Geen inhoud

FAQ

Vraag & antwoorden

Hoe kunnen we je helpen? Zoek in onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op als u geen passend antwoord vindt.

Ondersteuning: info@botanicly.com
Of via ons Contactformulier

Dit verschilt van plant tot plant. Sommige kamerplanten worden geleverd met een sierpot, andere niet. Het enige wat u hoeft te doen is uw gewenste optie te selecteren, indien aanwezig, op de pagina van de plant. De prijs wordt automatisch bijgewerkt.

Elke plant is uniek, dus er kunnen kleine variaties in grootte en vorm zijn.

Ja! wij werken uitsluitend met geselecteerde kwekerijen en veredelaars die kwalitatief hoogwaardige planten aanbieden en letten op hun ecologische voetafdruk. Lees meer over onze missie Hier.

Hij ziet meer situaties in de muurdeur het blauw bruin kleurt. Bruine bladranden kunnen ontstaan ​​door teveel water, medicijn(radiator)lucht of een te warme omgeving van koude dochter. Bruine Bladpunten hebben met te weinig licht, teveel limoen in het water van een te locatie Luchtvochtigheid. Het is ook normaal dat bijvoorbeeld Alocasia's en Calathea's normaal zijn, zodat het mogelijk is om op het blad te transpireren.

Toen het plan al zijn blad gelezen werd, werd het niet direct uitgesproken tot paniek maar moet hij er wel meteen bij staan. Het kan zo genoemd worden aangezien de plant overvol is in een doorzichtige pot en in een nieuwe situatie zou moeten staan. Wat een andere zee kan lijden dead blade dungeon is een grote koude dochter van ineens ineens licht.

Als je net een nieuw plan kocht kan het heel goed voorkomen dat je plan zijn blad laat vallen. Jouw nieuwe plannen worden namelijk uit zijn omgeving verkregen en moet wanneer aan nieuwe omgeving. Op de plaats war jij de plant gaat neer kan hij zelfs geen zee van minder licht missen. Ook het overpotten van de plant in een sierpot kan voor de plant best wel een schok zijn. Kortom gun je plan de tijd om zich aan te uiten aan de nieuwe omgeving.

Echt donkere vlekken van plekken hebben meestal te maken dat de watergift is weweest. Vaak is dit een teken dat de wortels zijn, haal de plant uit zijn pot en check de wortels goed. Zijn ze snotterig of gewoon draderig? Hé balen! Dan heb jij te maken met wordelrot. In dit geval raden we je aan om de plant vers wortels te maken. Een dodewortel wordt namelijk nooit zee gezond. Zijn de Wortels nog dan kunnen Zwarte plekken ook aangeven op visite van een beestje van schimmel maar het kan ook behendig medelijden zijn van Tocht/kouschade.

Het opkrullen van het blad heeft meestal te maken met een tekort aan water. Ook kan het te veroorzaken zijn dat hij teveel water krijgt. As geen van deze twee gevallen het kan zijn dan kun je ook nagaan van de plant last heeft van kou/tocht van de vlucht.

Als het blad verkleurt en een doffere kleur krijgt dan de andere (gezonde) bladeren is hij het meest sprak van te veel licht. We adviseren dat het ook duidelijk is dat we het gaan inspecteren zodat we weten dat het niet is geconstateerd. Vaak is de boosdoener dan spint of trips.

Er is een natuurlijk proces dat met het blad is gedaan en waarvan niet is aangenomen dat de plant een direct gevolg heeft dat het niet wordt gezegd. De hoofdbladen worden ook aan de andere bladen gegeven vanuit de omstandigheden van de natuur. Toen alle details van de specifieke bladen geel waren, konden ze worden gemaakt met een bepaalde hoeveelheid water in het water dat de plant op het punt stond te krijgen. Ook dochter kan de oorzaak zijn.

Bladluis: Jakkes ! Heb jij de laatste tijd last van Kleine, ronde beestjes op het blad van de stam van jouw plan? Dan heb je waarschijnlijk last van bladluis.

Kluisje : Getsie! Spint zijn minuscule met het sap uit je plan zuigen en draden spinn. Ze zijn vaak moeilijk te weten maar wel aveel voorkomend beestje onder plantenouders

Reizen: Oh nee! Denk jij trips te hebben? Tripsen zijn kleine, vliegende bijtjes, die afhankelijk van hun aard verbannen worden. Ze waren van plan om je een idioot te noemen op een moeilijke manier om te vechten.

