Die korrekte Orchideenpflege-Botanicly

De juiste orchideeënzorg

Zoals bij elke plant kan onjuiste zorg ook de orchidee schaden. Misschien giet je ze te vaak of is de locatie niet optimaal en trekt je plantenplagen aan. Zodat dit niet ook bij je thuis gebeurt, willen we je de juiste oplossing of voorziening geven naast de vijf meest voorkomende orchideeën. Je orchideeën moeten tenslotte fit en gezond zijn, zodat ze met hun bloemen kunnen schijnen.

eerste probleem: besmetting van wol en smering >

Die wol lice worden vaak smering genoemd en behoren een van de smering en behoren tot de smering en behoren tot de smering en behoren tot de smering en behoren Vervelende dieren die je plant kunnen beïnvloeden. Met hun zuigactiviteit beschadigen ze de bladeren, de stengels en de wortels van de orchidee. Maar dat schaadt de plant niet alleen. De kleine dieren hebben ook vergiften door hun speeksel. Dit remde het groeiproces van de nog steeds gezonde plant.

Wool Lice Schadbild

In de regel beïnvloeden de wollen luizen de bladassen van de orchideeën, maar ze kunnen ook bij de wortels voorkomen. Je kunt de besmetting door wollen luizen zien door de kleine witte hagelslag. Deze wasachtige stof dient de dieren als bescherming. Bovendien, maar de wollen luizen, net als de bladluizen, van de honingdaje als een afvalproduct. Als de bladeren van je plant worden aangetast, worden ze meestal geelachtig en rollen ze op tot ze eraf vallen.

Wat te doen bij besmetting van wollen luizen?

In het beste geval vecht je altijd tegen de wollen luizen met natuurlijke middelen en doe je zonder chemische stoffen. Dit is het beste mogelijk als de orchideeënziekte tot nu toe nog niet is gevorderd. U moet je plant altijd onmiddellijk scheiden van de andere planten vanwege het risico op infectie. Als de bloemen worden getroffen, moet je ze afsnijden. Voor de bladeren kunt je een olie -wasmiddeloplossing gebruiken (meng een liter water met twee eetlepels olijfolie en een scheutje wasmiddel). Spuit de bladeren ermee en veeg vervolgens de wollen luizen af. Je moet dit proces elke dag herhalen totdat de dieren zijn verdwenen. Je moet ook de orchidee opnieje plaatsen en controleren of de wortels ook worden getroffen.

bepaling op je orchidee

Vaak sleep je de wollen luizen naar je huis wanneer je een orchideeënplant koopt. Let daarom altijd op de kwaliteit en doe het zonder goedkope producten. De orchidebodem moet ook goed worden gecontroleerd, omdat ook hier de kleine dieren met slechte kwaliteit kunnen sluimeren. En dus krijgen ze niets voor me in je appartement.

tweede probleem: besmetting door bladluis

de Ephid behoren tot de meest voorkomende dieren die planten beschadigen en dus orchideeën veroorzaken. Na een pauze in de winter te hebben genomen, verschijnt je in het voorjaar. Binnen een korte tijd vermenigvuldigen ze zo snel dat ze niet stoppen met hun kleine vleugels voor veel planten, en dus ook de orchideeën. Val met hun kleine zuigkoorden de plantencellen van de jonge bladeren aan en zuig het voedzame en suikerhoudende plantensap uit en verzwakt de plant extreem.

Aphid Schadbild

Met hun bijtende gereedschap eten de bladluizen kleine gaten in de bladeren. U herkent ook de besmetting door de enigszins zwarte of groene kleur van de insecten. In het ergste geval dalen de bladeren zelfs. Bovendien vormen de bladluizen de zo -aangedane honingdaje, die over de bladeren loopt. De dieren kunnen slechts een deel van de plantencarter gebruiken. Ze verdelen het grootste deel van het deel. Deze plakkerige bedekking op de plant is een betrojebare noot voor de besmetting van bladluizen.

Wat te doen bij besmetting van bladluizen?

Voor bladluizen is het meestal voldoende om ze zorgvuldig te verwijderen met een waterstraal. Plaats ze vervolgens in quarantaine zodat de bladluizen niet overstappen op andere planten. Controleer de orchidee voor de komende dagen voor slechte besmetting. Als er geen niejee dieren verschijnen, kun je ze terug op je gebruikelijke plek plaatsen.

bepaling op je orchidee

Zelfs als veel orchideeën worden beïnvloed door bladluizen, zijn er enkele trucs die je kunt gebruiken om de besmetting van bladluizen te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld een lavendelplant of bonenkruid naast je orchidee plaatsen. De bladluizen van deze planten houden helemaal niet van de bladluizen. Let ook goed op de instructies voor gebruik in synthetische meststoffen. Verkeerde meststoffen leiden vaak tot verkeerde voedingsstoffen.

lavendel << /P>

derde probleem: besmetting door spinnende mijten

Vooral in de winter worden spintmijten een probleem voor planten of orchideeën, omdat ze zich super comfortabel voelen met de droge verwarmingslucht. Het duurt meestal niet lang voordat de 0,5 cm lange spider mijt zich comfortabel maakt op je orchidee.

