Sonnenblumen pflanzen: Wann, Wie, Wo – Unsere besten Expertentipps

Planten zonnebloemen: wanneer, hoe, waar - onze beste deskundige tips

De populaire zonnebloemplant

De zonnebloem is waarschijnlijk de bekendste bloem daar. De gele reus is ook erg populair bij kinderen. Ze roept op iedereen een glimlach op en geeft ons altijd een goed humeur.

zonnebloemen bloeien in hetzelfde jaar door het te eten. Dit feit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor alle hobby -tuiniers. We laten je zien hoe je eenvoudig je eigen zonnebloemen kunt planten en waar je bijzondere aandacht aan moet besteden.

Het verhaal van de zonnebloem

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Midden -Amerika. Spaanse zeevarenden brachten in de 16e eeje wat zaden naar Europa. Het diende hier alleen als een sierplant.

Haar voordeel werd ontdekt als voedsel, bijvoorbeeld als zonnebloemolie, pas later.

De zonnebloem (Helianthus anuus) behoort tot de familie van de mand. Het speciale van de zonnebloem, het draait altijd zijn knoppen en bloemen in de zon.

bij het planten van zonnebloemen? Het juiste tijdstip

Als je je zonnebloemen net buiten wilt planten, moet je wachten tot er 's nachts geen vorst is. Dit is meestal het geval in april. De zaden verdragen absoluut de vorst niet en beginnen niet eens te ontkiemen.

Tip: Als het weer ijzersterk zou moeten zijn, kunt je de scheuten beschermen met een plantenbedekking. U krijgt dit meestal in elke hardware -winkel.

ALT = Dips voor Dessenbloem"> "> Dips voor Dessenbloem"> Dips voor Dessenbloem"> Dips voor Dessen. P>

De optimale locatie van je zonnebloemplanten

Zoals de naam al onthult, is de zonnebloem de dikke zon < /a>. Dus zet ze op een zonnige locatie. Het is ook belangrijk dat het enigszins wordt beschermd door de wind.

Zodra de zonnebloem in de reus is gegroeid, kan deze snel buigen. Een zonnige plek op een gevel of een hek zou daarom optimaal zijn, deze dienen als een ondersteuning.

SOW

zonnebloemen: hoe je je plant uit zonnebloempitten kunt trekken

Een andere variant dan rechtstreeks in het veld zaaien is de pre -cultivatie op de vensterbank. Een groot voordeel is dat je ze al direct als een jonge plant kunt uitzetten. U bent robuust en daarom een ​​eenvoudiger start in je bed of pot.

Stap 1: Bereid je potten of je groeiende schaal. Als je rechtstreeks in kleine potten op je zaden zat, hoeft je ze later niet te prikken. Je kunt extra groei gebruiken voor de teelt.

Stap 2: De zaaien kan begin maart beginnen. Zaai 3-5 zonnebloempitten in een plantgat ongeveer 2 centimeter diep, omdat een plant uit elke kern groeit. Dit is hoe je de kans vergroot dat je zaden ontkiemen en een zaailing voortkomt.

Stap 3: planten na de zonnebloem en plaatst ze op een warme en heldere plaats. De vensterbank is in elk geval zeer geschikt.

Stap 4: heeft de aarde nu goed bevochtigd, maar zorg ervoor dat de zaailingen niet in het water zijn. Als het water zich ophoopt, kan het gebeuren dat je korrels beginnen te rotten.

Stap 5: na een paar dagen zie je al kleine planten uit de aarde komen. Zodra ze 2 bladeren hebben, moet je alle kleinere planten uit een zaadgat afbreken, natuurlijk behalve één. De sterkste stops en zal uitgroeien tot een gele reus.

Stap 6: Nadat alleen de sterkste plant stil is, moet je het prikken. Dat betekent dat je ze voorzichtig uit hun gat haalt en ze in afzonderlijke potten potten. Natuurlijk hoef je dat alleen maar te doen als je ze niet vooraf in afzonderlijke potten hebt gezaaid.

 tips voor zonnebloem

Sunflowers planten op het balkon

voor het balkon Kleinere variëteiten zijn bijzonder geschikt. Dwergzonflowers zijn niet groter dan 70 cm. Normale zonnebloemen kunnen daarentegen een hoogte van 5 m bereiken.

Zodra er geen vorst is, kunt je je zonnebloemen ook rechtstreeks in potten op het balkon zaaien. Hier zou je een plantafstand van 30-40 cm moeten hebben, anders staan ​​de gele reuzen later in de weg. Als je te strak bent gezaaid, kun je ze natuurlijk nog steeds transplanteren als een jonge plant.

tips voor sunflower

De juiste zonnebloemen zorg

Na de Sunflowers -planten speelt de juiste zorg een belangrijke rol. Gieten is bijzonder belangrijk.

Grote bloem, veel water

De zonnebloem heeft veel water nodig. Hoe groter het is, hoe meer water het nodig heeft. Een dagelijkse bewatering is hier verplicht.

Je moet op bijzonder zonnige dagen 's ochtends water geven, evenals' s avonds. Het verdraagt ​​echter geen wateroverlast.

Bevruchting is de A en O

Zonnebloemen planten en zonnebloemen gieten is niet genoeg. Bemesting is ook ongelooflijk belangrijk voor de zonnebloem. Vanwege de grootte van de plant en de bloemen zijn voldoende voedingsstoffen essentieel.

oogst zonnebloempitten

Om zonnebloempitten te oogsten, moet je op het juiste moment wachten. Zonnebloempitten lossen alleen op van bloei wanneer het volledig is gedroogd. Zodra de achterkant van de bloem geelachtig tot bruinachtig wordt, moet je je voorbereiden op de oogst. De oogst kan beginnen ongeveer 5 dagen na het verwelken.

De gemakkelijkste manier is om de verdorde bloem uit de plant te snijden en in je appartement te drogen. Je kunt onbeschadigde kernels opslaan in een luchtdichte schaal en volgend jaar weer niejee zonnebloemen zaaien.

tip: Als je een zak over de gescheiden bloem legt en deze ondersteboven hangt, vallen alle kernels gewoon alleen in de tas.

Kijk in onze winkel en ontdek onze prachtige planten in verschillende vormen en kleuren.

TIPS TIPS Sunflower ">


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.