Rouwvliegjes: lew ! Heb jij de laatste tijd last van vliegjes in en rondom jouw plan en vraag je je af wat het is voor beestjes zijn? Jij werpt helaas te maken met rouwvliegjes. Er zal een aantal vorderingen worden gemaakt op de plantafdekkingen

Zone: Staat een plattegrond voor een ruimte aan de buitenzijde, dan zijn er plannen voor langere tijd in direct zonlicht. Niet alle plannen kunnen hier plaatsvinden. Voordat de planten worden opgekweekt, kunnen we ze opkweken, zoals planten en cactussen. Daarnaast kunnen strelzia's in bananenplanten ook goed tegen een zonnige standplaats. Maar pas goed op, in de zomer wanneer de dagen lang kunnen zijn.

Halfshaduw: Het oversized deel van de planen staat het liefst op een plek met halfshaduw. Op deze plek krijgt een plant zo nu en dan direct zonlicht of veel indirect zonlicht. Halfschaduw kun je juist raam als een plek wat verder van het raam, zo'n 3-5 meter van het raam van gepland het naast het raam. Bijna alle zullen een plek op de halfschaduw een prima plek vinden.

Schaduw: Aangezien gepland van nature light nodig hebben om te overleven, zijn hij maar weinig geplande het echt naar zin hebben op een schaduwplek. Over het algemeen zijn palmen en cactussen het makkelijkst in onderhoud, omdat ze in allerlei situaties leven en vaak weinig water nodig hebben. Een kamer in de kamer, zoals een badkamer, is echt een stukje geschiedenis voor de planning. Ze zullen zich een tijdje sterk houden, maar na verloop van tijd zullen ze een langzame dood die door gebrek aan zonlicht.

Het is aan te raden om een ​​bepaalde tijd jouw plan te verblijden met wat vers aarde en een grotere pot. Dan is het goed verlichte tijd voor een grotere pot. Maar pas op: zet je plant vooral niet te snel, te groot neer. Het is aan te raden om jouw plan in het groeiseizoen te potten: Tussen Maart in september. In deze periode heeft de plant een hogere temperatuur en lichtintensiteit. Wil je het woord beschadigen dan kun je de plant snel maken.

Bij wortelstekken scheur ooit dan de ware de wortelkluit van de plant in meerdere delen. Op deze manier krijg elke meer verschillende geplande de vanuit daar weer groter kan groot. Elke plant wat woorden, maar als die van Calathea er is, is er een bepaalde manier waarop hij geplant moet worden. Pas wel goed op, dit is een erg secuur werkje, je wilt namelijk niet te veel wortelsschade. De plant kan afwijken van de stress op het loodje leggen.

Midden op de steel plakken is een foutje bij een leuk klusje. Pak een schoon, ontsmet mesje of schaar. Knip een stukje stengel (vaak met luchtwortel) van de moederplant en zet het stekje zo hup in een glaasje water van potje aarde. De Monstera, Philodendron en Epipremnum zijn de ideale kandidaat om op deze manier te stekken.

Sommige kamerplannen kunnen ook met messen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan aan de Peperomia en Sansevieria. Snijd ontmoette een scherp, ontsmet gedurende een periode van 3-5 cm. Laat de wond een aantal uur drogen en steek in verse potgrond.

Airlayering is een proces waarbij de plant luchtverkeer nodig heeft, waarbij de latere grote hoeveelheden van elke daadwerkelijk de plant vast komen te zitten. Op de manier waarop is het stekje meteen om gepland te zijn in de plaats van weken van maanden te wachten tot het stekje wortels heeft. Om een ​​​​luchwortel maak je een bolletje van vochtig sphagnum mos wat je vastmaakt met plastic folie en touw, zorg dat hij nog wel een gaatje is aan de bovenkant zodat je nog wel vochtig kan houden met een plantenspuit. Is de luchwortel gaan wortelen? Tof! Dan kun je de plant stoppen aan de hand van de woorden die er al in een nieuwe pot staan.

