie - vijf suggesties van ons

Nu willen we je vijf verschillende planten laten zien die perfect zijn voor je kantoor. Een groene sfeer en een feel-good klimaat zullen zich zeker snel vestigen.

Eerste suggestie: Australische kastanje

De naam en de kastanje-achtige zaden doen je misschien denken dat de plant tot onze inheemse kastanje behoort. Maar dit is niet het geval. De Australische kastanje behoort tot de vlinderbloemigenfamilie. Omdat de plant giftig is voor huisdieren, is hij geweldig voor je kantoor, waar dieren meestal niet in de buurt zijn. Met zijn lange steel en sterke groene bladeren wordt hij hoog en lijkt daardoor op een kleine boom op je werkplek. In de bloeiperiode heeft ze gele en later oranje tot rood gekleurde bloemen. Hieruit ontstaan ​​de tot 30 centimeter lange peulvruchten.

Australische-Kastanie-3

Locatie en verzorging

In uw kantoor kunt u de Australische kastanje op een zonnige en warme plaats zetten. Het verdraagt ​​​​echter ook halfschaduw. Omdat de plant droogte gewend is, heeft hij relatief weinig water nodig. Toch moet je niet vergeten om regelmatig water te geven.Een keer per week een slokje water is goed voor haar, de grond moet altijd droog zijn voor de volgende watergift. Overigens moet u in de zomer de Australische kastanje één keer per maand bemesten met vloeibare mest. Anders is ze niet veeleisend.

Tweede suggestie: Monstera

In de 19e eeuw kwam de Monstera vanuit Mexico naar Europa. In zijn oorspronkelijke huis vormt het eetbare vruchten die naar bananen smaken. Zijn grote, hartvormige, donkergroene bladeren geven hem zijn unieke karakter. Elke Monstera Deliciosa is individueel ontworpen met zijn bladpatroon. Met zijn opvallende barsten in de bladeren trekt hij ieders aandacht. Zo groeit de plant uit tot een sierlijke monstera.

monstera-Nov-08-2021-11-48-52-18-AM

Locatie en verzorging

Als kantoorplant kan de Monstera heel goed overweg met een medium lichte standplaats. Maar hij groeit ook goed in de schaduw, maar dan krijgen de bladeren niet zo'n sappige groene kleur. De grond moet altijd licht vochtig zijn, dus het is belangrijk dat je hem ongeveer twee keer per week kalkvrij water geeft. In de zomer is het ook goed als je ze één keer per maand met vloeibare mest voedt.

Derde suggestie: ufo plant

De UFO-plant betovert je kantoor in een buitenaardse atmosfeer. De groeihoogte is met ca. 30-40 centimeter niet heel opvallend, maar het blad is des te levendiger! De bladeren groeien op dunne bladstelen en hebben de vorm van een vliegend object zoals uit een ander sterrenstelsel. Door de dunne stelen lijken de bladeren in de ruimte te zweven.

Die Ufopflanze

Locatie en verzorging

Het is het beste om ze op een lichte tot halfschaduwrijke plek te plaatsen. Maar zorg er altijd voor dat het niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht, dit leidt tot brandwonden op de bladeren. Altijd mooi vochtig houden, dat is de regel die je moet volgen bij het water geven. Zorg ervoor dat de kluit van de plant nooit helemaal uitdroogt. Toch mag het water nooit op de bodem van de pot staan, anders gaan de wortels van de plant rotten en gaat je net gekochte UFO plant dood. Net als de Australische kastanje en de monstera moet je de Ufo-plant in de zomer één keer per maand bemesten.

Vierde suggestie: Aloë Vera

Met zijn dikke, vlezige en puntige bladeren wordt de Aloë Vera beschouwd als een medicinale plant, omdat het gelachtige binnenblad geneeskrachtige effecten heeft op een breed scala aan ziekten. Dus waarom niet een speciale medicinale plant als kantoorplant nemen. De bladeren kunnen zo’n 50 centimeter lang worden en bij goedgroeiende planten zelfs een breedte van zo’n zeven centimeter bereiken. Hun kleur kan variëren van donkergroen tot grijsgroen met roodachtige tinten.

