10 luftreinigende Büropflanzen - Profitips für Pflanzen zum Durchatmen-Botanicly

10 luchtzuiverende kantoorplanten - professionele tips voor planten om diep te ademen

Heeft u vaak hoofdpijn, hoest of heeft u branderige ogen? Voel je je beter als je eenmaal thuis bent? Dit kan voornamelijk komen door slechte lucht op je werk. Kantoorgebouwen worden meestal gekenmerkt door kale en grauwe kamers. Veel werknemers en werkgevers zien planten als misplaatst. Niet juist! Planten zorgen niet alleen voor een aantoonbaar beter humeur, maar filteren ook de lucht. Met onze professionele tips leggen we je uit wat echt slechte lucht veroorzaakt en laten we je kennismaken met enkele luchtzuiverende kantoorplanten om diep te ademen.

Waarom luchtzuiverende kantoorplanten? - Bronnen van slechte lucht op kantoor

Geperste houtproducten

Geperste houtproducten worden gemaakt door het afsnijden van boomstammen en houtsnippers en deze aan elkaar te lijmen. Je vindt ze in lambrisering, spaanplaat en isolatie, die allemaal erg populair waren, vooral in de jaren '70. De lijm die wordt gebruikt om de houtsnippers op hun plaats te houden, bevat formaldehyde. Dit kan tranende ogen, een droge keel en ademhalingsproblemen veroorzaken.

Tapijten

Veel soorten tapijt bevatten giftige stoffen. De lijm en kleurstoffen die in vloerbedekking worden gebruikt, zijn schadelijk voor de gezondheid.

Airconditioners

Als ze slecht worden onderhouden of goedkoop worden geïnstalleerd, kunnen airconditioningsystemen echte bacteriekatapulten worden. In kamers met airconditioning is de luchtvochtigheid extreem laag en kan dit leiden tot heesheid, brandende ogen en hoesten.

Hoe reinigen planten de lucht?

Planten zijn ongelooflijke organismen. Ze nemen zoveel meer waar dan wij en kunnen zelfs speciale mechanismen gebruiken om een ​​slechte luchtkwaliteit binnenshuis tegen te gaan.

Voorbeeld 1: Booghennep, veel zuurstof

De geschulpte plant is een van de meest populaire kamerplanten die er zijn. Het is zeer aanpasbaar en kan zowel op lichte als gedeeltelijk schaduwrijke locaties staan. De boeghennep heeft ook heel weinig water nodig en is daarom heel gemakkelijk te verzorgen.

Je kunt de booghennep ook bij ons kopen.

julie-johnson-719955-unsplash1-2

Voorbeeld 2: enkel blad, mooie witte bloemen

Het enkelbladige of spathiphyllum is een bekende en populaire kamerplant. Vanwege het grote blad en de mooie witte bloemen heeft hij regelmatig water nodig. Hij verdraagt ​​geen directe zon en staat graag in de halfschaduw. Oorspronkelijk afkomstig uit de tropen van Amerika, verbetert deze luchtzuiverende kantoorplant het hele jaar door de lucht om je heen. Meer informatie over bemesten en verpotten leest u in het artikel Einblatt Pflege.

De Spathiphyllum is hier ook online te koop.

Voorbeeld 3: Kentia Palm, een beroemdheid

De Kentiapalm is vooral bekend uit bioscoopfilms. Daar wordt hij regelmatig als kamerplant gebruikt. Het is vooral populair vanwege de luchtzuiverende werking en het aantrekkelijke uiterlijk. In een pot wordt hij ongeveer 65 tot 100cm hoog. In het wild kan hij meer dan 12 meter hoog worden. Een gedeeltelijk schaduwrijke plek en regelmatig water geven is voor haar absoluut voldoende. Natuurlijk kun je meer lezen over de Kentia-palm, kijk maar naar het artikel over het onderwerp De kamerpalm.

Als u geïnteresseerd bent in de Kentia-palm, kunt u deze hier eenvoudig kopen.

scott-webb-248996-unsplash-2

Voorbeeld 4: Dieffenbachia, verdraagt ​​ook schaduw

De welgevormde bladeren van de Dieffenbachia dragen bij aan een ontspannen sfeer en zijn gemarkeerd met vlekken of lijnen. Een beetje licht en temperaturen tussen de 21 en 25 graden zijn voldoende voor deze luchtzuiverende kantoorplant. Helaas is deze kamerplant giftig, maar door zijn grote bladeren is het een ideale luchtreiniger.

