Von Kung Fu bis Bonsai – Zu Besuch bei Dominik

Van Kung Fu tot Bonsai - Een bezoek aan Dominik

In het oosten van Berlijn, op de grens met Friedrichshain, bezoeken we Dominik in Lichtenberg. Hij woont hier met veel aloë vera-uitlopers, bamboe, een bonsai en zijn kamergenoot.
Vorig jaar uit de Zwitserse bergen en de stedelijke jungle in - heeft Dominik zijn verbondenheid met de natuur behouden, zelfs nadat hij naar Berlijn verhuisde. Hij wijdt twee tot vier uur per dag aan traditionele Shaolin Kung Fu, een vorm van Chinese krijgskunsten, en aan meditatie. Er wordt vaak buiten getraind, op de groene binnenplaats, ongeacht het weer. Dit versterkt zijn verbinding met de omgeving en de natuur.

"Ik ben blij als ik me effectief voel, als ik iets zinvols doe en me verbonden voel met andere mensen." Dit doet Dominik in zijn werk bij Soulbottles naast zijn hobby. Het doel van het Berlijnse bedrijf is om via plaats en kwaliteit duurzame producten te verkopen die bijdragen aan een bewust, gelukkig leven. Ook de planten in zijn huis maken Dominik gelukkig: "Ze kalmeren en ik ben blij wanneer ik ze zie. De lucht is gewoon heel anders in een ruimte met veel planten. Ze kunnen ook verdomd goed luisteren." Geen wonder dus dat de keuken wemelt van de aloë vera planten en dat je er ook een bonsai of bamboe kunt ontdekken.

Ook met Dominik heeft een vleesetende plant onder één dak geleefd. De plant was een intrekgeschenk van een voormalige kamergenoot - "Hij zei dat hij niet gedood kon worden - hij zou alles overleven. Twee maanden later verliet de goede ons. RIP Sicili..."
Planten en de verbinding met de natuur verrijken Dominik niet alleen in zijn passie in zijn vrije tijd, maar ook in het dagelijks leven in het gedeelde appartement thuis.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.