Spinning Mites Schadbild

Vaak vormen de spintmijten kleine netten aan de onderkant van de orchidee -bladeren. Je herkent de mijten zelf niet met het blote oog, dus de fijne netwerken zijn een indicatie van de besmetting. Met hun zuigorgaan steken de spintmijten hun gastheerplant en zuigen zo het plantensap uit de cellen. Dit leidt tot uitdrogen en lichtgroen tot crème witte verkleuring op de bladeren. Als de plant zeer beschadigd is, kan deze ook volledig uitdrogen.

tip: Als je je plant met een verstuiver spuit, kun je heel goed fijne witte spinnenwebben zien. Een duidelijke indicatie van de besmetting van spinmijten.

Wat te doen bij besmetting van spinmijten?

Eerst moet je de bladeren voorzichtig met water vegen. Omdat de spinnenmijten niet van te hoge luchtvochtigheid houden, kunt je het vocht tijdens de besmetting vergroten. Spuit de plant met water en haal deze vervolgens ongeveer drie dagen in met een transparante tas. Dan moet je de orchidee blijven observeren.

bepaling op je orchidee

Om dit probleem onder de orchideeën te voorkomen, zijn er enkele trucs waarmee je rekening moet houden als je voor de zorg. Vermijd bijvoorbeeld droge verwarmingslucht in het pand. Spuit de plant regelmatig met water, zodat deze niet volledig uitdrogen.

heitung-2

vierde probleem: paddestoelplaag

Niet alleen luizen of mijten kunnen orchideeën activeren. Nee, champignons kunnen ook de plant beïnvloeden en deze aanzienlijk beschadigen.

schimmelaanval Schadbild

Je kunt de schimmelaanval heel goed zien door de bruine tot zwarte vlekken die zich op de bladeren en stengels verspreiden. Ze liggen een beetje dieper en vormen daarom een ​​kleine holte. Als je je orchidee niet onmiddellijk behandelt, kan de schimmel zich snel verspreiden en verder gaan. Paddestoelplaag vindt vaak plaats vanwege de verkeerde zorg.

Wat te doen bij besmetting van spinmijten?

U moet de geïnfecteerde bladeren en stengels onmiddellijk verwijderen. Gebruik altijd een scherp en gedesinfecteerd mes. Bovendien kunt je een kaneelwatermengsel op de bladeren verspreiden. De schimmel vindt dat ook niet leuk. Als er een te hoge vocht op de locatie is, moet je je orchidee op een andere plaats plaatsen, zodat dit probleem niet meer wordt weergegeven onder de orchideeënziekten.

bepaling op je orchidee

Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in de kamer niet te hoog is. Zorg ervoor dat je je orchidee niet te vaak met water spuit. Het is ook belangrijk om je plant steeds opnieje in de rustfase te bekijken om in een vroeg stadium een ​​schimmelinfestatie te herkennen.

vijfde probleem: verkeerde locatie

Niet alleen luizen, mijten en champignons kunnen je orchidee schaden. Er zijn geen kleine dieren die de plant moeten beïnvloeden om orchideeënziekten te veroorzaken. Zelfs een kleine fout in de zorg leidt tot negatieve veranderingen in je orchidee. Als je de verkeerde locatie kiest, kan dit helaas aanzienlijke gevolgen hebben.

Schadbild op een verkeerde locatie

De meest voorkomende onder de orchideeënziekten is de orchidee sunage. Ja, zelfs met planten kan de bovenste beschermende laag kwetsbaar zijn. Als de orchidee wordt blootgesteld aan direct zonlicht, krijgt het vaak bruine vlekken of zelfs knobbels op de bovenkant van zijn bladeren en stengels.

oplossing en voorziening op de verkeerde locatie

Hier is de oplossing heel eenvoudig en zelfverklarend. Als je orchidee wordt blootgesteld aan sterk zonlicht, plaats het dan op een andere plaats waar het niet teveel zonlicht krijgt.

sunlight-2

De juiste zorg voor orchideeën

Je hebt nu de vijf meest voorkomende problemen met orchideeën leren kennen. Als je nog steeds vragen hebt over orchideeën, lees dan onze verdere artikelen over deze speciale fabriek door: Correcte orchidee locatie , gerepotte orchideeën , Cut Orchids , orchiden care . Hier zul je meer tips en trucs ontdekken wat je moet overwegen bij het behouden van deze speciale plant. Als je andere en geschikte kamerplanten bij je thuis wilt hebben, kijk dan graag naar onze pagina . We hebben hier nog steeds veel te bieden!


Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.