Sukkulenten-e1529832491729-Nov-08-2021-11-48-53-92-AM

Locatie en verzorging

Net als bij alle andere kamerplanten, moet aloë vera de juiste verzorging krijgen, zodat ze gezond kan groeien. Door zijn oorsprong houdt aloë vera van zeer warme plaatsen met veel zonlicht. Als kantoorplant zet je hem indien mogelijk in een licht en zonnig raam op het zuiden. Je kunt heel zuinig zijn met water geven. Het is voldoende als u zich elke één tot twee weken van water voorziet. Je hoeft ze in de zomer maar één keer per maand te bemesten.

Vijfde suggestie: yuccapalm

Hoewel we het een palmboom noemen, is de yuccapalm een ​​van de aspergeplanten. Desalniettemin ziet het eruit als een palmboom die uw kantoorruimte kan versieren met zijn mooie lange groene bladeren. Hun zwaardachtige bladeren op de lange stam brengen een exotische sfeer op je werkplek.Dat kan alleen maar een positief effect hebben op de werksfeer!

Palme-e1530197650639-1

Locatie en verzorging

Gelukkig heeft de yuccapalm geen uitgebreide verzorging nodig, hij staat het liefst op een lichte en zonnige standplaats. Indien nodig kun je het ook in de halfschaduw leggen, omdat het niet zo gevoelig is. Omdat de plant geen wateroverlast verdraagt, moet je altijd wachten tot de bovenste laag grond is opgedroogd. In de groeifase (april t/m augustus) heeft hij ongeveer om de twee weken een bemesting nodig met groenbemesting.

Derde stap: levensverlengende maatregelen - zo wordt het kantoor groen!

Elke plant heeft zijn unieke karakter. Het is daarom belangrijk om voor elk van uw favorieten afzonderlijk te zorgen. Een goede verzorging van kantoorplanten is een voorwaarde voor een gezonde groei. Je plant moet er immers prachtig uit zien. Het is des te belangrijker om ze te steunen.

GieC39Fkannen-e1530182891788-4

Kantoorplanten bemesten

Elk van je planten heeft voedingsstoffen nodig voor hun groei. Planten hebben voedingsstoffen nodig voor hun groei. Het bemesten van je kamerplanten betekent je planten van energie voorzien. Daardoor groeien ze beter en worden ze veerkrachtiger. In het artikel "Waarom je je kamerplanten moet bemesten" leer je meer over hoe belangrijk bemesting is - ook voor je kantoorplanten.

Kantoorplanten verpotten

Om de groei van je geliefde greens niet te belemmeren, moet je ze van tijd tot tijd verpotten. Want tijdig verpotten in verse grond is de basis voor een sterke groei en zorgt tevens voor een goede toevoer van voedingsstoffen voor de ontwikkeling van de plant.

erde-min-Nov-08-2021-11-48-45-89-AM

Plagen op kantoorplanten

Plantenplagen kunnen zich niet alleen op nuttige planten ontwikkelen, maar ook op kamer- en kantoorplanten. Het vitale uiterlijk van uw planten kan snel verloren gaan als het ongedierte ze te pakken heeft. Kleine bladeren, vervorming of verkleuring van de bladeren kunnen vaak een aanwijzing zijn voor plantenplagen. Om dit te voorkomen, hebben we de vijf meest voorkomende plantenplagen op een rij gezet, laten zien hoe je ze kunt herkennen en, belangrijker nog, hoe je ze kunt bestrijden of voorkomen. Je wilt tenslotte gezonde planten op je werkplek.

Creëer je eigen kantoorjungle!

Nu heb je een kleine indruk waarom het ook belangrijk is om niet alleen planten in huis te houden, maar ook om je kantoor ermee te decoreren. U kunt dit op uw eigen individuele manier doen. Maar plan altijd hoeveel tijd u aan verzorging kunt besteden. Zelfs makkelijk te verzorgen planten, zoals die in onze vijf suggesties, kunnen de sfeer op je werkplek positief veranderen en zorgen voor verrijkende energie!

Endbild-3-Nov-08-2021-11-48-55-77-AM

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.