4 bezaubernde Blumen für sonnige Balkone-Botanicly

4 betoverende bloemen voor zonnige balkons

Wie houdt er niet van, de kleurrijke en stralende bloemen van de balkonplanten die in de zomer zelfs de kleinste balkons sieren. Niet veel mensen hebben het geluk een zonnig balkon te hebben. Als u echter een van de gelukkigen bent, dan is dit artikel iets voor u! Hier vind je alles over balkonplanten en 4 betoverende bloemen voor zonnige balkons.

Balkonplant 1: geraniums

Geraniums of pelargoniums zijn vooral in de zomer populair vanwege hun felle kleuren. Of het nu roze, wit, oranje of rood is, alles is inbegrepen en elke kleur is adembenemend.

Casting

Je kunt je geraniums het beste een keer zoveel water geven dat het water uit de pot loopt. Verwijder overtollig water om wateroverlast te voorkomen. In het hartje van de zomer moet je hoogstwaarschijnlijk twee keer per dag water geven. Doe dit in de vroege ochtenduren en de late avonduren. Als je ze in de felle middagzon water geeft, verdampt het water te snel en heeft je plant er nauwelijks baat bij.

Tip: Voor een zonnige oriëntatie, geef je balkonplant niet direct van bovenaf op het blad water, anders kan de zon ze snel verbranden.

Bemesten

Vooral in kleine balkonbakken hebben geraniums een hoge mestbehoefte. Het zijn zware eters en hebben een bovengemiddelde hoeveelheid voedingsstoffen nodig om veel bloemen te vormen. Zogenaamde langdurige geraniummest is zeer geschikt, maar om zo milieubewust mogelijk te zijn kunt u ook organische mest gebruiken.

Weg met de oude bloesems

Wat veel mensen niet weten, door oude bladeren en bloemen af ​​te knippen, voorkom je ziektes. Dit wordt ook wel "opruimen" genoemd en is het gemakkelijkst een paar uur na het water geven te doen. Snijd de bloemen en bladeren echter niet af.

Neem de aangetaste blad- of bloemstengel met twee vingers en buig deze tegen de groeirichting in. Op deze manier wordt het zeer netjes gescheiden zonder een basis voor bacteriën te creëren.

Sluimerstand

Geraniums zijn eigenlijk vaste planten, wat betekent dat als ze op de juiste manier overwinteren, ze ook volgende zomer kunnen bloeien. Veel geraniums blijven bloeien tot de herfst, maar je moet je geraniumpot op dit moment voorbereiden op het koude seizoen.

Geraniums moeten op een lichte plaats overwinteren bij zo'n 5-10°C. Laat ze daarom in de winter niet buiten staan. Hoe donkerder de winterkwartieren, hoe minder temperatuur de geranium op dit moment nodig heeft. Houd je geranium in de winter licht vochtig, vermijd te veel water. Komend voorjaar kun je ze in verse grond planten.

annie-spratt-109237-unsplash

Balkonplant 2: petunia's

Petunia's zijn natuurlijk de klassieke balkonplanten. Ze zijn ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen en vormen de perfecte balkonplanten voor een zonnige oriëntatie.

Casting

Petunia's hebben veel water nodig. Ze tolereren echter geen wateroverlast, wat wortelrot veroorzaakt en dus de plant beschadigt. Geef uw petunia 's ochtends en 's avonds water tijdens de bloeiperiode. Zorg ervoor dat overtollig gietwater kan weglopen.

Bemesten

Om uw petunia's uitbundig te laten bloeien, hebben ze wekelijks voldoende voeding in de vorm van mest nodig. Als petunia's niet van voldoende voedingsstoffen worden voorzien, kunnen ze ziek worden en zijn ze vatbaarder voor ongedierte. Zelf kunstmest maken kun je natuurlijk ook heel eenvoudig, hoe dat werkt lees je in het artikel Zelf kunstmest maken.

Sluimerstand

Petunia's worden meestal verkocht als eenjarige plant. Het is daarom aan te raden de planten niet te overwinteren.Heeft u nog andere planten die u wilt overwinteren? In dit artikel over Overwinterende planten krijg je een kleine selectie van planten en hoe je ze kunt overwinteren

petunia-143688_1920

Balkonplant 3: madeliefjes

Casting

Planten op zeer zonnige locaties en in kuipen hebben aanzienlijk meer water nodig dan madeliefjes in halfschaduw. Net als andere planten tolereren ze geen wateroverlast. Zorg ervoor dat overtollig water tijdig kan weglopen of uit de cachepot wordt gehaald.

Bemesten

In de vrolijke natuur zijn madeliefjes gewend aan kalkarme gronden. Ze zijn daarom relatief weinig veeleisend en hebben nauwelijks extra voedingsstoffen nodig. Natuurlijk kun je nog steeds helpen met de balkonplant voor een zonnige oriëntatie. Elke twee weken een beetje vloeibare mest is voldoende.

Sluimerstand

Sommige soorten madeliefjes kunnen ook volgende zomer weer volop in bloei staan. De balkonplant heeft een koele plaats nodig, want hij houdt absoluut niet van verwarmde kamers. Temperaturen tussen 5 en 15°C zouden hier optimaal zijn. Geef ze matig water zodat de kluit niet uitdroogt. Voor de winterslaap moet je je madeliefje echter terugknippen tot 1/3 zodat het weer kan ontkiemen.

daisies-1373075_1920

Balkonplant 4: Black-eyed Susan

De zwartogige Susanne of Thunbergia alata is een van de perfecte balkonplanten voor zonnige oriëntaties. In de zomer en herfst vormt het een ware bloemenzee in rood, wit, geel en oranje. Het bijzondere aan deze balkonplant is dat hij overal kan klimmen. Het groeit ongelooflijk snel en kan een lelijke façade prachtig bedekken. Daarnaast is het niet giftig en dus ideaal voor huishoudens met dieren. De bloemen zijn zelfs eetbaar en worden door sommigen gebruikt om maaltijden te versieren.

Casting

Je hebt wat finesse nodig om Black-eyed Susanne te casten. Bovenal heeft ze het liever droog dan te nat, maar ze mag ook niet helemaal uitdrogen. Laat de bovenste laag aarde uitdrogen voordat je weer water geeft. Als zich te veel water op het bladoppervlak verzamelt, kan dit de zwartogige Susan schaden. Het is dus het beste om ze niet direct van bovenaf water te geven.

Tip: Geef altijd 's morgens en' s avonds water zodat de plant het water beter kan opnemen.

Bemesten

Ook al wordt de zwartogige susan alleen als eenjarige plant gekweekt, hij heeft toch regelmatig bemesting nodig. Dit geef je haar om de twee weken als vloeibare meststof samen met het gietwater.

Sluimerstand

Het is buiten te koud voor je zwartogige Susanne, dus breng haar naar binnen zodra het buiten koeler wordt. In uw appartement zijn temperaturen van rond de 10°C optimaal. In deze koude tijd van het jaar staat ze graag in de lichte gang of het trappenhuis. Geef ze in de winter minder water en bemest ze niet. Voordat ze in de winter bij u intrekt, moet ze echter worden ingekort tot 50 cm. Op deze manier verbruikt ze minder energie die ze anders in lange scheuten zou steken.

black-eyed-susan-699793_1920

Zoals je ziet zijn er veel mooie balkonplanten voor een zonnige oriëntatie. Als je geïnteresseerd bent in kamerplanten, kun je gewoon onze winkel bezoeken en je laten inspireren.

.

Houd er rekening mee dat opmerkingen vóór publicatie moeten worden goedgekeurd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.