Het is ook mogelijk vanaf een nieuwe plant te laat groot uit een stukje stam. Voor de frontpluggen is er enerzijds een witte utdaging, een natte stick heet zo dat deze rood is. Snijd met een schoon mesje een stukje stam met node en Luchtwortel af. Laat enkele uren indrogen en leg op volchtig sphagnum mos of luchige potgrond. Het zal vaak duren tot de wetstick wortels en nieuw blad zal ontwikkeld. Maar het is zeker een leuke uitdaging om vanuit een stukje stam een ​​​​nieuwe plant te stekken.

Een stekje is het beste in het snel wortels aan wanneer er voldoende zonlicht is een wanneer het stekje op een plek staat met veel luchtverkeer. Maak bijvoorbeeld een zelfgemaakt kasje door het stekje in een ziplock zakje te zetten. Hierdoor gaat de rondom het stekje omhoog. Maar te vochtig is ook niet goed voor het stekje, dan is hij weer een kans dat het stekje gaat rotten.

Heb je een stekje bij ons gekookt, dan vraag je je misschien af ​​wat dat netje is wat om het stekje heenzit. Dit is een growcoon, een afbreekbare stekker kon er gemakkelijk ingestoken worden. Maak je geen zorgen! De wortels van de plant Gewoon door de plug heen en na verloop van tijd zal de plug afbreken in de potgrond. Een superhandig product als je van plan bent een grote kom te maken.

Zal daar een slak zijn met haar vastgelopen van je plannen? Dan is het belangrijk dat je er al een slak op hebt. Maak je mes of schaar was je de plant mee gaat stekken altijd schoon met alcohol om bacteriën te doden. Anders is hij kans dat de wond gaat rotten. Laat de wond ook altijd een aantal uur indrogen. Leg het stekje een middag of nacht ergens neer en laat drugs door de lucht. Hier kan hij alvast een beschermlaagje op de verse wond komen. De kans op rot wordt ook kleiner. Gaat je dat jouw stekje rotten? Snap het zo snel dat het misschien weg kan rotten totdat je geen bruin/zwart meer ziet. Afhankelijk van het uiteindelijke stekpoeder of kaneel gebruikt om de rot mee tegen te gaan.

Levering en verzending

De levertijd is 2-4 werkdagen.

Helaas kunnen we niet voorspellen of beïnvloeden wanneer de levering precies zal plaatsvinden.

Vanaf €50,00 zijn er geen extra bezorgkosten!

We leveren naar Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië

Als dit het geval is, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice via info@botanicly.comEn vertel ons over je zorgen!

Ja, wij bezorgen ook op zaterdag. Levering op zondag is helaas niet mogelijk.

Neem onmiddellijk contact op met onze klantenservice met je bestelnummer en schrijf een e-mail naar info@botanicly.com. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Mijn bestelling

Zodra je betaling is ontvangen en uw bestelling is verwerkt, ontvangt u per e-mail een betalingsbevestiging. Je plant zou na ongeveer 3-4 dagen moeten aankomen.

Stuur ons een e-mail naar info@botanicly.com, we zullen graag aan uw verzoek voldoen!

Je kunt uw bestelling annuleren zolang deze nog niet is verzonden. Schrijf ons een e-mail naar info@botanicly.comVoordat je de verzendbevestiging in je mailbox ontvangt. Vermeld a. U. B. Je ordernummer. Als de bestelling echter al onderweg is, kunnen we deze helaas niet meer annuleren.

Ja, stuur ons een e-mail met het gewenste bedrag naar info@botanicly.com.

Als je een factuur nodig heeft, kun je ons een e-mail sturen op info@botanicly.com.

Pakket retour sturen

Natuurlijk kun je gebruik maken van uw retourrecht. Hier vindt u stapsgewijze instructies voor het retourneren.

Neem direct contact op met onze klantenservice met uw bestelnummer info@botanicly.com en volg onze stap-voor-stap instructies.

Betaling

We bieden verschillende betaalmethoden aan: PayPal, AmazonPay, creditcard en directe overboeking. De aangeboden betaalmethoden worden ook weergegeven bij het afrekenen.

Helaas lijkt er een probleem in het systeem te zijn. Stuur ons een e-mail naar info@botanicly.com. We vinden wel een oplossing!