Je kunt de Dieffenbachia bij ons kopen.

Voorbeeld 5: Calathea, bladbeweging 's nachts

De calathea valt vooral op door zijn bijzondere bladeren, ze hebben een zachte donkerrode onderzijde en een mooi patroon op de bovenzijde van het blad. Het bijzondere aan deze kamerplant is de beweging van de bladeren in de avond. Ze vouwen de bladeren 's nachts omhoog en overdag weer naar beneden, naar het licht. Vooral voor de calathea is regelmatig water geven belangrijk. Deze luchtzuiverende kantoorplant kan op een lichte tot gedeeltelijk beschaduwde plek staan, maar niet in de volle zon.

Voor weinig geld kun je bij ons een mooie calathea krijgen.

rawpixel-1197452-unsplash-2

Voorbeeld 6: Drachenbaum, een universeel filter

De drakenboom kan je lucht zuiveren van xylenen, tricholoretheen, formaldehyde en benzeen. Zorg er ook voor dat honden en katten niet in contact komen met deze kamerplant, deze is namelijk giftig. Deze luchtzuiverende kantoorplant dient regelmatig water te krijgen en op een lichte plek te staan.

Je perfecte drakenboom is hier.

Voorbeeld 7: Orchideeën, een bloeiende luchtverfrisser

De orchidee, die vaak in de slaapkamer te vinden is, kan je "slechte lucht" optimaal filteren. Het bevordert met name de vervluchtiging van formaldehyde, dat in veel meubels, computers en tapijten voorkomt. Orchideeën houden van de zon en kunnen af ​​en toe een slokje water nemen. Deze schoonheden kunnen ook zonder substraat bij het raam worden gehangen. Ze voeren fotosynthese uit met hun wortels en hebben eigenlijk geen substraat nodig, alleen regelmatig besproeien met water is een voordeel.

Je kunt hier prachtige exemplaren vinden.

malte-fleuter-599765-unsplash-2

Voorbeeld 8: Aloë Vera

De Aloë Vera houdt van zonnige standplaatsen. Omdat het een van de vetplanten is, heeft het nauwelijks water nodig. In de zomer is het voldoende als de plantbol slechts licht vochtig is. De aloë vera is niet alleen een luchtzuiverende kantoorplant, maar kan ook geoogst worden.

Hier kun je het kleine wonder in een pot kopen.

charles-481828-unsplash-2

Voorbeeld 9: Flamingobloem, felle kleuren

Deze luchtzuiverende kantoorinstallatie stelt geen bijzondere eisen aan de locatie. De grond moet altijd vochtig gehouden worden, zowel in de zomer als in de winter. Tweewekelijks bemesten mag niet ontbreken en je mag ze gerust af en toe besproeien met kalkarm water. De flamingobloem reinigt de lucht niet alleen van formaldehyde en xyleen, maar ook van ammoniak. De rode, oranje en witte bloemen zijn bijzonder aantrekkelijk.

Deze natuurlijke luchtverfrisser is hier verkrijgbaar.

Voorbeeld 10: Philodendron, wortels filteren de lucht

De philodendron, ook wel boomvriend genoemd, is een van de bekendste luchtverfrissers in Duitse huizen en kantoren. Het verrijkt niet alleen de lucht met zuurstof, maar wordt ook beschouwd als een formaldehyde-killer. De aan de lucht blootgestelde wortels en de grote delen van de plant hebben een filterende functie. Deze luchtzuiverende kantoorplant is in staat grote hoeveelheden vocht op te nemen en in combinatie met zuurstof af te geven in de ruimte. Het is daarom ook ideaal voor mensen met luchtwegaandoeningen, vooral astmapatiënten. De philodendron moet regelmatig worden bewaterd. Ze gedijen erg goed op lichte tot halfschaduwrijke locaties.

Je kunt hier gemakkelijk een unieke philodendron kopen.

Planten kunnen je in een goed humeur brengen en ook je lucht zuiveren. Misschien moet u nog eens overwegen om een ​​luchtzuiverende kantoorplant aan te schaffen.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.