Wo ist der richtige Standort für Zimmerpflanzen?

Waar is de juiste locatie voor kamerplanten?

Veel van onze kamerplanten komen uit andere delen van de wereld. De Yucca Palme komt uit de woestijnen van Noord -Amerika, bijvoorbeeld, veel orchideeënsoorten komen uit de tropen in Zuid -Amerika en Azië. Onze planten zijn daarom het gelukkigst wanneer de omgeving dicht bij hun natuurlijke komt. Dit betekent dat als de temperatuur en vochtigheid vergelijkbaar zijn in je thuisland. Als de locatie voor kamerplanten ongeschikt is, krijgt je bruine vlekken op de bladeren en kunnen de bladeren volledig vallen.

Dit is de juiste locatie voor kamerplanten

Ontwerpgebieden of kamers met sterk veranderende dag- en nachttemperaturen of sterke lichte schommelingen houden helemaal niet van planten. Anders zijn licht en vochtigheid de twee belangrijkste criteria om te schatten welke locatie het beste is voor kamerplanten.

De woestijn is in de woonkamer: yucca palm en co. < // h2>

yucca palme

In de woonkamer is het meestal droog en warm. Daarom is het goed geschikt als locatie voor planten uit woestijngebieden zoals de Yucca Palme. Ze houdt van zonnig en droog. kan op een raam aan de zuidkant staan. Als je niet genoeg licht in de woonkamer hebt, kunt je ook de keuken of slaapkamer kiezen. Het zou niet alleen in de badkamer moeten zijn omdat de luchtvochtigheid hier te hoog is. Overigens is hetzelfde van toepassing op Rubber bomen .

Bananen hebben vergelijkbare behoeften als Yucca -handpalmen, maar houden niet van direct zonlicht. Dan kan de banaan zonnebrand krijgen.

Let op sungage

kamerplanten kunnen ook zonnebrand krijgen. Dit manifesteert zich in bruine bladeren. Er kunnen twee redenen zijn voor zonnebrand in kamerplanten. Mogelijkheid 1: Je plant, net als bananen, is niet geschikt voor de directe zon. Mogelijkheid 2: De plant werd in de laaiende zon geplaatst door een schadjerijke plek en is er nog niet aan gewend geraakt. Als er een zonnebrand op je kamerplanten is, kunt je de bruine bladeren met een schaar snijden tot kort voor het gezonde deel van het blad.

De regenwoud spruiten in de badkamer: Monkey Tree and Co.

planten voor slecht

Tropische planten uit regenwouden zijn zeer geschikt voor warme, vochtige plaatsen zoals de badkamer. De Monkey Tree The The TheM> The TheM> The The Em> the huisplant als je een schadjerijke badkamer hebt. Ze houden van hoge luchtvochtigheid en hebben niet veel licht nodig. Daarom kun je ze met weinig licht op een raam zetten. Een andere plant voor de badkamer is de Goudfruitpalm . Ze vindt het helder, maar wil geen dikke zon. Bovendien heeft het een hoge luchtvochtigheid nodig en kan het daarom goed staan ​​op een licht raam in de badkamer. Hetzelfde geldt ook voor orchiden .

Als de badkamer geen optie is als locatie voor kamerplanten, kunt je ook een andere kamer kiezen met voldoende verlichtingsomstandigheden. Maar het is belangrijk om de vochtigheid te vergroten.

De dans op elke bruiloft: succulenten en Co.

succulentendentes> succulentendententers> succulentendentent. en cacti zijn zeer ontspannen huisgenoten als het gaat om water geven. Het is belangrijk dat je voldoende licht krijgt en warmte verwarmt. Daarom moeten vetplanten zich op een prachtig zonnige locatie bevinden. Je krijgt het meest lichte en veel zonwarmte op een raam gericht op het zuiden. Hier worden cactussen en vetplanten het snelst, ze gedijen langzamer op minder lichte plaatsen.

Voor degenen die erin slaagden een avocado -boom uit één kern te produceren - Gefeliciteerd! Vanaf nu heb je een vrij ontspannen kamerplant. Avocado's kunnen in de zomer op het balkon worden geplaatst, maar ze doen het ook goed in het appartement. Hoe helderder de locatie, hoe sneller je plant groeit.

tip: de groener, de zuinige < /span>

Een eenvoudige methode om te schatten hoeveel of weinig licht een plant nodig heeft: hoe donkerder het natuurlijke bladgroen van de plant, hoe beter het met schadje kan. De kleur van het donkere blad verhoogt het vermogen om licht te absorberen en om te zetten.

De juiste locatie in de winter

kamerplanten verminderen hun metabolisme in de winter en hebben daarom een ​​speciale winterverblijven nodig. Naast de trap en de kelder kan de slaapkamer ook geschikt zijn.

Was je plant daar niet? Schrijf ons een reactie, dan zullen we je helpen de juiste locatie te vinden.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.